Мартин Димитров: Азерският газ е решението

Не трябва да се връщаме към старите практики
25 май 2022 12:37, Росен Стойчев
53
Мартин Димитров: Азерският газ е решението
Снимка: БГНЕС

"Изключително важно е да се знае, ако наистина е договорено цялото количество азерски газ. България целенасочено бе държана в зависимост от Москва", обяви пред Нова Нюз Мартин Димитров.

За него е редно министърът на енергетиката да разкрие повече за доставката втечнен газ от САЩ, за да успокои обществото. "Изключително важно е да се знае, ако наистина е договорено цялото количество азерски газ.

Още по темата
България целенасочено бе държана в зависимост от Москва", отбеляза той.

"Не трябва да зависим от "Газпром" и да плащаме повече. Наивно е да се връщаме към старите практики и договорки с Москва. Рискуваме да се случи същото и да се спрат отново доставките. Купуването на целия азерски газ е най-доброто решение", допълни Димитров.

По думите му има нужда от повече яснота и алтернативи, а и да искаме от ЕК да купува тя като единен потребител природен газ. "Трябва да бъде разяснено докъде стигат санкциите и какви са възможностите", посочи Димитров.

Според него строителството на интерконектора с Гърция е напреднало много. "Поискахме дефицитът на БВП да не се увеличава. Нулевото ДДС за хляба е много сложно и се поема риск. Диференцираното ДДС за регулираните цени ще работи - за парното и газа трябва да има такова и ще свали цените веднага", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и продължават да се правят на ударени за нашите находища, все едно не съществуват, въртят сучат все от някъде да карат газ и никой дума не обелва върху разработката на собствения добив, а имаме предостатъчно газ дори и за износ
23
3
 
22
 
! Отговори
мда преди 1 година
Какъв азерски газ бе платен ***? Препродават ни руски газ на по висока цена и взимат надценката.
22
8
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Трябва да имаме няколко доставчика.Тогава и "Газпром" ще се държи по коренно различен начин.Да "благодарим" на ББ за руската газова зависимост.
21
2
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Да не забравяме, че азерският газ е с участието на газпром!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя миналата година обясняваше как можело да се докара азерски газ чрез суап с руски
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия политически ''пиявици'' си правят кефа , на гърбят на народа , не се ли усещат какъФ ще го издухЪт .
18
5
 
17
 
! Отговори
Захаров преди 1 година
На тоя саламурчо явно трябва да му припомним едни думи на Тиквата: "Газопровода е важен за България защото... и докато по тръбата тече газ тука война няма да има.". Само да съобщя, че освен Росатом няма друга организация, която да извършва планови ремонти по Козлодуй, а горивото за централата можем да си купим само от Русия. Така че съвсем скоро, като откажем гордо и атомната енергетика, циниците от НАТО ще може да започват военната си операция и от български територия.
17
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До аман от политици !/5"Стар , нов , народа иска евтина газ" - Ц. 95% гласуваха да са слуги на Брюксел... и Киро им го дава! Какво рИвете?!
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платвните родни русснаци си искат руски газ. Тях не ги интересува че путин е нацист и агресор. Важен им е газа.За тях няма доатойнство и принципна позиция.
15
1
 
11
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 година
Всички политици и депутати се чудят как да се ВМЪКНАТ в СХЕМИТЕ на синьото гориво , лапането ще бъде яко , както е при енергетиката ...
14
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И тоз кат Киро не е добре у главЪтъ!
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството заслужава адмирации, че не се огъна на рекета от страна на Газпром (*** ) . Това разкри маските на тези, които са наредени на газовата копанка, национални предатели.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция изнася оръжия срещу газ на Азербайжан.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азерския отива за Турция и минава пак през Русия или Грузия които може да го спрат.
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският газ претърпява РАЗЛИЧНИ творения , ''Азерски'' , ''американски'' / защото пак ще е руски , но ще бъде докаран с американски кораби / ... Е , колко да е по-скъп , 20-30 пъти , голяма работа ..., нали се праИм на МЪже !
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата направо ни разказа играта. И още не е в затвора!
8
4
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Те го па и тоя изпадналец, азерска газ го гони...))) докога ще ги търпиме тия инфантили??
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мартинчо и той не пропуска да се изкаже по тема, която не разбира, както винаги. Азерите сами казаха, че тяхната газ е малко и не могат да заместят Русия. Освен това, по газопровода всъщност се смесва газта от Русия и Азербайджан. 100% азерска газ в Европа няма
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни вълнуват вашите политически ориентации! Искаме да можем да водим достоен и нормален живот! Ако за целта трябва да се застреля Байдън, направете го! Ако трябва да се застреля Путин, също го направете! Не желаем да мръзнем и гладуваме в името на никакви "ценности"!
5
2
 
13
 
! Отговори
аман от политици ! преди 1 година
Стар , нов , народа иска евтина газ .....ТОЧКА !Правителството е ДЛЪЖНО да го направи , войната си е война , а бизнесът си е БИЗНЕС , и няма нищо общо едното с другото !Защо на времето ГФР си докара газ от СССР , а не от САЩ ??????