Кирил Петков очерта амбициозен сценарий за растеж на българската икономика

Това стана по време на среща с представители на Световната банка
6 юни 2022 13:50, Росен Стойчев
95
Кирил Петков очерта амбициозен сценарий за растеж на българската икономика
Снимка: БГНЕС

Амбициозен сценарий за значителен растеж на българската икономика очерта премиерът Кирил Петков по време на среща с представители на Световната банка.

Още по темата
Акцент в дискусията в Министерския съвет бе също темата за намаляване на неравенствата чрез стратегии за подобряване на грижите в системата на здравеопазването, социалните услуги и образованието, съобщиха от МС.

На срещата в детайли бяха обсъдени възможностите България да удвои и задържи високите си темпове на растеж през следващите 15 години, за да достигне бързо до средноевропейските нива на доходи. Това обаче изисква: дълбоки структурни реформи, които да повишават потенциала за растеж; засилване на интеграцията на уязвимите групи и преход към зелена и цифрова икономика.

Министър-председателят посочи сериозния потенциал на партньорство със Световната банка. По думите му финансовата институция може да бъде полезна на страната ни не само с качествената консултантска дейност, но и при реализирането на проекти.

В рамките на дискусията бяха посочени четири приоритетни области на сътрудничество, които биха могли да отключат потенциала за икономически ръст на България. Става сума за надграждане на институциите и подобряване на доброто управление; повишаване на производителността на труда, укрепване на публичните разходи с цел подобряване на предоставянето на услуги и повишаване на устойчивостта на модела на растеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива като тебе амбициозни разрушители сме виждали 33год.Нямаш място в държавата ни ти и твоите *** майцепродавци!Вън от държавата ни жалки нещастници съсипа,окраде и забатачи всичко!
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо- мама стига с тая фантастика. Прибери се в Канада и вземи кокорчо с тебе
68
2
 
7
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Кирчо бре нали обеща ефтин газ, бензин и нафта още през Юни! Ко са случи всичко са дигна а заплатите едва кретат! Нищо от това което разправяше н се случи! Ша ставаме ли хамериканси или барем канадци!?
67
2
 
9
 
! Отговори
Врачански пустиняк преди 1 година
Да пали каде Канада тоа туч
66
1
 
9
 
! Отговори
Инфантил да порасне преди 1 година
Къде се е чуло и видяло инфантил да порасне.
65
2
 
9
 
! Отговори
Му ха ха преди 1 година
Явно льже и тях като нас сьс светлото бьдеще дето - бойко разваля
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Hoqsan Да не е луд бат' Бойко да се връща! Тези за пореден път оскубаха и съсипаха всичко в държавата,та той да се върне и като пооправи малко поразиите им,пак да го изгонят и за всичко да е виновен!
63
0
 
18
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Този нищо не може да очертае. За такива големи направления в една държава се иска много знания, хъс и родолюбие. Той не притежава нищо от това.
62
0
 
14
 
! Отговори
да каже преди 1 година
и по колко пари на месец са обещали на украинците за наем. Около 400 лв. И аз искам да ми плаща държавата наема!
61
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, на Киро едно трябва да му се признае, бива го по обещанията. Когато го избираха и тук наобеща едни хубавини, до сега все още нищо от тях не се е случило, няма и изгледи да се случи. Затова пък лошотии да искаш......
60
0
 
17
 
! Отговори
м...да преди 1 година
Голям растеж!!! Гледаме го всеки дн по магазините!!!
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя все гледа някъде напред в светлото бъдеще, дето я го доживеем, я - не...
58
0
 
5
 
! Отговори
Льольо преди 1 година
Оф!
57
5
 
16
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
И Б.Борисов растягаше големи локуми , когато обещаваше ,но вече никой не му вярва! Вие Кире не се хабете ,на Вас също никой не Ви вярва!
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какъв растеж говори просто Киро? Канят се да теглят нов държавен дълг от 10 млрд. лева. За толкова кратко време колко пари изтеглиха и кой ще ги връща се питам? Така, че няма икономически растеж, а има растеж на външният дълг на страната.
55
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко, ко пак каза Киро лъжата.
54
0
 
17
 
! Отговори
Харвард преди 1 година
Тиквун ни учеше че е гордост при отрицателни лихви да не се вземат кредити. От Харвърд са ги учили че трябва да вземат само при високи лихви, защото комисионната е по-висока. Иначе като погледнеш целите на НПВУ да достигнем нивото на СПС на Румъния от 2014 година за какъв растеж за какви *** лева говори?
53
0
 
19
 
! Отговори
Име преди 1 година
Този Кирчо не знам къде е учил, но явно едно съществено нещо му убягва. Само с дългове не става, трябват и инвестиции. За съжаление най-големият инвеститор в България(хората извън страната), намали драстично инвестициите си.
52
0
 
20
 
! Отговори
IQ 355/113 преди 1 година
Лъжец!!!!!
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави да взима да излиза от тая коалиция, че накрая и децата на децата на децата на децата ни ще продължават да изплащат борчовете на тоя патологичен лъжец!