За година кабинетът повиши пенсиите повече от Борисов за 10

Това обяви Александър Ракшиев
18 май 2022 15:50, Росен Стойчев
104
За година кабинетът повиши пенсиите повече от Борисов за 10

Искам да обърна внимание на пенсиите. Вдигаме минималната пенсия на 460 лв. Към април месец 2021 г. тя беше 300 лв. Г-н Борисов вдигна минималната пенсия със 100 лв. за 10 години.
Още по темата
За година и половина вдигнахме пенсията повече от Борисов за 10 години. Това обяви пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Продължаваме промяната" Александър Ракшиев.

"Кризите, които заливат България, се роят една след друга. Кабинетът "Петков" показва, че правителството се справя. Показваме го и с антикризисния пакет, който ще бъде представен. Една от целите на нашите действия е да въведем справедливост в пенсионната система. Ако действителност в момента има все още несправедливост, съм сигурен, че колегите ми ще направят така, че всеки да получава справедливо спрямо приноса си",  заяви Александър Ракшиев.

Той уточни, че целият пакет от антикризисни мерки ще се финансира от средства, които са събрани над бюджета.

По думите му българските граждани ще могат да усетят помощите от държавата в няколко направления - зависи дали са работещи родители, дали имат автомобил или са ползватели на топлоенергия.

"Социалното напрежение в момента е високо. Обществото ни не може да поеме въздух, но се надяваме, че с този пакет от антикризисни мерки, както и с възстановения диалог между правителството и превозвачите, ще дадем спокойствие на гражданите, че работим в техен интерес", допълни Ракшиев.

Според него има събрано напрежение в коалицията, но то е предимно в междуличностните отношения. За предложението за нулева ставка за хляба Ракшиев каза, няма как да се сложи 0% ДДС, тъй като ЕС няма да го допусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От това ,,повишение,,, най-много печелят всички държавни хрантутници които са на заплата и пенсия едновременно-МВР,МО,Администрация а за младите няма работа и да заминават в чужбина.ОСТАВКА
71
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощ от 25ст на литър. От петък до днес горивата скочиха с 10-15ст. И след свдмица две ще стане 4 лв и дали повечето хора ще успеят да заредят 50л за месец за да ползват великата отстъпка от 12.50 лв. Или общо 3-3.5 л. В другите страни дават помощи на населението и не се подиграват по такъв начин с тях. Горивото преди година беше 1.70лв. Вдигнало се е с почти 100%. Вкарайте в ред цените на радинерията инда си плащат данъците. Румънците ги натиснаха ние пак спим.
70
2
 
20
 
! Отговори
пенсионерка преди 1 година
Днес цял ден слушам тия момченца които ми приличат на Комсомолски активисти, да не говорим че сякаш още дори не са ползвали първата си самобръсначка...Боже опази България, та те имат още мляко по устата....
69
0
 
17
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 година
Вярно е , особено ЦЕНИТЕ - КОСМИЧЕСКИ !!Дават ти 60 лева , вземат ти 160 лева !Няма термин скойто да ''благодарим'' , на *** !
68
1
 
12
 
! Отговори
Хахах преди 1 година
Аз от цялата работа разбрах, че вместо да натиснат цените надолу те ще дават оше пари т.е. Да надуят още повече инфлацията. Ами чудесно решение. Също така не ми е известно защо трябва макс пенсия да го и депутатската заплата? Повечето които трябва да са с такива големи пенсии първо са били на огромни заплати и голяма част от тях са били партийни кадри. Второ с огромните заплати които са получавали са се подсигурили за 5 живота напред. Ама нали трябва да оправим нашите хора винаги да са добре.
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като един състудент реших, че ще си направя простата сметка като пресметна пенсията в количество произволен продукт. Та по сметките излиза, че преди 2 години със едни пари съм можел да взема 125 броя от продукта. Сега са 98 при все увеличенията дето ги раздават. Вие си правете сметката по-добре ли сме или не сме. Това се отнася и до заплатите. Не е важно колко са големи а какво и колко можете да си купите с тях. В миналото имаше левове с много нули но с 500 лв се купуваше дъвка... МИСЛЕТЕ!!!
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На каква цена ги вдигате пенсиите? Ако ще взимате от свръх печалбите от енергийните дружества както се изказахте и то със закон ще ви се види света тесен от съдене защото хората си имат действащи договори и дори адвокат стажант ще ви осъди... и пак държавата ще плаща тоест пак от парите на хората..... Такива дето ви намират трябва по 100 тояги на голо за всяка подобна глупава идея , че да се замислите преди да изплюете следващата.... Ще се правите на Робин худ ама не нам кой, ще ви търпи.
65
1
 
