Василев: От 1 юли анткризисните мерки, от октомври и реформи

Ще има актуализиран бюджет в началото на юли
78
Василев: От 1 юли анткризисните мерки, от октомври и реформи
Снимка: БГНЕС

Държавата няма да променя заложения дефицит в Бюджета и той остава 4.1%. Това съобщи министърът на финансите Асен Василев след среща на експертите от Коалиционния съвет.

"Приходната част на бюджета ще се вдигне с 1 милиард 645 милиона лева, разходната част приблизително със същата сума. Запазва се предвиденият 4,1% дефицит и се запазва салдото. Във вторник в края на деня ще се проведе Тристранен съвет, след което актуализацията ще мине през МС и ще бъде депозирана в НС, за да може да бъде разгледана от депутатите. Бюджетът е планиран при 2,9% ръст на БВП и малко под 11% средногодишна инфлация", допълни Василев.

Той се съгласи с критиките на коалиционните партньори, че в актуализацията са заложени основно антикризисни мерки, а не реформи.

През октомври ще се осъществи по-важната част от реформата в социалната сфера, заяви още Василев.

Предложенията са от 1 юли да влязат в сила мерките на правителството за справяне с кризата. Предвижда се минималната пенсия да стане 467 лева, да отпадне ДДС върху хляба, да се въведат компенсации за цената на горивата към крайните потребители, а родителите да получават по-големи данъчни облекчения.

Планът е актуализираният вариант на държавните финанси да влезе идната седмица в комисии, а до 25 юни да бъде приет в зала, така че на 1 юли държавата да може да изпълнява новия бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: бюджетАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68- ДА ! ЗА ТЕЗИ ТАКСИ НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОС! НОРМАЛНО ЛИ Е ЗА ПОТРЕБЕНО КОЛИЧЕСТВО ЗА 150 ЛВ. ДА ИМА ТАКСИ В/У ТЯХ 140 ЛВ !? НА ТЕЗИ НЕПОСИЛНИ ЦЕНИ ИМА ТАКСИ ЗА ПРЕНОС,ПРЕВОЗ,ДОСТЪП,ДДС,ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ,И ОЩЕ И ОЩЕ....КЪДЕ,В ЧИЙ ДЖОБ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ ОТ ТАКСИ ???? ТОВА АКО НЕ Е ОБИРДЖИЙСТВО ЗАДРАВЕ МУ КАЖИ! Г Е Н О Ц И Д В 21 ВЕК!
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"От 1 юли анткризисните мерки, от октомври и реформи"..Преди април казваше:от 01 април МРЗ,а от юли пенсии +21,6 %...и т.н..и какво от обещанията?-Отговора е галопиращи цени,които многократно изпреварват обещаните компенсации, цени на газа вече непосилни въпреки обещаните 3-4 пъти по-ниски цени,тока не стига,че е толкова скъп,а този,който го пускат е максимум 180 вата,за да могат да ни ограбват и с по-голямо потребление,във фактурите под жестоката цена са се наредили едни такси колкото употребен
63
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
след гафа със самолета на лавров веднага напуснете и отиваме на нови избори
62
3
 
6
 
! Отговори
Vip преди 1 година
Много хитър и умен и лъжец - това го каза негов бизнес пртньор "извозен" от министъра с милиони евра . Борисов за 12 години изтегли 15-16 милиарда, а тези за година ще врътнат 10милиарда и Кокорчо твърди, тези пари са за връщане на стари е и това е лъжа.
61
0
 
8
 
! Отговори
Име преди 1 година
Снимката е стара, тоя е по-дебел вече!
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-бързо отидат до НДСВ, ВОЛЯ т.н. толкова по-добре. През септември нови избори.
59
4
 
13
 
! Отговори
Хо,хо,хо ! преди 1 година
Тоя Кокорчо е наглец първа категория ! Тоя мъ.р.льо вижда 11 % инфлация, когато тя е над 50 % !!! Кого лъжеш , бе, задръстеняк харвардски? Гешев, защо не ги прибереш двамата крадци -Просто Киро и Кокорчо ,докато е време ??? После ще е късно - каруцата ще е паднала в пропастта !
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асане много закъсняхте,ама много!От октомври вас ва нема кое не разбра......
57
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кокорче, къде ще си през октомври?! Ще се измъкнете, а народа набутахте в тинята! Ама сме си виновни, защото ви търпим и жълтите павета са празни! Обаче, скоро ще ви се стъжни!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Приходната част на бюджета ще се вдигне с 1 милиард 645 милиона лева," - Ами да, нови високи цени, съответно нови високи суми от ДДС. ................ Какво ще произведем, изнесем повече обаче.........
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви мерки, то до Юли бензина ще удари 4 лв. и ще трябва да дам аз 200 лв. за 50 литра та да ми върнете 12, не мерси.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато дойде време за голямата "помощ " от 25 стинки за литър гориво то се вдигна с 2 пъти по 25 ,долу американските продажници киро и кокоро
53
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кокорчоооо, ама ти си верваш, че през октомври още ще си министър!
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шегички
51
2
 
15
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Припомня ми другаря Тодор Живков - тази година полупроводници, догодина цели! Добре че кокорчо не каза , и деца ще Ви направим. Бая смут в мъжката половина ще настъпи.
50
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само пенсии увеличават, а нищо за работещите хора. И фалшиви уж социални слаби допълнително получават от социални грижи подкрепу, добавки, 530 лв. помощ за отопление. Не гледат доход и от тези помощи, няма единна система, на хора със собствени жилища дават помощ за отопление, а младите хора живеят по квартири. За тях-нищо. Накрая като сума, работещите са по-зле от тези със социални плащания. По 3 пъти в годината увеличават социалните пенсии,отделно добавки от социалните им дават немалки.
49
1
 
20
 
! Отговори
Стъкмистика преди 1 година
"Под 11% годишна инфлация" - И тия лъжат също като ГЕРБ
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКВО, ОТ ОКТОМВРИ ЩЕЛИ ДА ПЪЛНЯТ БАСЕЙНА С ВОДА?!!... ТЕ ТОВА СЕ КАЗВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА!!!
47
2
 
24
 
! Отговори
аз преди 1 година
Ако продължаваме промяната ще ни се ... мамата.
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се изгубиш дано, Кокорчо. Завинаги.