След като не се разбраха с премиера, превозвачи на протест на 10 май

На 18 май ще спрат автобусните превози, заканват се те
9 май 2022 10:05, Петя Славова
58
След като не се разбраха с премиера, превозвачи на протест на 10 май
Снимка: БГНЕС

Скандал се разрази по време на срещата на част от превозвачите с премиера Кирил Петков. Тогава трябваш да се обсъдят мерки срещу поскъпването на горивата. Браншът заплаши с нови протести и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите очакват да получат отговори на основните си искания -намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

"Още на 10 май излизаме на протест, на 18 май ще спрат автобусните превози", обяви пред БНТ Димитър Димитров, изп. директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

Още по темата

Относно скандала на срещата с премиера в Министерския съвет, той обясни: "Ние отидохме отворени, искахме да обсъдим в детайли нашите предлжения. Нищо експертно и нищо конкретно не обсъдихме.

Нашите искания са за премахване на биокомпонента и намаляване на акциза за 6-месечен период, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата", обясни Димитров.

Той поиска да се погледне коалиционното споразумение и заяви, че голяма част от исканията им по въпроса за ТОЛ системата са записани там.

По думите му, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, ако бъде премахнато изискването за биокомпонент.

"Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните превози са след ръба на оцеляването", категоричен е Димитров.

Той изрази недоволството си от чутите предложения от управляващите. Не е вярно, че проблемът ни се решава с тяхното предложение за промяна в Закона за пътищата, категоричен е представителят на превозвачите. Според него, управляващите се опитват да изместят фокуса - да поставят превозвачите срещу българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превозвачите се захранваха от чекмеджето с кюлчета 12 г (също като строителите на "магистрали")
49
1
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 1 година
В кой век живееш?
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия бизнесмени клавиатурни бедни като църковни мишки знаят само да хулят какви хора живеят тук мразещи завистливци неможещи а интересно защо тези не ги блокират каква свобода на словото е настанала при Пъпъ и патериците и
47
1
 
3
 
! Отговори
дсаддса преди 1 година
До dsaddsaИ КАК едни (СЪЩИТЕ) тенденциозно погребаха ЖП транспорта за последните 15 години
46
2
 
8
 
! Отговори
dsaddsa преди 1 година
Нека си спомним КОИ са собственици на голяма част от тея фирми......
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит ви Девети май!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак си много герберски ми звучат тези. Таз на снимката типичен комунистическо-герберастки активист
43
5
 
6
 
! Отговори
до перко преди 1 година
Как ще изгубя от услуги, които не съм ползвал никога? Ще изгубят за моя радост само тия пишман бизнесмени дето са на държавно спонсорство.
42
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе тия знаят само да искат бе! Правителството трябва да слуша монолог, и накрая ако не се изпълни техния ултиматум ще се мъчат да свалят правителството? Това ако не е опит за държавен преврат какво е? Всичко това се върши под зоркия поглед на посланик Мутрафонова, с която Кирил Петков направи голяма грешка че не я изгони и нея! Закривай руското посолство да има мир!
41
13
 
29
 
! Отговори
перко преди 1 година
Икономика без транспорт няма! От всичко което се случва губещеят е народа! Най лесно е превозвачите да надуят цените и помислете какво следва от това? Тогава всички ще ревем!
40
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специално фирма "Ивкони",която се прочу с редица катастрофи е на близки до вожда от Банкя хора.Затова никога не ги наказаха.Дали сега са сред протестиращите?Ще бъда изненадан,ако не са.
39
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй,тия изпразниха чекмеджето на т..па от Банкя.То не бяха кръчмари,то не бяха пътищари,сега пък превозвачи.Ще докарате човека до просешка тояга,бе.Не може да ви насмогне.Ще трябва мат'ряла пак да го избира за да запълни чекмеджето.
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, победа на труда! Развейте червени знамена! Всички международни превозвачи ще станат народни превозвачи между съветските народи!
37
12
 
16
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Добре, защо не отидат да протестират в Брюксел за премахването на тия акцизи и зелени добавки? Те не идват от нашето правителство. Защо се правят на интересни и искат нещо, което на местно ниво е неизпълнимо? И да, действително кифлата на снимката едва ли би имала смелост да държи такъв тон на Баце.
36
8
 
17
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Да отиват да протестират в Банкя!
35
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам на шефовете на частни фирми да си продават скъпите джипове например, за да си спасят бизнесчето. От моите данъци за тия НЕ.
34
16
 
13
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Пускайте парада по руската телевизия ,да видите Руската сила,СЛАВА РУСИЯ.
33
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като протестират какво, могат да ме фанат за шмайзера, фалират и идва друг, капитализъм кво да прайш. Силните оцеляват, тия реват за помощи, а иначе са бизнесмени.
32
10
 
11
 
! Отговори
СССР преди 1 година
ДИСКОРДИЯ,ФИРМАТА НА ТИКВАТА С ПОСТАВЕНИ ЛИЦА,ЩЕ БЪДЕШ ПАК АРЕСТУВАН ТИКВОООООО,ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ПЛАЧЕШ.
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В БГ само бизнесмени дето чакат на държавни подаяния, тираджии, таксиджии, сервитьори разни, всичко живо писка за пари от държавата. Не им давайте, можем и без тях.