Везиева обвинена в плагиатство, ще обжалва доклада

Арбитрите са установили значително по обем плагиатство
3 юни 2022 20:02, Йоана Цонева
30
Везиева обвинена в плагиатство, ще обжалва доклада
Снимка: БГНЕС

Докладът на Комисията по академична етика и изнесените в него констатации в публичното пространство ще бъдат обжалвани в законоустановения срок и ред.

Това се казва в позиция бившия служебен министър на икономиката и настоящ член на борда на директорите на БДЖ Даниела Везиева.

Още по темата
"По съществото на направените изводи ще изложа подробно становище", заяви Везиева, цитирана от БГНЕС.

По-рано днес беше оповестена информация за доклада след проверка на Комисията по академична етика по сигнал от края на миналата година. В него се твърди, че в разработката си за придобиване на научна степен "доктор" Везиева е използвала чужди материали.

Четирима арбитри са излезли със становища за значително по обем плагиатство - около 90% копиране от оригиналните източници, което "шокира с мащаба и обхвата си".

С резултата от проверката ще бъде запознат ректорът на висшето училище. Той трябва да отнеме научната степен на Везиева и в рамките на 60 дни да уведоми министерството за предприетите действия. Везиева в момента е председател на Съвета на директорите на БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Наско преди 1 година
То и Бате Венци е завършил в Свищов НАЛИ???
24
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Навремето съм направил голяма грешка. Не трябваше да ставам инженер, а да завърша свищовската "академия". Оказа се, че хората с такав диплома са най-успяващи: Горански, Везлиева, Мейнчев и много други знйни и незнайни ....
23
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако тръгнат да се четат и проверяват дисертациите 90 процента ще са преписани ! Абе на книга сме много войствена и учена нация ! Пълно е с генерали и професори !
22
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 1 година
За тоя калинки ти Нинова къде си? Защо мълчиш
21
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
При Боко бяха калинките,при новите-торни бръмбари.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, на който е дала да я напише не си се свършил работата или много е бързал...за други по- важни клиенти .....
19
0
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Разбира се, че не я оправдава. Тя е откраднала над 90% от научен труд. Исках само да напиша, че плагиати има и със сигурност не е само тя и онзи кандидат за министър председател на България Петър Илиев от СУ. Междувременно доц.Киселова не става ясно защо не съди плагиата. В България страната на кражбите на никой не му прави впечатление за откраднат научен труд. Тези хора трябва да бъдат с отнети дипломи. Ако има закони няма да се краде с лопата интелектуален труд.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 "Сигурно има още много плагиати, но те се скатават на сянка." Обаче тва не оправдава Везиева, нали така?
17
1
 
5
 
! Отговори
Откакто .. преди 1 година
... Кирето обърна палачинката и спря да изпълнява нарежданията на Радев и Кремъл, виж как всичките "високопрофесионални и морални" кадри на Фатмо и слугата му Янев, се оказаха пробити калинки. Това само демонстрира, че в България по-голямата част от хората в политиката са еднакви, и единствената разлика е дали това, което се знае за тях се показва на обществото или не.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Везиева разкри като служебен министър на икономиката в отговор на питане от ГЕРБ измамата с източения язовир, пред който Кирил Петков се снима, за да разкрие уж злоупотреби. Сега я разнищват за наказание. Сигурно има още много плагиати, но те се скатават на сянка. Везиева е изплагиатствала 171 страници от общо 180 страници. Разбирате ли за каква наглост става дума?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия промянаджийте всичките смърдят
14
0
 
8
 
! Отговори
Калинки от Харвард преди 1 година
Калинка, Калинка, Калинка, Мая!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На запад се учат още в средното как се пишат дори курсови работи без копиране. Учих в английски колеж и всяка курсова работа чакаш първо да я проверят за плагиатстване и после ти я оценяват. Тук ако не преписваш стандартни глупости, никой няма да ти оцени труда. Лаят се някакви неща от 60-те. И тоя СЪПРОМАТ.....
12
2
 
0
 
! Отговори
Това е преди 1 година
Атака срещу нац. сигурност на страната. Темата на дисертацията е: Разработване на ефективни модели за изграждане на капацитет за социално предприемачество в България. Област на висшето образование: 9. Сигурност и отбрана. Професионално направление: 9.1 Национална сигурност
11
3
 
14
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
На Радев хората всичките са такива. Мошеници, популисти и кариеристи.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Везиева служебен министър на икономиката - плагиат, а за професора Димитров, който е ректор на УНСС защо се крие?
9
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Все кадрите на президента-слънцето Руменчо Радев. И тази дама,и Кирчо,и Асечо,и Рашков... С какъв конкурс ги е намирал само той си знае. Май конкурсът е бил "От кол и въже".
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая е преписвала яко! Ама то си й личи на физиономията.
7
2
 
15
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Че то България доскоро беше обетованата земя за плагиатите: почти никой не знаеше английски в научните среди, учебниците и дисертациите бяха копи-пейст и лош превод. Що научни титли се произведоха по тоя начин. Ама и там почна смяна на поколенията, нови правила... Сума ти доценти и професори биха се изпотили, ако някой тръгне да гледа назад.
6
0
 
10
 
! Отговори
Подозрителен преди 1 година
Доста турски оттенък има фамилията и.