Ембаргото върху руския петрол важна стъпка, но била закъсняла

Нейнски: Политиката на България за военната подкрепа за Украйна не е добра
11
Ембаргото върху руския петрол важна стъпка, но била закъсняла
Снимка: БГНЕС

Политиката на България по отношение на военната подкрепа за Украйна не е добра за нейната репутация, подобни решения водят до разколебаване на нашите съюзници.“ Това коментира бившият външен министър Надежда Нейнски пред bTV.

Според нея ембаргото върху руския петрол е важна стъпка, макар и закъсняла.

„Основното притеснение на цивилизования свят е, че независимо от санкциите, които са наложени на Русия, доставките, които тя прави на газ и петрол, по същество са в пъти по-голяма печалба и се налива директно и буквално във войната, която тя води в Украйна. Тоест не можем да очакваме санкциите да бъдат ефективни, ако същевременно Европа и светът купуват газ и петрол от Русия. В този смисъл тази мярка, макар и закъсняла, смятам, че наистина има шанс да повлияе на хода на война“, добави Нейнски.

По думите й че подкрепата за Украйна ще се увеличава.

„Тя се комбинира със санкциите. Също така можем да кажем, че действат в комплект“, каза Нейнски и коментира искането ни за изключение за ембаргото на руски петрол.

„България постоянно да изважда аргументи - или ще са избори, или ще бъде сложна икономическата ситуация, а в крайна сметка да си демократ не се измерва по това какви заявления правиш и какви декларации, а по това каква саможертва си готов да дадеш в името на демокрацията“, добави бившият външен министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 1 година
Санкциите като гледам имат обратен ефект.Европа,САЩ,Япония,Канада,Австралия,Нова Зеландия,Шотландия,Уелс и Англия далеч не са светът.Дори Борис Джонсън с новата си прическа не успя да впечатли индийците и да получи подкрепа за санциите.
8
2
 
1
 
! Отговори
Владо преди 1 година
Русия е единствената страна, където нацисти празнуват победата над нацизма!
7
0
 
1
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Питекантропи пишат тези глупости в статията
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази говорителка на Запада явно не е разбрала че България налага ВЕТО на решението за петролно ембарго, поради икономически съображения! Никой в България няма желание да плаща по 5-6 лева за литър бензин заради геополитиката на САЩ!
5
0
 
5
 
! Отговори
Странник преди 1 година
Явно е много странно за някои хора, че поскъпване на хляба може да разори домакинства в България!Ако е само хляба - бих се съгласил, че няма как да се случи.Ама хайде сега да видим - дали само хляба поскъпва ???Дали не поскъпва всичко? Странно ли ви е, че има хора, които работят за около минималната или примерно "високата" заплата от 1000 лв.? Да, в провинцията има такива!Странно, нали? Че и между местоживеенето и местоработата няма транспорт и затова си купуват разни трошки от 2-3 хил.лв.
4
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само хубави неща ни очакват, ако Русия загуби. Високи заплати, евтин газ и петрол, 3 дневна работна седмица, безплатно здравеопазване, златото няма да се изнася от България и много други. Само трябва да загубят!
3
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
а повлияе на хода на война, добави Нейнски.По думите й че подкрепата за Украйна ще се увеличава...> Камелия или отрано е запразнила ден победьi, или просто си пише като ср. стат. мамашкa...
2
7
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Достойнството цена няма. Имали сме предци които са били готови да загубят главата си с високо вигната глава. А тук пишат, че все едно поскъпването на хляба ще ги разори. По колко хляб ядете на месец. По 10 тона ли?
1
5
 
15
 
! Отговори
Честито роби преди 1 година
Ембарго от Европа а Сащ купуват евтин Руски петрол и го продават на робите си от ЕС....