Властта реши: Нулева ставка на ДДС върху хляба

Пенсионерите също нямало да бъдат разочаровани
43
Властта реши: Нулева ставка на ДДС върху хляба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ще има новини. Мерките ще бъдат обявени официално в 10 часа. Ще има съвместен брифинг на коалиционните партньори, които ще съобщят отделните мерки. Едно от нещата, които ще обявим е нулева ставка на ДДС за хляба”. Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси от "Има такъв народ" Любомир Каримански пред Нова телевизия.

По думите му няма да има разочаровани и сред пенсионерите, които се очаква да получат увеличение на парите си за старост. „Ако бъде приложено като схема, така че да се гарантира солидарен принцип на разпределение между минималната, средната и максималната пенсия – мисля, че няма да има разочаровани. Зависи как ще бъде приложено като схема”,каза той.

По отношение на мерките, които ще се приложат във връзка с горивата, той посочи:  „Отстъпките при горивата, ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви съвсем технически изменения, от гледна точка на удостоверяването, за да се знае, че се зарежда личен автомобил, а не служебен”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: меркиКаримански
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ми дреме за хляба. Направите 0 става за месото и млечните продукти:))) хляб...
11
0
 
9
 
! Отговори
Martin преди 1 година
Всички тези мерки, ще се компенсират със заеми и задлъжняване на населението за десетки години. Няма откъде другаде да дойдат. Как се помага на малкия е среден бизнес. Само големите притискат и цицат държавата, защото без нея не е възможно да оцелеят. Те за това са създадени. Да източват държавата. Намаляването на ддс е безумна мярка, която няма да доведе до нищо а само до нови и нови заеми. Определени лобита натискат бутончетата във властта а последните осребряват, те нали за това са сложени.
10
1
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
с тая разлика, че 1997 беше една година, дори няколко месеца, а сега се говят за План 2030, т.е. Криза след Криза до 2030 за Геноцид над Населението! Вече КОВИД го обявиха до 2027, АстраЗенека подписа и договор с Великобритания за 5 години, Пфайзер с Канада, където и нов завод стоят. СЗО от този Ноември въвежда Дигитален Паспорт за Всички страни членки - който трябва да съдържа цялата ти Имунизационна История и без който никакво пътуване - няма да е позволено и т.н. и т.н.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле сега вече, мама ще рипне до тавана. Изедници, подиграват се с хората.
8
5
 
23
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 1 година
Всичко вече е БезПлатно, а аз такъв глад като сега през живота си не съм изпитвал, 1997 година преживях с Бъркани Яйца, а сега едни Бъркани Яйца са 15 лева и то като Сиренето и Яйцата са на Промоция: 3 лева за 6 яйца, 7 лева за 400 грама сирене, 5 лева за пакетче масло, ако искаш хляб или нещо за да преглъщаш, още 5 лева...
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи цената на сляба скача с 20% като преди 2 г като бойко намали ддс-то тарикатите не стига че не смъгнаха цените, ами ги дигнаха
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление, крайния потребител няма да усети, защото спестените 40-50 стотинки ще бъдат преразпределени по веригата преди това.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Див популизъм!
4
1
 
17
 
! Отговори
Хасфалт преди 1 година
И големите печеливши са пекарите и търговците! Браво!
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИЕ СМЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
промяната дойде, не мога да повярвам ще заплача
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честит 9ти септември, другари! Вече всичко е безплатно!