Нинова налага строг контрол за защита на потребителите

Идеята е да се предотврати спекула при предлагането
25 май 2022 10:51, Росен Стойчев
48
Нинова налага строг контрол за защита на потребителите
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите и на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да изготвят план за строг контрол и недопускане на спекула с цените след влизане в сила на антикризисните мерки на правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Още по темата

"Не бива да допускаме нелоялни търговци да се опитват да трупат печалби на гърба на народа", заяви тя.

"Искам всички структури на Комисията и Агенцията да направят план за строг контрол – да не се пречи на коректните фирми, но тези, които спекулират с цени и укриват данъци, да усетят цялата строгост на законa", допълни Нинова.

 Комисията за защита на потребителите и Държавната комисия по стоковите борси и тържищата да подготвят методика, по която да се отчита ефектът от мерките след 1 юли , как се отразяват те на потребителското търсене и на цените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как го налага тоя контрол?Ето да вземе за пример рафинерията Лукойл-Нефтохим която преработва петрол сорт Урал цената на който от началото на конфликта досега се движи в границите 70-78 долара за барел,в същият момент ни продава горива все едно че преработва петрол сорт Брент който е на цени над 110 долара,ама иначе имаме КЗП и ред други измислени лапачи по веригата!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва няма да е много продуктивно . Трябва да се смята. У потребителя няма пари за да има икономика. Това означава фалити инфлация дълг и СПИРАЛАТА НА СМЪРТТА . Много от наще проблеми са заради фалита на запада но никой не говори за напускане на ЕС ту . Рибата се вмириса от към Брюксел и Вашингтон и смяна на губернатора няма да помогне .
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да си подаваш оставката ***?
5
0
 
17
 
! Отговори
СТИГА преди 1 година
прах в очите на хората. Четете - в Германия 9 евро на месец за транспорт в цялата страна. Махайте сеееееее
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото според тази лъжкиня мобилните оператори нямаше да увеличават таксите на тези които договорите не им бяха изтекли, а ги увеличиха. ОСТАВКА крушовишка селянко
3
0
 
19
 
! Отговори
zeus преди 1 година
Не знам какво налага, ама в КЗП имам една жалба, която от три години отлежава със статус "Регистрирана".
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА на другарката Импексова - крадла и лъжкиня. Как можахте да допуснете тази да управлява България.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова... Минавай на минимална... Не бива по време на криза да получавате максимална... Особено след мерките които вкарахте... Минималната трябва да ви стига.