Експерти: Петков няма как да се е договорил за цената на газа

Доставките са със суапови сделки
26 май 2022 10:50, Росен Стойчев
39
Експерти: Петков няма как да се е договорил за цената на газа
Снимка: НОВА

Трябва да търсим варианти за подновяване на преговорите с "Газпром", обяви пред Нова Нюз Еленко Божков.

"Гърция вози 90% от суровия петрол, който добива Русия.

Още по темата
Те плащат по DVP схема - в долари, които се превалутират в рубли. Газът, който влиза у нас пак е руски, 35 млн. влиза у нас, 4-5 млн. остава в България. 72 долара е печалбата от втечняването", добави Божков.

"Няма фиксирана цена за доставка на газ, а само конкретна формула за изчисляване. Петков няма как да се е договорил с добивната компания, защото цената се формира след пристигане на газа на пристанище. Няма как да минем без посредници", каза бившият шеф на БЕХ Валентин Николов.

Според него двата кораба, които се подготвят за доставка на газ у нас са предоставени на България със суапови сделки. "4 пъти министърът на енергетиката беше в Азербайджан без да постигне нищо. Цялото количество газ може да бъде купено, но не всичкото ще е на цена по договор. Ще бъде на пазарна цена, неизвестна за никой. Ако се върнем към "Газпром" ще бъде унижение", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Било унижение, а за народа падение до дъното. Големи политици!
29
18
 
10
 
! Отговори
Така ще е преди 1 година
Който и да е министър,цената на горивата няма да падне,както си мислят някои,ако се надупят на Русия.Природните ресурси,са ограничени и всяка година намаляват и ще поскъпват.А на Еленко,просто са му секнали комисионните.
28
14
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Комисионните от "Газпром" спряха и "експертите" ревнаха.
27
7
 
13
 
! Отговори
смешници преди 1 година
GAZ OVER !!! кирчо и кокорчо GAZ OVER !!!питали радио ереван кога в българия ще дойде хубавото пауза....пауза и радиото отговаря ами то вече свръши
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кирчо и кокорчо празни кратуни да си хващат чемоданите и AND GO HOME
25
5
 
19
 
! Отговори
ей тъй на преди 1 година
кико няма как да се е договорил за каквото и да е изгодно за България . кико и асенчо са едни доказани моШениси
24
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТЕРОРИСТЪТ ОТ МЕТРОТО ЮЛИ 2020 Г ЕЛЕНКО БОЖКОВ ВЕЧЕ ДАВА СЪВЕТИ- КОЛКО ЛИЦА ИМА БГ СЪД- ВИЖ МОТИВИТЕ НА СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД ЗА ТОЯ СЪВЕТНИК СПРЯЛ ТОКА И ЗАПЛАШИЛ ЖИВОТА НА ПЪТНИЦИТЕ В МЕТРОТО- ПРАВИЛ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ А НЕ ТЕРОРИЗЪМ. А СЕГА ПОТЪРСЕТЕ МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА ДЕФИНИЦИЯ ЗА ТЕРОРИЗЪМ.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"С всяка секунда българският публичен дълг се повишава средно с 362 лева. Това показва часовникът на дълга, поставен в центъра на столицата. Към момента той отчита над 31 млрд. лева дълг, което означава, че всяко българско семейство трябва да плати по над 15 000 лева."А какъв огромен дълг имаше България при ТЖ - цели 6милиарда, че и ги опрости!
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Топлофикация-София иска увеличение от 29%, Топлофикация-Варна 116%, Топлофикация-Бургас, както и дружеството в Плевен почти 170%.Най-голямо поскъпване е поискало дружеството във Велико Търново 332%."Преполага се дължи на 4 пъти по-ефтиния *** на ПростКиро!
21
1
 
3
 
! Отговори
Кокорко Изцъкленяшки преди 1 година
До Анонимен 21 - Кире, ти ли бе?
20
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има по евтина газ,няма да има намаляне цената на горивата,няма да има намаляне цената на хляба,ще има покачване цената на тока,водата,парното и оттам на всичко друго което се сетите.Това е положението с тия некадърници ПП.Докато те са на власт заедно с БСП спасение за България няма да има.С огромни заеми се покриват други разходи.Хиляди фирми фалираха или затвориха в очакване да си подаде оставката това правителство на разрухата.Питайте един полицай или пожарникар как е заплатата .
19
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАЧВАЙТЕ ГИ НА ПОЕЗДДА ТИЯ БЕ!
18
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В събота цената на втечнения газ беше 86 долара срещу 102 евро за руския. С това покачване на рублата, прокарването на газопровод от Америка звучи по-приемлив вариант.
17
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва ли малко да изчакаме,пък тогава да гадаем и коментираме?Или важното е нещо да плямпаме,за да си придаваме важност и компетентност.
16
7
 
25
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Оставка на подмяната пъ пъ и техните *** алчници докараха държавата ни в пропастта
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом Валентин Николов го е казал,вервайте му.Ха,ха,ха!Тоя не беше ли доставчик на банички преди да стане шеф на "Козлодуй"и на БЕХ?
14
13
 
29
 
! Отговори
До Зозо преди 1 година
Време ти е да поизлезеш навън! Може и да разбереш, че вече е 21 век, и Русия е една мнооого капиталистическа страна. Иначе жълтопаветната си русофобия можеш да гилташ вместо хапчета, в момента в който разбереш, че нещо ти влиза в главата. Те ще те предпазят!
13
3
 
17
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Експерт Еленко Таралежков :)))
12
10
 
46
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Кирчо не става за лидер , за премиер и народен водач !Той става за обикновен мазник на янките , подмазвач и антихрист!най - добре е да освободи постта , защото може да попадне на мушката на ЦРУ ! Обикновенно янките екзекутират своите приятели!
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗозоДано корабите дойдат с американските туристи заедно. Нали правихме големи реклами там :) Ммммааа, малко ни остана и ще заживеем като хората! )))