Борисов: В рамките на година-две мога да поема отговорност да възстановим нещо

И децата знаят, че изнасяме оръжие, заяви той
30 апр 2022 16:46, Анисия Иванова
429
Борисов: В рамките на година-две мога да поема отговорност да възстановим нещо
Снимка: Bulgaria ON AIR

Критики към управляващите отправи лидерът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов от Видин. Той коментира износа на оръжия за Украйна.

"И децата знаят, че изнасяме оръжие. Така че, който иска да се хваща да управлява. В рамките на година-две мога да поема отговорност с колегите да възстановим нещо и то с много резки движение или "Терминал 3", който накъдето види, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ако има отговорни политици, защото е видно, че това правителство ще завлече страната надолу по начин, по който няма оправяне - трябва да се поеме отговорност. Поради тази причина още през тези една-две седмици или в рамките на този парламент, или да се поеме политическа отговорност от всички и от властта, и от опозицията иначе това няма зашиване, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов на няколко пъти подчерта, че управляващите загробват и задлъжняват страната с огромни кредити, които теглят всяка седмица. "Преди години аз се чудех и не можах да повярвам, когато твърдяха, че ГЕРБ краде по 8 млрд на година. После казаха 4 и накрая 2 млрд. Но, се указа, че те само за осем дни са откраднали 9 млрд.", каза той и припомни как всяка седмица се теглят по стотици милиони нови кредите, които ще трябва да се връщат от бъдещите поколения.

„Аз не можех да си представя какво правят те, докато обясняваха, че ние сме крали по 8 млрд. и те ги откраднаха. Не можете да си представите 8 млрд., тази зала не може да ги събере“, обяви бившият премиер пред симпатизантите във Видин.

След 3 години ще дойдат падежите по заемите и тогавашното правителство ще има 2 години да връща, предупреди лидерът на ГЕРБ. „Вие тези няма да ги намерите, те ще са по островите“, каза Борисов. Според него оттук насетне ще е невъзможно да се закрепи бюджет без вдигане на данъци.

„С темповете, с които изнасилват държавните финанси, планират да утроят държавния дълг до 2025, ей тези бебета да връщат“, каза още той.

Борисов припомни: „Парите в България от Брюксел ги докарвахме ние. Не сме ги крали и не сме ги изнасяли“.

Според него няма да може да се излезе от кризата без вдигане на данъците. Хората теглят кредите от банките, а при нас имаше милиарди спестявания, каза още той и цитира данни от НСИ, които сочат, че положението в България е по-страшно от времето на фалита на КТБ и при Пламен Орешарски. "Финансовият министър Асен Василев казва ние сме резервирали още през месец февруари газ. Ама това ние е частна фирма. Тези дори не се крият, че крадат чрез частни фирми", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
16
 
25
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 2 години
278
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш грешка Радев тича посред нощ да узакони мадуровските машини на Разпети петък и така си осигуриха победата и чрез всяване на страх на мирните граждани с репресии и с тези огромни лъжи
277
17
 
17
 
! Отговори
СРАВНИ НЕСРАВНИМОТО преди 2 години
ГЕРБ УПРАВЛЯВАХА 12 ГОДИНИ ИЗБИРАНИ ОТ НАРОДА КАТО ПЪРВА ПАРТИЯ?! КИРО УПРАВЛЯВА САМО 3 МЕСЕЦА СЪЩО ИЗБРАН ОТ НАРОДА ИЛИ ОТ МАШИНИТЕ И СЕ НА..РА? СЕГА НИКОЙ НЕ ГО ИСКА, ДАЖЕ И СЪЗДАТЕЛЯ МУ - РАДЕВ.
276
3
 
11
 
! Отговори
До 287 преди 2 години
Хубаво е, че поне ти живееш по-добре сега защото за другите е мазало
275
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
302 Промени си мирогледа смешен си Жалко това били шараните на пъпъ мадуровските машинации от Венецуела взели прогресът Потрес Имай си професия никой не ти пречи да работиш НЕ чакай на Месиите ВИЖ светът около теб И стига пиши лъжи яки лъжи манипулации
274
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дето трима папи са го галили по тиквата се мисли за богоизбран.Никой,освен него не можел да оправи държавата.Дали е с всичкия си или му хлопа някоя и друга дъска?Въпросът ми е реторичен.
273
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата да отива на фронта в Украйна. Само така може да поеме отговорност за 12 годишните кражби с групировката си. ГЕРБ-а е символ на България, но една мутра го опорочи с мафиотската си партия.
272
12
 
