ПП иска ДДС на парното да падне на 9%, така ще поевтинее с 11%

Антикризисният пакет е от 14 мерки
23
ПП иска ДДС на парното да падне на 9%, така ще поевтинее с 11%
Снимка: Pixabay

Очакваме с евтините доставки на азерския газ, както и с тези на втечнен газ от САЩ, както и с мерките, които ще предприеме правителството – цената на парното минимум да се задържи, а дори и да спадне. Това заяви зам.-председателят на Комисията по бюджет, "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев пред Нова телевизия.

По думите му от ПП предлагат намаляване на ДДС ставката на парното от 20 на 9 процента.

"Това ще намали цената за крайните потребители с 11 процента. 55 на сто от това, което формира цената на парното е природният газ. Както знаете, премиерът договори два танкера със синьо гориво на цена под тази на "Газпром", които трябва да покрият потреблението за следващите два месеца. Беше договорено и стартиране на средносрочни и дългосрочни договори за нови доставки. Допълнително в микса ще се включи и азерският газ, който е на драстично по-ниски цени – 25 лева на мегаватчас", посочи той.

"От „Продължаваме промяната" ще настояваме да бъде приети пакет от 14 мерки, които целят да подпомогнат бизнеса и да се увеличат доходите на най-засегнатите от инфлация хора. Мерките са насочени към трите основни фактора,  увеличаващи инфлацията – високите цени на тока, газа и горивата. Мерки има и за вдигане на доходите, тъй като най-добрата антиинфлационна мярка е тази", категоричен е Сабрутев.


 


23
Още по темата: парномеркиДДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.