Кирил Петков: Голямата ни задача е битката с корупцията

В България имало хора, готови да предадат националния интерес
19 май 2022 11:37, Нели Христова
280
Кирил Петков: Голямата ни задача е битката с корупцията
Снимка: БГНЕС

Нашата голяма задача е да продължим битката с корупцията, заяви премиерът Кирил Петков по време на участието си в бизнес-закуска, организирана от Американската търговска камара в България.

Тема на събитието е „Устойчивост на трансатлантическите отношения между България и САЩ. Общо бъдеще чрез диверсификация, декарбонизация на икономиката и здравеопазване“.

Ние сме част от общността на демократичните държави, където правилата и законността са водещи. След тази основа, вече идват и общите ни интереси в сферата на бизнеса. В момента имаме безпрецедентна криза.

"Когато бях в Украйна, аз го видях от първо лице – ракети прелетяха над българската делегация и се взривиха в жилищна сграда, близо до нас", заяви премиерът в речта си пред участниците на форума.

Антикорупцията е и ограничаване на чужди влияния в България, най-вече от Русия. Има хора, които са готови да предадат националния ни интерес, смята Петков. Според него България е в състояние да пребори корупцията единствено, ако се изправи обединена срещу нея.

Българският министър-председател изрази благодарност за подкрепата, която страната ни е получила от САЩ след прекратяването на доставките на газ от руската компания "Газпром Експорт".

По думите на Кирил Петков България по договор е изпълнявала всичко, но като политически инструмент е било решено да бъде прекъсната доставката - политически инструмент не само за България, а и за Европа. Ние бяхме просто първите на линията и те трябваше да покажат, че ако не се изпълняват едностранните им препоръки, България няма да има газ и това правителство няма да издържи. "Ето защо беше важно да покажем, че има диверсификация и никой не може да извива ръцете на демократичния свят“, заяви  Кирил Петков.

По темата енергетика премиерът посочи също, че диверсификацията на източниците е въпрос на воля на отделните държави, които трябва да изграждат още свързващи коридори. „Това са важни инфраструктурни проекти, които не са се случили до този момент, но трябва да се случат в близко бъдеще, ако искаме нашият регион да е стабилен“, каза Петков.

Премиерът допълни, че България и САЩ ще могат да си партнират и в сферата на зелената енергия и нейното развитие чрез инвестиции./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе винаги е имало крадене, ама такова крадене като днешното не е имало!!!!!
237
1
 
3
 
! Отговори
Пл. Узунов преди 1 година
Така ще е! Ама торбичките продължават към шефа на хунтата. Само да не си помислите, че това е корупцията. Не, не е
236
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Кеша Решетката назначи дядо Събев Еконтий като министър,след като взе от него над 300 000 лева, уж дарение. Това е купуване на министерски пост. Корупция 24 карата.
235
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този като го гледате човек ли е .Не .Нищо човешко няма в него , едно ***, елемантарен инфантил приел се насериозно
234
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много смешно!Киро се бори с коруцията кояти сам създава, шуробаджанащина и кражби,потулени със заеми.Позорно управление и свърнахалство!Да,бе и диверсифицирал с посредници.Никой не ви е спирал газа,вие го спряхте,защото сте алчни за комисионни,а сега лъже и маже!А какво си говорихте с Верхой който изрично дойде заради РСМ до юни това онова.Киро мълчи,но Верхой публикува в Туитър за какво е дошъл,не за войната в Украйна.Киро какво си обещал,ще унижаваш ли още българите,какво обсъдихте?
233
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има да бориш корупция с Нинова, която е била уволнена от Станишев заради корупция.
232
0
 
7
 
! Отговори
До 240 преди 1 година
И на мен ми писна. Ама е завършил в Харвард ....?! Това е все едно хубав гювеч с една разлята курешка в средата!
231
1
 
13
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 година
Така си е, направо непосилна задача, това е битка със самите себе си. Отсега си представям как Корнелия Нинова се изправя с голи гърди срещу корупцията и се бори епично срещу това за което е във властта.
230
0
 
14
 
! Отговори
Некадърник преди 1 година
Писна ми тоя канадец да приказва само за антикорупция , изпусна инфлацията заплатите ще я гонят с години. А той все за корупция
229
1
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Ерудирала държава с ерозирали управляващи.
228
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мочча и Альоша и всички руски паметници заедно трябва да се бутнат да се изгони Митрофанова да се премахне Възраждане и всички руски проксита ББ в затвора да падне и неговия пазител
227
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя мафията и раша са ни окупирали трябва не само Петков но и ние да се борим С нея и много повече обществена подкрепа ако искаме да се отървем от нея защото т ро л ската индустрия е окупирана нета
226
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков ти можеш млад и умен си и давай смело отрежи главата на мафията корупцията и путинсите интереси подкрепям те
225
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков Българската и Руската мафия са преплетени като свински черва но започни първо от проксита Възраждане те проправят пътя на ББ да се върне на власт и да отърве затвора а Гешев се прави че нищо не забелязва как една путиска партия работи против България
224
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това го чуваме от 5 месеца ,само лъжи ,покрай милите ви украици забравихте че сте българско правителство
223
0
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Всички тези неща за които говори този, не само са спорни, но и неверни. И това не е мое мнение, а на мастити и професионални световни учени глави, пък и от написаните по различните сайтове коментари. Настоящите управленци, за които всеки ден се пише и говори "стабилна ли е коалицията", "колко ще изкарат тия" и други и други, по всякакъв щурав повод и без повод се мъчат да правят ВНУШЕНИЯ. А пък тия внушения ги правят толкова нелепо и хайлазки, или хашлашки, та не очаквам изненади, нито форверки.
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук съм съгласен с него,най-важното е да се изчисти цялата мръсотия във властта,но засега няма големи резултати,просто не пускат лесно пари за проекти.А сътрудничество с САЩ в никакъв случай не помага за това,те са едни от най-големите корумпатори,те живеят от това,подкупват,взимат концесии ,източват,унищожават природата и обществата и заминават.Та те дори в своята страна са унищожили местните(индианците)
221
0
 
11
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Коя корупция руската или американската!При нас винаги е било от трън та на глог!Преди на всеки километър и Сталинград после Спасяването на редник Раян и блек хоук даун сега Слуга на народа и евро"ре"визия,аман от чужди послания и указания!
220
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започни от себе си !
219
1
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Едно е ясно.България не върви на добре.