Работна група ще обсъди три варианта на BG "Магнитски"

Това съобщи министър Надежда Йорданова
31 май 2022 19:09, Нели Христова
17
Работна група ще обсъди три варианта на BG "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

Работна група в министерството на правосъдието обсъжда три варианта на българския закон „Магнитски“, съобщи ресорният министър Надежда Йорданова, цитирана от БНР.

"Става въпрос от една страна и за изготвяне на самостоятелен закон със самостоятелна процедура, или съответно прилагане на процедурите, които в момента съществуват по закона за мерките срещу изпиране на пари, включително беше обсъждан и вариантът дали да не се измени законът, който е свързан със защита срещу тероризъм. Но всичко това е въпрос на дискусия, така че когато сме готови, ще обявим законопроекта."

Окончателното предложение ще бъде представено за обсъждане на коалиционните партньори, каза още Надежда Йорданова и припомни, че проектът на закона, който преди дни изтече в медиите, не съответства на Конституцията и на Европейската конвенция за защита правата на човека, поради което не може да бъде подкрепен.

Правосъдният министър участва в дискусия, свързана с промени в Търговския закон, свързани с подобряване на производството по несъстоятелност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега си проличаха евроатлантиците и руските путинисти. Медиите на Пеевски хвалят Путин денонощно. Не е безплатно. Депесарите на Слави ще емигрират обратно в Африка. Започнат ли да бягат от Европейския съюз и САЩ, значи законът действа.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички мафиоти ще избягат от България, ще обикалят като яхтите на руските олигарси. Пеевски ще емигрира в Сърбия при Цветан Василев и ще поиска политическо убежище като него.
12
0
 
3
 
! Отговори
Цаца преди 1 година
Некой му се иска да прилапа едни парички.А като се вгледа човек, каква точно икономика имаме:Скъпо и мизерни селско стопанство;Строителство на безполезни сгради;Производство клонящо към 0 Търговия, която изисква валута защото внасяме, а не изнасяме.Аз мога да определя нашата икономика като бутафория.Ми и пет такива закона да прокарат, просто едни пари ще си сменят собственика
11
0
 
0
 
! Отговори
тръстика коннтики преди 1 година
Тоя закон ,,Магнитски'' прави някои хора да се замислят относно офшорните си сметки натъпкани със крадени държавни пари,а също така и за самолетен билите-еднопосочен за далечни и непознати места.
10
0
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Копираме най-лошото от американското законодателство. Когато управляващите започнат с извънредно законодателство работите не вървят на добре.
9
0
 
5
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Иван Костов - Командира му отряза голяма буца сирене - мазно и овче, с марка КаолинГосподин 10% Александър Божков подписва сделката му за Винпром Дамяница Тодор Живков лично назначава баща му от УБО за шеф на ловно стопанство ВоденКаква е истината за Иво Прокопиев, откъде тръгна и докъде стигна един играч, близък на всяка власт, как той влезе и излезе от приватизацията, без да си оцапа чепиците и напраши копринения костюм. За този герой на нашето време - четете поредицата на Труд.
8
0
 
4
 
! Отговори
Бьлгарин преди 1 година
Ако няма да ми отнемете лаптопа и телефона , и да ми запорирате -200 лв в сметката ще се закьлна в вечна любов кьм вас - прокопито , бойкиев , кирчу и асанБорисов отставка
7
3
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
За неразбралите - червените олигарси се вьрнаха и този пьт няма кой да им се испречи като лошият бойко борисов
6
0
 
3
 
! Отговори
Надето преди 1 година
Гешев ще го махнем обещах При акцията на прокуратурата в петък в хотелите на Ветко Арабаджиев "Маринела" в София и "Марица" в Пловдив са открити и иззети над 10 млн. лв. Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки, разказа зам.-главният прокурор Иван Гешев и допълни, че такова нещо не бил виждал в кариерата си. Наложило се дори спешно съдействие от БНБ през нощта за осигуряване на броячни машини.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие смятате да се посрамите повече от престъпната Тиква очевидно! Този законопроект е абсолютен срам за юридическото съсловие! Дойдохте на власт със съвсем други обещания! Намерете малко срам и скромност в себе си, моля!
4
0
 
11
 
! Отговори
Сдс преди 1 година
Комунизма се завръща спете спокойно деца
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са луди.Замина си демокрацията...
2
0
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Не е може, а ще бъде. Така е винаги тук, създават се закони за удобство на едни, а после служат на други. Не са много умни.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая другарка ще иска да конфискува частната собственост на несъгласните с политиките им, ама в един момент тази бухалка може да бъде използвана и срещу тях самите.