Радев: От кабинета зависи кризата да не стане и политическа

Президентът не разбирал ценовата политика на "Булгаргаз"
Обновена: 14 май 2022 15:09 | 14 май 2022 13:26, Александър Попов
112
Радев: От кабинета зависи кризата да не стане и политическа
Снимка: БГНЕС

Ценовата политика на "Булгаргаз" е неразбираема и извън политическата и управленска логика, заяви президентът Румен Радев по време на инициативата "Спортувай с президента". По думите му не е логично да се обявява прогнозна цена на газа за юли, а чак в средата на май да се определя тази за настоящия месец.

"Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост и аз се надявам тази предвидимост да бъде осигурена в бъдеще, а по-ниските цени да са дългосрочна политика за българското правителство", каза държавният глава.

Румен Радев коментира и протеста на превозвачите.

"Кризите, в които се намираме са тежки, но е най-важно да не се допуска криза на доверие. Защото никое правителство не може да извади страната от тежки кризи при дефицит на доверие. Тези протести означават, че този дефицит се задълбочава и единственото устойчиво решение е да има диалог - открит и конструктивен диалог, в който да се чуят и да се отстояват мненията на всички страни", допълни Радев.

Според Радев единствено от правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа.

Какво още каза президентът вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: Bulgaria ON AIRРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажник. За колко те купи Дубай.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждате ли, че Фатмакфюрера ви просто е некадърен? Не става нито за политик, нито за офицер. Той ви докара Кирчо и Кокорчо, той ви купи скъпа газ, той ви кара да обявявате война на Русия. Просто еМалоумен.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
vai, vai..kolko bg miliardi darjavni levove, bg banki, bg fabriki, zavodi, bg samoleti i bg piloti, drugi bg soldati, askeri, zilove, tankove, beteeri, drazki galeri, lodki, helikoptarcheta potroshi toz penkiler pishman rradev i pak si pokazva bezsramnia surat
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде да имат ве адаш. Преди войната уж договори пак газа пак я дигнаха руснаците.По време на война е ясну че всеки иска висока цена на горивата... ако имаше разклон и за бг тоя турски поток нямаше така да резнат газа.Тва е в цял свят няма да се подкрепят диктатори и прочие . Радваме се че не е бойко на власт че щеше и по зле да е.Ей го всеки може да отиде и да зареждаВ цяла европа отворенСвят....
23
1
 
17
 
! Отговори
ПП =ПАРТИЯ ПУТИНИСТИ преди 1 година
ЗАЕДНО УПРАВЛЯВАТ С БСП=НИНОВА =РАДЕВ =РЕШЕТНИКОВ =ПУТИН.......... ЩЕ ОТКРАДНАТ ПЕЧЕЛИВШИТЕ БИЗНЕСИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ И ЩЕ ГИ ДАДАТ НА ОФШОРНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ РУСИЯ, САЩ, КИТАЙ, ИЗРАЕЛ............ ОСТАВКИ... ОТ.. ДО....
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев бех ти фен, щото си военен, ама внимавай с Киро, той е от малкото които виждат цялостната картинка, ако не го виждаш това, ще те пратим у Масква, ще се чувстваш добре там :)))
21
1
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
ОТ ШАРЛАТАНИТЕ ЛИ ЗАВИСИ? И ТИ ИМАШ ПРЪСТ В ТОВА? ТЕ СА ТВОЯ ГОРДОСТ!!! !
20
20
 
5
 
! Отговори
До До Радев! преди 1 година
Боко, скрий се! Взе да дотягаш. Няма да се върнеш на власт, не го ли разбра?
19
1
 
21
 
! Отговори
смях преди 1 година
Радев пак се произнесе като великия шаман с мъдри мисли, нищо не означаващи, но все пак клъц-клъцващи...Много мераклии да съборят Киро и този е в позиция на гюме. Със смяната на неговия човек в Булгаргаз му бръкнаха в здравето. Голям мерак да се пласира като втори Шрьодер на руснаците... и не си мислете, че е идейно, меракът трябва да е подплатен!
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РР : КОЙ МИ С***РА В ГАЩИТЕ ???
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17Напротив, отдавна не е имало премиер с топки, русофилите *** като на заколение :)))
16
6
 
13
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Това са ловки крадци и измамници. Те са американски слуги и избор на НПО, но не само...просто са си крадци и измамници!
15
2
 
25
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Радев ни натресе тия - канадциСега се прави на невиненСьжалявам , че гласуваж за негоАко можеше да се вьрна назад щях да дам глас за герджиков
14
3
 
33
 
! Отговори
До Радев! преди 1 година
Радев, ти продаде България за този втори мандат! Ти си виновен не по-малко от лъжците и крадците от ПП, ИТН и ДБ, които ще затрият България!
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи пак тактиката на САЩ, прекалено големи за да рухнат, тези некадърници на Байдън са му нужди 2 мандата, явно ще се крепят с цената на всичко, а празнознодумните институции служат само да приспиват стадото, докато газовата камера на хлопне безвъзвратно
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро срещу русофилията в БГ, рунд втори :))) Сигурно Петков се чуди, "защо се нагърбих с това", навсякъде врагове :))) Как му скочиха всички у парламенто, егати русофилчетата братче :)))
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме Президент, който лесно можеш да заблудиш. Той доведе тези момчета, а сега не вижда логика в действията им. Добрият политик е прозорлив и предвидлив. С лекота го излъгаха. Заложи на омразата си към Борисов и се съюзи с Божков, Мая, Татяна, Хаджигенов и навреди на България.
10
6
 
19
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ХОРАТА ИЗБИРАНИ С ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ МАШИНИ СПАСИХА ДЪРЖАВНОСТТА ДОКАРАХА БОГАТСТВА ПРОСПЕРИТЕТ ИЗОБИЛИЕ
9
5
 
37
 
! Отговори
(България) преди 1 година
Кризата стана политическа от момента в който вдигна болшевишкият си юмрук, а после затънахме и в социални, здравни, енергийни, икономически и други кризи ... Кризата си ти фигуранте, под твоя юмрук изплува всичко което трябваше да си отиде с Прехода, който ти възроди с Червената олигархия и кадрите от ДС застанали зад теб, с парите на Черепа и Мафията, чиито адвокати първи се строиха под юмрука ти ... ти си лицето на разрухата, путинското, антиевропейско и антибългарско лица на Кризата
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ ИЗКАРА МУТРИТЕ ТАКАВА ПРЕСТЪПНОСТ ИМАШЕ ПРЕЗ 90 ТЕ- ВСЕКИ ДЕН УБИТИ И ОГРАБЕНИ