13
 
! Отговори
Аспарух преди 1 година
Незнам преди не ми се налагаше да пипам от спестените си пари а сега ми се налага. По това съдя че нещо не е наред. А взимам прилична пенсия.
64
0
 
12
 
! Отговори
дядо Стефчо преди 1 година
Това което ме обижда е че ни смятат за неграмотни. И неможем да преценим по добър или по лош ни е стандарта. Момчета не забравяйте, че пенсионерите сме с много по голям опит от вас. Така че ако няма да работите просто си ходете. Защото засега само заплати взимате за нищо.
63
1
 
20
 
! Отговори
аз преди 1 година
Вярно е. Увеличават пенсиите но заради инфлацията пенсионерите стават все по бедни. В общи линии правителството мачка пенсионерите здраво.
62
0
 
8
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Цените сьщо като за -20г
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е да, ама за година повиши и цените много повече, отколкото борисов за десет години...
60
0
 
17
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Е много нагло. И вдигнахте инфлацията с 30% а пенсиите с 20 демек сте ги намалили с 10% . А нагло е защото се подвеждате незнаещите хора. И вие имате доверието на хората наглеци. Оставка и съд
59
15
 
0
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Реално погледнато при тази световна криза с горива и Ел енергия, правителството се справя перфектно. Стига сте мрънкали. ББ 12г го търпяхте, сега за половин година и вече недоволни.
58
3
 
21
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
А бе вие всички сте лъжци в тази "партия", а аз си мислех, че само Котето лъже.
57
4
 
21
 
! Отговори
Бай Пеню преди 1 година
Май бричет не мойш смята-мани добавката, тури и инфлация почти 15 % и виж кво дадохте-прах в очите на хората! Събирайте си такъмите и кой от дето е!
56
5
 
21
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Браво бе умнико,а колко се повишиха цените на хляба,храните ,бензина , и да не изреждам повече? С голямо самочувствие сте ,ама на Борисов не можете да стъпите на малкия пръст! Увеличихте пенсиите ,а за инфлацията нищо не говорите,тези пенсии спрямо инфлацията са намалени,а не увеличени мало*умни ***!
55
10
 
3
 
! Отговори
икономист преди 1 година
И пак добре, че бяха патриотите , които ги натиснаха за малко по-високи увеличения на пенсиите, иначе сега щеше да има още по-мизерстващи пенсионери. ГЕРБ биха дали повече пари за пенсии, само ако от ЕК приемат специален пакет за безвъзмездна подкрепа на българските пенсионери. Подозирам обаче, че и при такъв вариант, тиквата пак ще сеиз цепи с нещо от сорта на "Ние не искаме да обричаме на бедност бъдещите поколения на вашите богати страни. Нашите пенсионери са корави хора и ще издържат."
54
1
 
13
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Какви 56% процента бълнувате за пенсиитеКовид добавката и нещо си там мин за ниските пенсии колко лъжи колко лъжи
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се измъквайте с ЕС. Той и държавна помощ за частния бизнес не допускаше. Не ви избира ЕС, а българският народ! И когато времената са кризисни този народ разчита на вас, а не на измисленото образувание, което е твърде далеч от елементарната справедливост и мисъл за добруването на българите! Забранете износа на жито и слънчоглед, ограничете печалбите на бизнеса, които са спекулативни, това и други европейски държави го направиха! И най-вече - спрете да лъжете, ако искате доверие!