За година кабинетът повиши пенсиите повече от Борисов за 10

Това обяви Александър Ракшиев
18 май 2022 15:50, Росен Стойчев
104
За година кабинетът повиши пенсиите повече от Борисов за 10

Искам да обърна внимание на пенсиите. Вдигаме минималната пенсия на 460 лв. Към април месец 2021 г. тя беше 300 лв. Г-н Борисов вдигна минималната пенсия със 100 лв. за 10 години.
Още по темата
За година и половина вдигнахме пенсията повече от Борисов за 10 години. Това обяви пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Продължаваме промяната" Александър Ракшиев.

"Кризите, които заливат България, се роят една след друга. Кабинетът "Петков" показва, че правителството се справя. Показваме го и с антикризисния пакет, който ще бъде представен. Една от целите на нашите действия е да въведем справедливост в пенсионната система. Ако действителност в момента има все още несправедливост, съм сигурен, че колегите ми ще направят така, че всеки да получава справедливо спрямо приноса си",  заяви Александър Ракшиев.

Той уточни, че целият пакет от антикризисни мерки ще се финансира от средства, които са събрани над бюджета.

По думите му българските граждани ще могат да усетят помощите от държавата в няколко направления - зависи дали са работещи родители, дали имат автомобил или са ползватели на топлоенергия.

"Социалното напрежение в момента е високо. Обществото ни не може да поеме въздух, но се надяваме, че с този пакет от антикризисни мерки, както и с възстановения диалог между правителството и превозвачите, ще дадем спокойствие на гражданите, че работим в техен интерес", допълни Ракшиев.

Според него има събрано напрежение в коалицията, но то е предимно в междуличностните отношения. За предложението за нулева ставка за хляба Ракшиев каза, няма как да се сложи 0% ДДС, тъй като ЕС няма да го допусне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
6
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До ЗозоНе съм убеден в твърдението ти.... Инфлацията сега е провокирана от последователното натрупване на множество кризи, които започнаха още с Ковид пандемията. Никой не е в състояние да управлява инфлацията. Това са много сложни икономически процеси, които зависят от едновременното проявление на множество фактори. При Герб инфлацията беше по-ниска, но и доходите не нарастваха особено, освен тези на най-високо доходните групи. Но те нарастваха не заради Борисов, а напук на на него.
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре на пенсионерите да ги дадете, отколкото на олигарсите.
50
5
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 1 година
нашата валута фактически е еврото, просто сме прикачени към него, така че инфлацията ни зависи от него, а не от нещо друго. Тоест ако сме във висока инфлация и еврото е с висока.
49
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като започнат да се сравняват с Борисов и спирам да ги слушам.
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя и инфлацията е горе долу, колкото на Борисов за 10 години.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ни се обезцени валутата може и по 10000лв. да ги направят
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А неказва с колко се повишиха цените за 1година
45
24
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 1 година
инфлацията е 14%. Пенсиите се вдигат с 56% за 1 год. ПОНЯЛ?
44
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия не са адекватни. Тогава трябва да благославяме правителството на Виденов, щото тогава пенсиите станаха в хиляди левове! Ама Виденов не се сети да се похвали как е вдигнал пенсиите и затова падна от власт, хахаха.
43
0
 
13
 
! Отговори
д преди 1 година
гении :)
42
15
 
2
 
! Отговори
д преди 1 година
алооо герберастите, България няма собствена монетарна политика, инфлацията ни зависи 99% от тази на еврозоната, гений такива...
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е да се хвалиш сам, когато всички те псуват.
40
22
 
7
 
! Отговори
ВСЯКА ГОДИНА преди 1 година
ПРИ ТУЛУПА ИНФОРМАЦИЯ 3-4% С ДОХОДИТЕ 12 ГОД СЕ ВДИГАХА ПО 2-3%.СЕГА ИНФЛАЦИЯ 9,5% ДОХОДИ НАГОРЕ С 20%. РАЗЛИКА ГОЛЯМА. ДАВА СЕ НА НАРОДА. ЗА ГОДИНА ЗАПЛАТИ17% НАГОРЕ ПЕНСИИ З7% НАГОРЕ. ДЕ Е КИРО НА КИРИЯ. И ПАК ГЕПЧЕТАТА ПЛАЧАТ И ВДИГАТ ПРОТЕСТИ.
39
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майора..............Ти много си разбирал от икономика бе Майорков да не си банкер в някоя казарма?
38
3
 
20
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Ало Бакшиев преди да говориш погледни фактите! Вие за една годнина теглихте и продължавате да теглите заеми които и внуците ни ще връщат , направихте инфлацията двуцифрена , стоките растат ежечасно , хляба мина над 2 лв , горивата скочиха , това ли е доброто? По добре си хващайте пътя и си птивайте докато не сте фалирали страната!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за по-малко от годинина кабинета повиши инфлацията колкото за 20 години не е повишавана
36
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ясно ЗАЩО винаги правят сравнение с Борисов? Нали нищо общо с него? Да правят сравнение с Макрон,с Джонсън,с Щолц!!!
35
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българския пенсионерин е неблагодарник. Не му тъпчете гушата с пачки. Той пак ще си харесва бати Бойко и няма да гласува за вас
34
3
 
14
 
! Отговори
много хубаво преди 1 година
то хубаво вдигатеама при борисов колко хляба можеше да си купиш една пенсия а сега колко ще си купиш при 300 лв пенсия преди - около 270 - 280 хлябасега при 450лв - 250
33
13
 
6
 
! Отговори
до герберастите преди 1 година
Инфлацията по цял свят е висока,в Европа е 10%, в България 14, в Турция 70%! Във вашата любима матушка е 20%! Комбинация от ковид кризата и сега и от путлерската криза ;)