Акцент на днешното заседание на МС - въвеждане на еврото у нас

Петков похвали МОН за няколко "много добри мерки", които са предложени
27 май 2022 13:38, Нели Христова
66
Акцент на днешното заседание на МС - въвеждане на еврото у нас
Снимка: БГНЕС

На днешното заседание на Министерски съвет ще направя няколко акцента, обяви премиерът Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

"Първо – приемане на Националния план за въвеждане на еврото в България. Планът предвижда успешно въвеждане на еврото и влизане в Еврозоната от 1 януари 2024 г. Това е важна отправна точка за България и за нейното развитие напред", подчерта министър-председателят.

Петков поздрави МОН за няколкото много добри мерки, които вкарва на днешното заседание.

"Приемане за подпомагане на деца с изявени дарби с допълнителни средства. Увеличаване на докторантските стипендии с 50% до 750 лв., започвайки даже със задна дата от 1 април 2022 г. Допълнителни средства за конструкция на детски градини, ясли и училища, и 30 млн. за инвестиране в деца, които са от уязвими групи", каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
19
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Киро ***, Шолц, Макрон ... са администратори назначени от външни сили които работят срещу страните си.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро-унищожителя на България,държава с 1300 годишна история,хвала !!!
35
4
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
При тази инфлация еврото няма да го бъде дълго. Сега левът е вързан към еврото, а като минем на евро, то пък към коя валута ще бъде вързано, за да има валутен борд?
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или сме в Европа, или сме в Азия българите да избират. Или Евро, Шенген,отворени граници, ЕС, или рубли,диктатура/като Беларус, Русия, Казахстан, Узбекистан и др/, телове по границата,визи и Евразия! Да избират, средно положение няма, България не е Швейцария да я оставят независима.Избора е ваш.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощ, искат да ни вземат Корупцията. А ИТН вече са на къса каишка при Тиквата и Доган.
32
1
 
4
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 1 година
Нека , нека , нека да го въведат , апосле ще се крият от колегите си от ЕС , защото една минимална пенсия ще бъде 60 евра , а мин. заплати ---300 евра ...1 евро = 5-6 ЛЕ-ВА , след излизането ни , а не при влизането ни в еврозоната с 1.95 лева !Кой разбрал -разбрал !
31
1
 
16
 
! Отговори
перко преди 1 година
Ех Тъпо, Тъпо какво евро те гони? Какви конструкции на детски градини? Ти си пагубен за България! Марш в Канада.
30
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Както е тръгнало скоро с една мин.заплата ще си купуваме 2 хляба и кило сирене.Такава ПРОМЯНА никога не имало
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото путинист,азиатски сатрапи, ***,Копейкин и др из ро ди да се мятат на амбразурата, не трябва да се допусне България да се откъсва от путинския рай, приемането на еврото е окончателно скъсване с Русия и Путин и за това ще има вой до небесата! А всъщност и в момента лев няма, той е вързан за еврото и за това лихви и курс са като на еврото, путинистите искат да го развържат да се обезцени и да откраднат 25 млд Евро които го гаранция.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да въведат еврото при инфлация по висока от 1,5%, а в България инфлацията е 14.4% по статистика, а реалната е над 40%.
27
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Кирчо понеже знае,че няма да изкара цял мандат иска да закрие държава до средата на мандата,да си вземе парата и да се прибере в Канада
26
0
 
8
 
! Отговори
не бе , евро преди 1 година
кире , та от кога казваш че хляба ше стане 1.60 лв. ?
25
2
 
12
 
! Отговори
3 лв хляб преди 1 година
На Кирчо проспериращата държава.
24
2
 
11
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 1 година
Да но иинфлацията при Борисов беше 1% -1.5%, а сега е 30%! Не се знае до края на годината колко ще стане! Това означава самида се самоубием!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички видни чужди анализатори казват, че не е добе да се въвежда еврото в България поне на този етап. Но Кито тъъъпото е решил да досъсипе българските граждани с поредната генерирана от него инфлация!!! Само един въпрос имам - ние защо си траем, а не ги изметем тези боооооклуууцииии?!?!?!?!
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизането в Еврозоната гарантира скок на цените с 20%-30%. Властта буквално и ефективно ще умори пенсионерите от глад. България е и единствената страна от целия ЕС, която влезе в евросъюза без референдум и се кани да влезе и в паричното семейство на Европа пак без допитване до гражданите.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕК предупреди: България е заплашена от процедура за прекомерен дефицит. Управляващите нарушават нивата на допустим дефицит, който е валиден за държавите - членки на ЕС.
20
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще търпиме този клоун,жалко подобие на зеленски ?
19
2
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Знаете ли,тая сага с "въвеждане на еврото" е направо ..ОТВРАТ!!!...НИКАКВА,НИКАКВА ЛОГИКА НЯМА в това да се отказваме от националната си валута,която беше и СЪС ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ преди време!!!...Още си държа един лев ,емисия 1972..На него пише:-"Банкнотата е ОБЕЗПЕЧЕНА СЪС ЗЛАТО и всички активи на банката" !!!!!...Е?...Впрочем,"Жестокостта ми се сломи"...По-продажно и откачено племе от нашето май не съществува..
18
1
 
21
 
! Отговори
bbb преди 1 година
А в Румъния, която по стандарт на живот е много преди нас, отлагат въвеждането на еВрото за 2029 г., за да могат ДО ТОГАВА да се доближат до стандартите на ЕС!