Кирил Петков: Българският бизнес няма да има притеснения за май и юни

Азерският газ ще потече в пълните си количества от 1 юли, заяви премиерът
Обновена: 16 май 2022 12:07 | 16 май 2022 12:07, Красимир Ангелов
129
Кирил Петков: Българският бизнес няма да има притеснения за май и юни
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов се срещнаха в Министерския съвет с работодателите.

"Разговорът беше много конструктивен и се обединихме около компенсации за май и юни, всичко над 200 лв. на мегават да бъде компенсирано с 80% от държавата. Това дава възможност българският бизнес да няма притеснения за май и юни. Едновременно с това се договорихме, че цените за май месец на природния газ, които са над тези за април, също ще бъдат компенсирани от държавата", заяви Кирил Петков.

Премиерът посочи, че азерският газ ще потече в пълните си количества от 1 юли, независимо кога се завършва гръцката връзка. Той посочи, че този факт доказва, че отказът ни от тези количества не е било от това, че няма капацитет този газ да бъде вкаран.

По думите на Петков ще се готви и законопроект, който да даде дългосрочни перспективи и план за компенсация за бизнесите в бъдеще.

Имахме ползотворен диалог. С мерките, които правителството обеща да продължат за месеците май и юни, ние можем да успокоим всички български предприемачи и всички работещи в България, заявиха работодателите след среща с министър-председателя.

От своя страна председателят на управителния съвет на Българска стопанска камара Добри Митев съобщи, че във вторник предстои и среща с превозвачите, които са насрочили голям протест в сряда и каза, че ще се търсят заедно решения и устойчивост за в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този изглежда толкова щастлив и доволен от себе си! И на какво отгоре? Баце поне ни беше артист и можеше да си придаде вид на загрижен, което донякъде успокояваше народонаселението. На тоя кон не му пука.
72
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА!
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Махай се, бе!64- ти ))) Не бъркай. 90- беше криза, но от бай Тодор имаше кво се продава (залага, затваря, разсипва и т.н. :))) Сега няма какво да се продава. 90-те тогава, ще са като разцвет на България днес!
70
2
 
7
 
! Отговори
.. преди 1 година
на кръпка ще го караме и то лятото където няма почти никакви сложнотии.. зимата ще е дълга и мъчителна с тези управляващи
69
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига си лъгал с тоя жизнерадостен глас. ЕС ще помогне, САЩ обеща....направо ти се подиграват, бе балкански кючек.
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А след това няма да са те на власт.Да му мисли следващия
67
8
 
9
 
! Отговори
Бъдеще преди 1 година
Бъдещето на Бълария е само рамо до рамо с г-н Путин и Русия. Тогава ще имаме просперитет и ще бъдем наистина богати. Бих дал всичко за да може да се сближим пак с Русия. Това е най-великата държава в целия свят. Ние трябна да сме с нея за да се превърнем в Швейцария на Балканите. Няма друг изхоз за България.
66
1
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 1 година
не че буци по-малко крадеше.... и дпс-то окол него
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навзеха милиярди на ваш гръб и ги окрадоха. Прокопиевата шайка трябва за бъдат първите ***, тия се оляха
64
2
 
4
 
! Отговори
ОБЯСНЕТЕ НЕРАЗБИРАМ преди 1 година
..АМА КАК НАЛИ ГЕРБ НЕ СА ПОСТРОИЛИ ТРЪБИ, НАЛИ 3 МИЛИАРДА В ЕДНА ТРЪБА, ПЪК ПО НЕЯ НИЩО НЕ СТАВАЛО, ПЪК Я СПРЕЛИ, ПЪК ТИ ЩЕШЕ ДА РАЗСЛЕДВАШ ЕДНИ УБИЙСТВА НА ЕДНИ РАБОТНИЦИ- КИРЕ ТИ МИНА РАШКОВ....
63
3
 
4
 
! Отговори
кире, преди 1 година
кире, притесненията на българския бизнес ще ги видиш на 18-ти. Подиграваш се с бизнеса, знай, че началника ти прокопиев е малка част от българския бизнес и няма да ти отърве кожата. Много сгреши с продажничеството си, но нали не си българин не си наясно с порядките у нас!
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, а къде е вълната от чуждестранни инвестиции? Или с цехчето за колела ще си останем?
61
3
 
15
 
! Отговори
Махай се, бе! преди 1 година
Абе човек, махни се, бе! Ти ни разсипа, ти ни върна в 90-те за няма и половин година. Държавата е в колапс. Хората са на ръба, вече. Ще се убедиш много скоро, дори от жълтите павета. Няма да изкараш годината!
60
2
 
7
 
! Отговори
буци преди 1 година
Урките така са се настървили, че несъзнателно са преминали границата с Русия и са на 60 километра от Москва. В града започва масова евакуация. Оръжията на руснаците са на привършване, а урките настъпват с напълно ремонтираната 50-годишна техника от братския български народ, договорена от кулеба да го .ба и бай киро. НАТО започва да изтегля войските си от Полша, поради страх от нападение на украйнската армия, целяща да завземе континентална европа, азия и китай!
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 61 (и какво) На война като на война. Френска народна поговорка. Ти какво си мислеше?
58
3
 
9
 
! Отговори
и какво преди 1 година
месец за месец ли ще го караме? Нещо като "живей за мига"?
57
1
 
2
 
! Отговори
Ми щото война... преди 1 година
До: номер 54 *** в Русия да видиш как е и ще разбереш!
56
1
 
13
 
! Отговори
ФЕНКА преди 1 година
То май преполови, юни сега ще литне, ами за другите месеци - какво ще правим? Ще живеем ден за ден, ли? Колко сте некъдърни! Бедната ни Родина! Кой ще ни спаси от тези величия?
55
1
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Ама от юли се гответе ахаха... Бавна и сигурна смърт за бизнеса.
54
1
 
6
 
! Отговори
ххаха преди 1 година
но след тези два месеца, има голяма възможност балгарският бизнес да започне да изчезва....ей голям лъжьо е този и сам не си вярва...