9
 
! Отговори
Мадуро преди 2 години
Нали знаеш, че машините "на Мадуро" ги вкара Бойко Борисов?
271
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 279 КУПЕН вот сега спечелиха подмяната с измамните мадуровски машини Това е купен вот назначени с измамни машини България стана бананова подчинена на Мадуро Къде е Демокрацията
270
9
 
18
 
! Отговори
до 295 преди 2 години
Абе ей подлого, не виждаш ли какъв си смях. Това че си от свитата на тиквата със свалени *** не означава, че всички останали са мързеливи. Вие търтеите около тиквата сте мързеливите, защото така ви е научил вожда, пръдне ли поемате газта и веднага ви изкихва някоя пачка....Не се ли виждоте по събранията че приличате на севернокорейците...
269
5
 
15
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Може и да можеш, а може и да не можеш. Обещаваше на края на първия си мандат средната заплата да е 2000-3000 лв. А в края на втория - средни за Европа доходи и заплати. АМ Хемус готова. Тунела под Шипка. АМ от Видин до Кулата. И накрая оправданието ти: Мъжко е да обещаеш, човешко е да не го изпълниш.
268
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитрият Андрешко пак се точи за власт.Ама не си познал.Ще поемеш отговорност в затвора с доживотна присъда за кражба в особено големи размери.Това те чака,а не нова власт.
267
7
 
17
 
! Отговори
Хухавел преди 2 години
Гербенугата по-долу е в истерия. Бухахаха
266
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само пролетариат пишат лъжат мажат злепоставят ХОДИТЕ ли на магазин писачите на грозни лъжи или сте ветропоказатели ден да мине друг да дойде
265
6
 
15
 
! Отговори
12 години преди 2 години
Къде е електронното правителство бе КРАДЕЦ? Колко милиарда потънаха там?
264
13
 
14
 
! Отговори
СЕГА 2 ПЪТИ ПО ЛОШО преди 2 години
ПРИ БУЦИ БЕНЗИНА И НАФТАТА 1.40, СЕГА ПРИ КИРЕТО 3.40? ХЛЯБА, ОЛИОТО, КРАСТАВИЦИТЕ, ДОМАТИТЕ,АГНЕШКОТО....КОЙ МАЛ ОУМНИК НЕ ПОМНИ КАК Е ЖИВЯЛ ПРЕДИ РАДЕВ И СЕГА?
263
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 287 Да ТИ КАЖА КАТО НЯМАШ РАЗУМ КАТО НЯМАШ ПРОФЕСИЯ КАТО СИ МЪРЗЕЛИВ НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН РАЗБЕРИ ГО САМО ТИ 287 ОТГОВАРЯШ ЗА ЖИВОТА СИ НЕ ОБВИНЯВАЙ НИКОЙ КОЙ КРАЛ КОЙ ЯЛ ТОВА ЧЕ ТИ СИ НЕ СТАВАШ НЕ ОБВИНЯВАЙ НЕ ЗАВИЖДАЙ НЕ ЛЪЖИ А БЪДИ С ДРАСЩАНИЦИ ТУК РАЗУМ ПАРИ ВЪЗХОД НЕ СЕ ПОЛУЧАВАТ НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН МЕСИИ НЯМА
262
6
 
9
 
! Отговори
Така е, да преди 2 години
До Анонимен 291 - това е абсолютно вярно. Буци нямаше да ни прости, за това че протестирахме срещу него. Мисли се за богоизбран.
261
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бокич,защо не смееш да се разходиш в София и да обясниш на софиянци какво благоденствие е било по твое време?Помниш ли как една журналистка те нарече ши..як и после я караха да ти се извинява?Е,целия народ така те нарича и не може да те диша.
260
8
 
11
 
! Отговори
клептоман преди 2 години
Буци търка с лапи. Точи лиги за Плана за Възстановяване. Така хубаво ще ни "възстановиии" Ох малеее!! Ох котьооо!!!