Кирил Петков: Голямата ни задача е битката с корупцията

В България имало хора, готови да предадат националния интерес
19 май 2022 11:37, Нели Христова
280
Кирил Петков: Голямата ни задача е битката с корупцията
Снимка: БГНЕС

Нашата голяма задача е да продължим битката с корупцията, заяви премиерът Кирил Петков по време на участието си в бизнес-закуска, организирана от Американската търговска камара в България.

Тема на събитието е „Устойчивост на трансатлантическите отношения между България и САЩ. Общо бъдеще чрез диверсификация, декарбонизация на икономиката и здравеопазване“.

Ние сме част от общността на демократичните държави, където правилата и законността са водещи. След тази основа, вече идват и общите ни интереси в сферата на бизнеса. В момента имаме безпрецедентна криза.

"Когато бях в Украйна, аз го видях от първо лице – ракети прелетяха над българската делегация и се взривиха в жилищна сграда, близо до нас", заяви премиерът в речта си пред участниците на форума.

Антикорупцията е и ограничаване на чужди влияния в България, най-вече от Русия. Има хора, които са готови да предадат националния ни интерес, смята Петков. Според него България е в състояние да пребори корупцията единствено, ако се изправи обединена срещу нея.

Българският министър-председател изрази благодарност за подкрепата, която страната ни е получила от САЩ след прекратяването на доставките на газ от руската компания "Газпром Експорт".

По думите на Кирил Петков България по договор е изпълнявала всичко, но като политически инструмент е било решено да бъде прекъсната доставката - политически инструмент не само за България, а и за Европа. Ние бяхме просто първите на линията и те трябваше да покажат, че ако не се изпълняват едностранните им препоръки, България няма да има газ и това правителство няма да издържи. "Ето защо беше важно да покажем, че има диверсификация и никой не може да извива ръцете на демократичния свят“, заяви  Кирил Петков.

По темата енергетика премиерът посочи също, че диверсификацията на източниците е въпрос на воля на отделните държави, които трябва да изграждат още свързващи коридори. „Това са важни инфраструктурни проекти, които не са се случили до този момент, но трябва да се случат в близко бъдеще, ако искаме нашият регион да е стабилен“, каза Петков.

Премиерът допълни, че България и САЩ ще могат да си партнират и в сферата на зелената енергия и нейното развитие чрез инвестиции./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
16
 
! Отговори
буци преди 1 година
кви околи е скъсал киро с Русия бе, умнико, ако утре спрат петрола, 7% от БВП /нефтохим/ изчезват, изчезват горивата, вносните са по 4,50 литъра, също като газа от сащ, който ще дойде след самолетите някой ден.....киро е международен продажник спрямо България!
157
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо се бори с антикорупцията! Антикорупцията е зло за евроатлантическите ценности! Само Кирчо ще ни освободи от антикорупцията!
156
1
 
9
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
*** простото кире май казало нещо друго - борбата с анти корупцията. Прегледайте си записа на превода.
155
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, а оставка кога? Айде, че вече е неотложно.
154
1
 
7
 
! Отговори
Хахаххаха преди 1 година
Това го знаем и се уморих да го слушам, тезултати= 0, общо взето ставаш за смях като ***.
153
18
 
4
 
! Отговори
Тони Монтана™ преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-Възраждане ореваха орталъка. Значи се работи правилно. БРАВО КИРО!
152
9
 
2
 
! Отговори
Решетки на НС преди 1 година
Браво за решетките кире. НС да стане крепост. Никакви оставки. Браво!
151
20
 
5
 
! Отговори
12 години преди 1 година
Само за 6 месеца, Киро и Кокоро успяха да освободят България от руски газови окови. За това Путин ги мрази и е насъскал коалицията от чакали ГЕРБ-ДПС-Възраждане да ги разкъса.
150
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, като си сложихте решетки на НС, та да те питам: как е да си зад решетки? Харесва ли ти? Свиквай, свиквай.
149
0
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Астролози:има точно шест зодии, които могат да вземат приза Най-голям лъжец!. Риби,Водолей,Скорпион,Везни ,Близнаци и Рак.Тези нищо не познават Киро е ОВЕН.
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чи то без корупция бизнеса е невъзможен при това е не само у нас а у целия ЕС . Самите еврофондове засилват корупцията и безумните еврорегулации . Борбата с корупцията и борбата с членството на България в ЕС са една и съща борба ;)
147
9
 
6
 
! Отговори
никакви оставки преди 1 година
Стискай кокала Кире. ПП ще изкара цял мандат. Може и 2.
146
2
 
14
 
! Отговори
до ДБ 146 преди 1 година
И аз братле, минах през Славчо, през ПП, НОООО след позора киро и кокоро май ще ида към възраждане! Кирчо с тия американци е толко смешен, толко позорен, толко ленгуич асса на мумията, че направо съм отвратен! Как може да има такова продажно човече в БГ, както е зеленото в Украйна ?!?
145
0
 
9
 
! Отговори
р преди 1 година
Нюза, заглавието не е вярно !!!Моля цитирайте коректно.Точните думи на г-н премиера са:" Продължаваме борбата с АНТИКОРУПЦИЯТА".И е абсолютно прав.
144
9
 
7
 
! Отговори
Тия са нищо преди 1 година
Някои хора помним колко пари изтегли Тиквун за 2 години Ковит.
143
9
 
6
 
! Отговори
Помощ преди 1 година
ГЕРБ взе парите.
142
1
 
13
 
! Отговори
сина преди 1 година
кирчо, спри с тази америка, американска помощ, американска подкрепа и тем подобни простотии - *** си в очите на българския народ. На народа му е ясно, че от сащ нищо добро не е видял и няма да види - смешен си киро с твоите бълвочи.... Губиш гласове, губиш подкрепа само и единствено заради клякането пред сащ и хваленето на американците! Пътник си, кире! Нищо, че и аз те избрах, аз ще те сваля!
141
1
 
11
 
! Отговори
И докато се чудят преди 1 година
Тука , какво и как да направят , от къде да стабилизират икономиката ?! В Русия се отварят заводите на Москвич...да смешно е ...но ще пада някой лев/ рубла !!! На всеки с малко здрав разум , трябва да му е ясно че , няма завод или предприятие което да работи на загуба , освен ако държавата не иска да е така !!! Та къде са нашите заводи и предприятия питам аз ... които бяха гръбнака на една стабилна икономика...някога ????
140
10
 
2
 
! Отговори
ДБ преди 1 година
Да България ще спаси нещата. Аз минах през ИТН, после станах ПП и сега съм ДБ.
139
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков, ти си символ на корупцията.