ПП иска ДДС на парното да падне на 9%, така ще поевтинее с 11%

Антикризисният пакет е от 14 мерки
23
ПП иска ДДС на парното да падне на 9%, така ще поевтинее с 11%
Снимка: Pixabay

Очакваме с евтините доставки на азерския газ, както и с тези на втечнен газ от САЩ, както и с мерките, които ще предприеме правителството – цената на парното минимум да се задържи, а дори и да спадне. Това заяви зам.-председателят на Комисията по бюджет, "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев пред Нова телевизия.

По думите му от ПП предлагат намаляване на ДДС ставката на парното от 20 на 9 процента.

"Това ще намали цената за крайните потребители с 11 процента. 55 на сто от това, което формира цената на парното е природният газ. Както знаете, премиерът договори два танкера със синьо гориво на цена под тази на "Газпром", които трябва да покрият потреблението за следващите два месеца. Беше договорено и стартиране на средносрочни и дългосрочни договори за нови доставки. Допълнително в микса ще се включи и азерският газ, който е на драстично по-ниски цени – 25 лева на мегаватчас", посочи той.

"От „Продължаваме промяната" ще настояваме да бъде приети пакет от 14 мерки, които целят да подпомогнат бизнеса и да се увеличат доходите на най-засегнатите от инфлация хора. Мерките са насочени към трите основни фактора,  увеличаващи инфлацията – високите цени на тока, газа и горивата. Мерки има и за вдигане на доходите, тъй като най-добрата антиинфлационна мярка е тази", категоричен е Сабрутев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: парномеркиДДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Днес преди 1 година
Бензинът скочи с около 15ст.,а дизела 20ст.Какво става в нашата мила Родина? Нинова щеще да спира спекулата...Ще има да чакаме и още да обедняваме.
15
0
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
След уж приетите антикризисни мерки бензин А 95 скочи с 15ст.Господин премиер,щяхтемай да спирката спекулата?...Нема такава държава!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са възмутени.Както крадяхте не се възмущавахме.
13
1
 
6
 
! Отговори
Рибарски виц преди 1 година
Рибата расте най-бързо от момента,в който са я хванали,до момента,в който разказват за нея.У нас нивото на живота е най-високо от момента,в който политик или купен "специалист" говори за него по лъжливите телевизии пред некомпетентни или манипулиращи водещи,до момента,в който гледащият ги несретник реши да отиде до магазина или да плати някаква битова сметка или гориво.Бедни ми бедни народе, до кога ще търпиш да те мамят и то непрокопсани мошеници и медийните им слуги?Стани,юнак балкански!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ДДС на парното да падне на 9%, така ще поевтинее с 11%" Хахаха, това са пълни глупости, увеличиха го с над 40% и ще поевтинее с 11%. Не знам защо тези крадци и лъжци ни смятат за много про*ти.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние които се отопляваме на ток нащо ддс няма ли да падне
10
1
 
6
 
! Отговори
Да,цената на преди 1 година
парното не само ще падне,ами няма и да го има-лято.За двата танкера с газ за един месец кировите клакьори ще говорят сигурно 2 години(не,няма,те ще паднат от власт по-рано).Колко хубава им е цената,нищо,че с транспорта и таксите ще ни излезнат по-скъпи.Има кампания по телевизионния слугинаж-колко хубав е живота у нас,как правителството се раздава за народа и колко лоши са тези,които ще протестират срещу този рай на земята.Говорят се откровени лъжи и глупости,а журнаглистите грухтят от щастие.
9
1
 
8
 
! Отговори
Ооо преди 1 година
Цената на парното тая година е 20% по висока от миналата - може да го видите във всяка сметка по цената на мегаватчас! Това не включва идващото увеличение за лятото.. а цената се уличава лятото - за да боли по-малко и зимата да дойде като нещо съществуващо с месеци.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ни хванаха за баламурници ще поевтинее с 11%, ама от колко след като цената на газа е увеличена в пъти.
7
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сметката за топла вода м април 2022 е 49.38 лв за един потребител
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цената няма да падне. целта е да се избият парите от занишените количества газ. българите пак ще плащат същото, даже повече!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
топлофекация ще забогатее още повече, а българите ще обедният повече
4
2
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Защо на софетата да им пада парното пък аз за таз зима трябва поне 4 хилки да дам?Докога ще им плащаме парното?Те пари имат,всички са АйТита с по 20 бона заплата,артисти,певци,чиновници,депутати и техни роднини!Пари имат!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колкото цените на стоките поевтиняха като смъкнаха ддс-то преди 2 г
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не само, че не решават никви проблеми в България, те ги създават и ги правят, още по големи! Тая инфлация в голяма степен е най вече заради тях!
1
1
 
16
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
И до края на годината ще го дигнат с още 30%....Некадърници управляват държавата от десетилетия.