Асен Василев: Бюджетният дефицит остава 4.1%

Няма да има втора актуализация на минималната работна заплата
3 юни 2022 11:57, Петя Славова
17
Асен Василев: Бюджетният дефицит остава 4.1%
Снимка: БГНЕС

"Дефицитът ще остане както е приет в оригиналния Закон за бюджета – 4.1%." Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС.

Миналата година, при един доста по-разнороден бюджет, актуализацията мина за две седмици. Така че силно се надяваме сега да имаме достатъчно време, заяви още Василев във връзка с актуализацията на бюджета и въвеждането на антикризисните мерки на правителството от 1 юли.

Още по темата
Предвижда се облекчена схема, при която да се подава справка, а самата компенсация да става при издаване на касовия бон. НАП и дирекция Данъчна политика към МФ работят с Асоциацията на бензиностанциите по въпроса, каза още Асен Василев, попитан относно механизма за компенсация на гражданите за литър гориво.

Относно протеста на надзиратели и съдебни охранители, които днес обявиха предупредителни протести в различни градове на страната, а на 12 юни и в София, Василев каза: "Системите, в които е предвидена реформа, ще получат около 300 млн. лева. Доколкото знам системата на МВР е в процес на финализиране на промените, така че би следвало да могат да получат достъп до тези средства."

По думите му стана ясно, че няма да има втора актуализация на минималната работна заплата в рамките на тази година. Трябва да има някаква предвидимост, допълни той, уточнявайки, че параметрите, които станаха факт на 1 април да важат.

Във връзка със заявката на артистите, които също обявиха готовност за протест, Василев заяви: Всеки театър сам си определя заплатите. Вече няма COVID театрите могат да работят нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Лъжеш, ококорен преди 1 година
пр0дажник!
14
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Е ви промяна , дефицит = още дълг , крадат ви и ви е готино всички обедняване , такава ли промяна искахте , заврете си в ....
13
0
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
ПАРИ НЕМА - ДЕЙСТВАЙТЕ!!! !
12
0
 
11
 
! Отговори
www преди 1 година
Яко цените нагоре, това помпа ДДС! Хазната се пълни, а хората все по-бедни!
11
0
 
0
 
! Отговори
Отличник преди 1 година
"Системите, в които е предвидена реформа, ще получат около 300 млн. лева. Доколкото знам системата на МВР е в процес на финализиране на промените, така че би следвало да могат да получат достъп до тези средства." - Използва похватите на тези, които ни "съветват" отвън какво и как да правим, иначе пари няма да има. Прозира неспособност за самостоятелно управление на държавата. Отново морков подаден отвън при условия изгодни за някого.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз по противен лъжец не съм и предполагал че има! Изпитвам ниша агресия само като го видя.... И аз ставам долен човек,като него само при появата му! Много токсичен и заразен нисша същност!! Как го избрахте бе хора..... Нищо... Прощавам ви и ви обичам сме следващия път гласувате по разум а не заради омраза
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как един данъчен измамник стана шеф на НАП?! Как толкова богати хора, като семейство Лорер, Кокорчо, дядо Еконт-ий, Сербезова, просто Киро, яхнаха властта в държавата! Не им ли стига собственият бизнес, та взеха да се учат на политика и сринаха държавата, а народа обедня и онемя?! Пари, повече пари, от алчност и безочие, ето това е целта на тези наглеци! Къде ще ги носите бе хора, щастливи ли сте, че се провалихте тотално!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените на бензина в Германия паднаха рязко. Малко след нападението на Русия над Украйна бензинът в Германия поскъпна до 2,20 евро. Часове след въвеждане на новата мярка от 1 юни горивото поевтиня с 30 цента и на поне 50% от бензиностанциите в страната вече е 1,90. Според специалисти обаче цената му би трябвало да е с още 20 цента по-ниска.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство открадна 4,1 млрд. лева предназначени за бизнеса. Затова инфлацията е с такива рекордни размери в България. Парите за магистрала Хемус от над 2 млрд. лева също ги откраднаха. Събудете се бе хора, всичко това е на ваш гръб. Хубаво, че не живея в България.
6
3
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Ами те 10 пъти го обясниха. Ти да не чакаш да ти дойдат в мазата до бидона да ти обясняват лично?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключителен скандал е да назначиш за финансов министър лице, което така е управлявало собствената си фирма, че тя е фалирала и оставила дългове за почти 9 млн. британски паунда. Този ококореният дори е измамил и сътружниците си.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕК предупреди: България е заплашена от процедура за прекомерен дефицит. Управляващите нарушават нивата на допустим дефицит, който е валиден за държавите - членки на ЕС.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо нова актуализация на бюджета? Първо обяснете къде изпапахте 9 милиарда лева през декември от хазната! За какво ги дадохте? За България това са страшно много пари! Видяха много пари - дай сега да ги пилеем. Пладнешки разбойници с главатари Кирчо и Кокорчо.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия докато се наканят да дадат по 25 ст. на литър, горивата ще поскъпнат с поне лев.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешни сметки, тепърва ще се вдигат цените и всички ще са на протест и това е само въпрос на няколко месеца време.