ДПС: Дневният ред на кабинета е свързан с частни бизнес интереси

Къде са мерките на кабинета в тази повсеместната криза?
29
ДПС: Дневният ред на кабинета е свързан с частни бизнес интереси
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От ДПС обвиниха правителството, че към момента няма никакви мерки, които да помогнат на хората и икономиката в условията на повсеместната криза, която е предизвикана от войната.

„Дневният ред на управляващите вече 6 месеца няма нищо общо с този на обществото. От самото начало той е свързан с частни бизнес и корпоративни интереси и доказателствата затова са много включително и Плана за възстановяване и устойчивост е корпоративен“, заяви в декларация от името на ПГ на ДПС Джевдет Чакъров.

Според него България е единствената страна в ЕС, която все още няма мерки, които са свързани с кризата, защото правителството е ангажирано с реализацията на мерки,свързани с частни бизнес интереси

„Едва тази седмица управляващите заговориха за пакет от мерки, притиснати от националния протест, но мерките тепърва ще се осъждат от коалицията, след това гласувани и евентуално през юли или август ще започне прилагането им“, настоя Чакъров.

„Войната в Украйна започна на24февруари и още през март във всички страни от ЕС вече се прилагаха първите мерки срещу кризата, а в момента се предлагат втори пакет от мерки и са набелязани такива в дългосрочен план. Асен Василев прогнозира, че конфликтът в Украйна ще продължи поне 4-5 години, но нямало да има драстично обедняване, което означава военна икономика. В България ли живее този министър, защото за всички нас реалността е различна“, настоя депутатът от ДПС.

По думите му в условията на тази повсеместна криза няма никакво подпомагане за социално слабите наши съграждани, на пенсионерите, липсва стратегия за управлението на икономиката по сектори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'няма никакво подпомагане за социално слабите наши съграждани' --- ама Ваши роднини (ци г а ните)
3
5
 
4
 
! Отговори
В България изтезават преди 1 година
В България се изтезават и Екзекутират хора чрез терористична програма "Перник"!За повече подробности - търсете корумпираното МВР и престъпниците от Главна Прокуратура!
2
6
 
7
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Браво Мустафа
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
криза, която е предизвикана от войната' --- да бе, олиото 1.50 2019 стана на 4 лв 2021 заради Путин!