15% от бежанците имат основание за закрила

Те са като водата, винаги ще намерят начин да минат от друго място
Обновена: 19 апр 2016 09:30 | 19 апр 2016 09:30,
12
15% от бежанците имат основание за закрила
Кадър: Reuters

Не повече от 10-15% от тръгналите да търсят закрила, имат основание да го направят. Останалите са икономически мигранти. Спреният Балкански път ще намери нови измерения. Бежанците са като водата, винаги ще намерят начин да минат от друго място.

Така коментира мигрантската криза в предаването "Сутрешен блок" на Bulgaria ON AIR Николай Чирпанлиев, бивш директор на Агенцията за бежанците.

Той е на мнение, че правителството ни е спокойно, защото е получило уверение от Турция, че няма да бъдат допуснати потоци от бежанци към нашите граници.

"Според правителството границите се охраняват надеждно, но хората са на друго мнение. 88% от хората се притесняват, ако бежанци живеят в тяхното населено място. Имам предложение към правителството - да се обмисли вариант млади и безработни хора да се включат в програма и да патрулират по границата. Тези групи ще информират съответните служители за нарушение, след което оторизираните лица ще извършат действия по задържане", коментира още Чирпанлиев.

По думите му Гърция не регистрира милионите бежанци, които минават през нейната територия, за да не й бъдат връщани.

Хората не искат да живеят в България или Гърция. Нелегалните бежанци са повече от легалните и регистрираните. Поискалите защита са десетки, а регистрираните са над 40 хил. Тънкият момент е, че се регистрират само заловените от службите хора", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Да бе - ще намерят от къде да минат, преди 89-та от къде минаваха а, единици са успявали - са границата е поляна - всеки, който иска може да мине."Преди 89-та минаваха навън. Е, поне се опитваха. И се случваше някой граничар да се моли на Господ да минат живи хора, които да застреля, за да може да излезе в отпуск и да му дадат награда.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15% с основание ?? Как точно можем да ги разпознаем между останалите 85% ?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Толерантноста убива , тя е знак за слабост и предателство към Родината !"А нетолерантността е нещо толерантно явно и при наличието на нетолерантност всички живеят в идилия, мирно и щастливо?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпрос: Защо източно азиатските страни са стабилни и проспериращи?Отговор: Не допускат мигранти в никакъв случай!"Щото хич няма малцинства от двете страни на границите им. Щото китайци не са налазили Тайланд, Камбоджа, Индонезия, Малайзия... ама хич! Щото Северна Корея не са 20 години назад в развитието си, и щото точно те дават на чужденците да снимат из цялата си страна. И защото хич не ходят туристи и бизнесмени в Източна Азия. Уйгурите и якутите щото не говорят и те на омразния тюркски.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Е за какво дават милиони за тази ограда, когато тя не е никаква преграда? Къде са милионите?"Ако искаш да построим ограда от Челябинск, Самара, Саратов, Ростов на Дон, през Черно море, после Турция, Гърция, Македония, Сърбия... и да продължава до средата на Атлантическия океан?
3
3
 
3
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Да бе - ще намерят от къде да минат, преди 89-та от къде минаваха а, единици са успявали - са границата е поляна - всеки, който иска може да мине. 40 хил. е един град - кой ги храни тях и защо се регистрират, като са незаконно дошли тук, какво мислите да ги правите ? Ако утре дойдат 100-200 хиляди ?
2
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 8 години
Е за какво дават милиони за тази ограда, когато тя не е никаква преграда? Къде са милионите?
1
3
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Скапаняка си ти и не можеш да избягаш от себе си.Обречен си да бъдеш такъв и да се удавиш в собствената си злост.