Не приемам извиненията на Константинова, заяви Николай Чирпанлиев

Средствата за бежанците идват от ЕС
Обновена: 2 юни 2022 22:54 | 2 юни 2022 22:15, Росен Стойчев
23

"От това, което виждам, установявам, че хората които отговарят за бежанските въпроси в правителството, или много подцениха този въпрос, или е комбинирано с некомпетентност. Не приемам извиненията на Калина Константинова. Първо - защото тонът ѝ беше йезуитски и посланието беше такова.

Още по темата
Второ - от декларацията ѝ от предния ден останах с впечатлението, че тя не е чела Закона за убежище и бежанците. Не може с една декларация да се отмени силата на един закон. В него пише какво могат да получат, когато те предявят това право, то става задължение за нашата държава", коментира бившият председател на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той попита какви реформи са направени в условията за настаняване на бежанци през последните 6 месеца. Подчерта като проблем прехвърлянето на Агенцията за бежанците под шапката на различни министерства през годините.

"През годините Агенцията я съсипаха, най-способните хора напуснаха. За хора с по 2 висши образования заплатите са 800-1000 лв. Голяма част от тях отидоха в "Гранична полиция", дирекция "Миграция", заяви бившият председател на Агенцията.

Той уточни, че все още не са връчени 4 500 статута на бежанци. Хората били в центровете за настаняване, статутите им - готови, но никой не им ги връчвал.

"Когато ние създавахме Агенцията и центъра в Харманли, "Военна рампа", ЕК ни отпусна 3 млн. евро. Ние реновирахме 20 000 км. м. сграден фонд. За 3 г. от Агенцията са изхарчени 45 млн. лв. и те са в отвратително състояние. Има Сметна палата, прокуратура - могат да се самосезират къде са отишли тези пари. След ремонт в "Овча купел" текат тоалетни", каза Чирпанлиев пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
5
 
! Отговори
Бобчо преди 1 година
За бежанците от Сирия и Афганистан - Скромни бежански центрове, пет лева на ден, паничка леща и филия хляб, а за украинците, курорти, 40 лева на ден, онинклу-зив петзвездни хотели,капризи и глезотии.Това се нарича лицемерие!
20
2
 
14
 
! Отговори
тя преди 1 година
Стига слагачество и лицемерие , защо не предлагате и на другите бежанци същите условия ?! Ако не знаеш да ти кажа : Европейските пари са български пари !
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Средствата идвали от ЕС?! така викаше и една украинка, че не ги даваме ние, а ЕС. Да, НО ние също сме в този ЕС и си плащаме вноската, независимо колко е голяма тя. Така че, средствата от ЕС са и НАШИ средства. Освен това не искам средства от ЕС, но не искам и бежанци.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
v vseki mig misleneto, govoreneto, deistvieto na bg slugi zasto ne e kak po kakav barz, udoben, lubezen, choveshki, priaten i lesen nachin da rabotiat poveche i po-kachestveno v polza za radostta i blagodentstvieto na bg narod suveren?!
17
2
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма да се извинява специално за украина те ще ни се извинят че не мислят сглавите когато избраха порошенко и нарко-мана те ги докараха до това положение3 месеца на море на първа линия и сега още 3 месеца на паничище на планинскивъздух с къси панталонки и кученца на каишки а парите от ес са нашите парина европеиците от вноските ни ес раздава безконтролно пари и не се знае къде отиват
16
6
 
5
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тази, от специално създадената за нея нищонеправеща структура на "ефективното управление" сме я запомнили само със високо ефективното хилене. И с хаоса от закачката на хакерите в Български пощи. И с големите проблеми и хаоса с бежанците. За нея да следва разследване от Прокуратурата и в посока Централен Софийски.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А този г-н Чирпанлиев как приема постъпката на ХАЗАРТА !?? КАКВО ПРАВИ ТОЗИ....ЧОВЕК В ПАРЛАМЕНТА ?? ПОТРЕСАВАЩО ПОВЕДЕНИЕ!!!! МИНЧЕВ,ПЕТКОВ,...ЗАЩО МЪЛЧИТЕ???ТОЗИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ МАХНАТ ! ПАРЛАМЕНТА НЕ Е КРЪЧМА , ДИСКОТЕКА! И ЗА СЕКУНДА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛЯМЕ ДАЛИ МЯСТОТО МУ Е ТАМ ! П О З О Р,Г А В Р А! СРАМ !
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Константинова не трябваше да се извинява. Беше права.
13
34
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Доста си сбъркана,промито руско зомби.Да наричаш мирен народ " фашисти",а наглите грабители на територии ,на агресори които високомерно от върховенство на сила бомбардират, убиват и мародерстват да ги хвалиш е ненормално.Колкото българите за македонистите са " фашисти" толкова са и украинците.Я се събудете!
12
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно,некомпетентна е.Войната няма да свърши скоро.Редно беше да ги ориентират към пазара на труда,трудоспособните,но с този тон в момент когато безцеремонно се руши родината,не беше редно.Има начини на изказ.Нужна е адаптивна програма,министър на "ефективното" управление се нарекла,не думай!Работодателите да офертират,за специалисти ще има работа,но млади жени в отдалечени бази,като в Рибарица 9 души население не ги виждам!И до последно,тайна къде отиват.Досега хотелиерите се блъскаха
11
7
 
11
 
! Отговори
От 2 до 10 преди 1 година
Тия коментари ги е писал един човек. И пак той предимно си ги е лайквал.
10
10
 
21
 
! Отговори
Митрофанов трол преди 1 година
Константинова е права! Когато Путин ни освободи от еврофашистите, лошо им се пише на тези украинци.
9
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от всезнайковци и мераклии да раздават акъл и критики! По тяхно време бежанците в Шератон ги настаняваха. Браво на Калина, че го каза точно както си е.
8
9
 
43
 
! Отговори
Тоя па преди 1 година
Една жена се изказа мъжки в това правителство и герберастите решиха, че ще си правят ПР. Грешка, сринатия реитинг на правителството се надигна заради тази жена. Браво за смелата и отговорна позиция. А мъжете се държаха жалко. Този, съшо!
7
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я , трай! Жената тури всички ви в малкия си джоб
6
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калина Константинова показа на много държавни мъже какво значи да имаш топки. Трябва да вземат пример от нея!
5
7
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този като беше шеф бежанците спяха до министерски съвет а на Лъвов мост беше страшно да минеш и с кола! Скрий се и не се показвай
4
10
 
31
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Този специалист кой е пък?
3
14
 
46
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Браво на Калина . Досадните и нахални укри в гетата
2
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО НА Калина Константинова!!!