Журналисти: Да защитим своите братя в Северна Македония

Коментар на Петър Колев и Георги Пашкулев
25 май 2022 13:34, Росен Стойчев
16
Журналисти: Да защитим своите братя в Северна Македония

"Периодът на добри пожелания, политически декларации, на жестове за добри намерения между Скопие и София отдавна е изчерпан. Време е за конкретни крачки и решения, които да доведат до едни необратими процеси, които да се случат в РСМ. Това са и нещата, които ги очакваме ние, българите в РСМ и българските организации там. Затова се надявам, че българската позиция ще остане принципна и достойна". Това обяви македонският журналист Петър Колев пред Bulgaria ON AIR.

Мнението му е, че  българската позиция спрямо РСМ все повече и повече се разбира от европейските ни партньори.

"Проблемът е при Копенхагенските критерии и е повдигнат от България. Когато говорим за човешките права, няма как да не констатираме, че това е проблем на ЕС, тоест на РСМ с европейските ценности", смята журналистът.

"На доброжелателния български премиер македонската страна отговаря с претенции. Още при първата си визита, броени часове след това Пендаровски се срещна със сепаратистката организация ОМО "Илинден", което говори за двуличието на нашите македонски партньори. Те не могат да докажат, че са наши съюзници", допълни главният редактор на БГНЕС Георги Пашкулев в ефира на телевизията.

По думите на Пашкулев, докато РСМ не започне да си изпълнява договорите, България не може да бъде сигурна, че това, което се договаря в бъдеще, ще бъде изпълнявано.

"Македония не иска да се съобразява с европейските ценности – не само правата на човека, но и историята. Проблемът е във фалшификацията с цел насаждане на омраза", категоричен бе главният редактор на БГНЕС.

Колев призова българското общество да не допуска "още едно предателство на българите в Македония".

"Поне веднъж да бъдем на висотата на задачатa си и да защитим своите братя в Македония. Докога те ще бъдат разменна монета за някакви си мир, стабилност, дипломатически игри на Балканите и в Европа? Айде този път българският народ, както по времето на Съединението, да отстоява собствения си интерес и да отстоява собствената си кауза. И с удовлетворение мога да кажа, че българският народ успя да се обедини около тази кауза. Всеки политик, който се опита да разедини българите от нея, в моите очи и в очите на бъдещите поколения ще бъде национален предател", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петрето потрчкото пак лаже, нема поголеми предавници од домашните, стара македонска поговорка!
12
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хаха, откога OXЛЮВ е цензурирана дума :) В тоя сайт човек не мже да изкаже една нормална мисъл.
11
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе ***, какви рашисти те гонят бе. Дали сме писменост на Киевска Рус, нали твърдиш, че това са истинските руснаци! Бегай си търси правата при наркомана!
10
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си научим урока от гърците. Казаха какво искат от македонците и 27 години те за тях не съществуваха.
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът пак идва от Империята на злото, изкуствено създадоха тази "държава", сега им пълнят главите с глупости, насаждат омраза, само и само да не влязат в ЕС. Четохме на Мутрафонова речта, никаква благодарност за това, че сме им дали писменост на рашистите. Като не споменават нашият принос също така дават някакви сламки на Македонците
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петър Колев - по-българин от киро в космически измерения! Завършил е само Софийския университет, не са го оплодили харвардски ценности. И е прав- пългарите имат време да почакат и видят изпълнени договорености. Достатъчно отстъпки са направени - СЕВЕРНА за Македония е достатъчен компромис с българския интерес! Киро не ни е цар, за да решава вместо нас!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо да не е Путин, че да защитава своите сънародници, които ги терорят в съседна страна.
6
4
 
5
 
! Отговори
З. Стоянов преди 1 година
анонинимен 1, малко е да го изпиша с малка буква... Какви САЩ, какъв ЕС Ви е в русофилската объркана представа за историята? Берлинският договор от юли 1878 г. не е ревизия на Санстефанския, а изпълнение на прелиминарния от Райхщат и продължение на Цариградската конференция. И там САЩ не участват, а ЕС ще го има след ок. 70 години...
5
7
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
мазен ***, ЕС е създаден след 1946г., а САЩ въобще не участваха в Берлинския Конгрес! Долните руснаци обаче, още преди да почне войната, подарига Поморавието на любиматра си Събрия, а после харизаха и Северна Добруджа на Румъния. За да взевмат Бесарабия, една зема изцяло българска също! Недей да намесваш САЩ и ЕС, а си кажи товята Русия какво направи и какво продължава да прави. Кой дрънка идиотщини за азбуката и езика? Вчера амер. посланичка ни поздрави на български за българската азбука!
4
6
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
На сърбошопетата може да са генетични братя но на нас във Великотърновско никакви не са ни макитата!
3
7
 
25
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
В Македония братя нямаме. Там има сърбомани, които ни мразят.
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всевки който дръзне да направи предателство,става политически труп....
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обеиняваме се но САЩ и ЕС правят политика на разделяй и владей от Берлинския 1878 г.