МВнР: Нa Сергей Лавров е забранено да влиза в ЕС

Украйна иска оръжие от България с официална нота
6 юни 2022 12:50, Нели Христова
190
МВнР: Нa Сергей Лавров е забранено да влиза в ЕС
Снимка: БГНЕС

Българското министерство на външните работи потвърди, че е отказало разрешение за прелитане на самолета на външния министър на Русия Сергей Лавров.

Причината е, че Лавров е в санкционния списък на ЕС и му е забранено влизането и преминаването през територията на страните-членки.

"Във връзка с медийни запитвания, информираме, че Министерството на външните работи на Република България, с нота от 1 юни 2022 г., не предостави дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.

Решението е в съответствие със санкционните режими на Европейския съюз срещу Русия и по-конкретно член 4д, параграф 1 от Решение 2014/512/ОВППС на Съвета от 31 юли 2014 г. В допълнение, считано от 25 февруари 2022г., под номер 670 Сергей Викторович Лавров е включен в списъка с физически и юридически лица, обект на ограничителни мерки на ЕС, съгласно Регламент 269/2014 г.", съобщиха от Министерството на външните работи.

България, Северна Македония и Черна гора забраниха на самолета на Лавров да прелети над тях на път за Белград. Той трябваше да е в столицата на Сърбия днес по покана на президента Александър Вучич. Сърбия е единствената страна на Балканите, която се държи като съюзник на Русия след началото на войната в Украйна.

От Външно потвърдиха и за нотата от украинска страна, с която се иска България да предостави боеприпаси и въоръжение като гаубици и минохвъргачки на Киев. Тя ще бъде препратена на компетентните министри Драгомир Заков на отбраната и Корнелия Нинова на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа (без Сърбия, Беларус и Босна) е ограничила полетите на Лавров, не само България. Време е някои тук да осъзнаят, че България е част от свободния свят, а кремълските колхозници да разберат, че не сме задунайска губерния.
72
6
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Споко, рашките са го измислили, ще го вкарат в капсула и пуснат в газопровода "Турски поток" та чак до братска Сърбия, така няма и да разберем че е минал през наша територия, освен ако не вземе да цвили тъжно ... !!!
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехо, от кога Сърбия е чрен на ЕС? Самолета минава над нашата страна, не каца в нея и Лавров не минава пропусквагелния ни пункт?! Освен това можеха спокойна да кажат самолета да се движи по определен график, на определена височина или да го ескортира над територията ни. Това е дипломатическа мисия, не военен полигон. Утре ще искаме да седиме с ЕС и Русия на масата на преговорите, но ще ни е забранено. Обзалагам се на всичко. След тоя гаф, никой няма да вземе под внимание бг интересите. Запомнете
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да го разбирам, че на Лавров вече не му излита самолета ?
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Лавров ще Фърка ли до Сърбия или не,не е толкова важно,сега на дневен ред е "помощта"която Украйна официално поиска и заявеното намерение на Курнито да напусне коалицията ако такава бъде гласувана и изпратена!
68
8
 
5
 
! Отговори
fxj преди 1 година
Про3ти, рушки ***!!! По-миризливи от руските *** СА БЪЛГАРСКИТЕ ИМ ЕКВИВАЛЕНТИ!!!
67
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, накривихме им шапочката като не им пуснахме самальота. Брао Кире, так держить! Хахаха. И да не забравиш да си провериш Гриндр-а, Кире...
66
5
 
2
 
! Отговори
Виц преди 1 година
По какво си приличат Йордан Радичков и сергей лавров?...И двамата имат опит за летене. :-)
65
6
 
6
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Е,турихме си още нещо от заде.Под- ли-зур-ковци.Сега вече и ще ни командват,защо не изпращаме оръжие,че и ноти .Ние нямаме никаква гордост като народ.
64
3
 
6
 
! Отговори
АЙДЕ , ЛАВРОВ.... преди 1 година
ВЕЧЕ НЕ ТИ ИЗЛИТА САМОЛЕТА ...И ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ...ХА,ХА,ХААААААА.....ЧЕ И НА ТЛЪСТИЯ *** ОТ "РОСКОСМОС" ГДЕТО НИ ПЛАШИ С ЯДРЕНИ БОМБИ....ХА,ХА,ХААА...ТАКИВА СМЕ БЪЛГАРИТЕ ---МРЕМЕ СИ НА ИНАТА.....НЕМА ПРОШКА!
63
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уау, и Сърбия е ЕС? Съкровищата от МнВР знаят ли че дори и да кацне на наша територия, Лавров не се счита за влязъл в държавата ако не е минал паспорнтия пункт?! Международно право учили ли са? Или и в това министерство се назначава по наш, ваш и още по-наш? Що за *** начин пробват да замажат гафа? Хора, яко ще си патим от недомислици, честно. Боже, пази България, моля те!
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактически какво представлява България се видя на мача снощи. Какъвто ни е футбола такава ни е държавата продажна.
61
10
 
5
 
! Отговори
ДУБРУТРУ преди 1 година
Мохамед не отишъл при планината, ами планината щяла да иде при Мохамед. Лавров сигурно е трябвало да ходи при Вучич по голяма нужда, щом не е извикал Вучич в Москва!
60
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сещайте се за изказването на МВнР след някоя и друга седмица докато зареждате колата си на бензиностанцията. Тогава ще ви е много "забавно"
59
11
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Никой не иска с русия.Факт:):):)Румънците били отмъстителни,а ние сме били страхливи:):):)Пияни Колхозници,комунисти,крепостни селяци квалифицират:):):)
58
13
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Силен български шут , в руския нахален и тлъст ***...ха,ха,хааа....ТОВА НАИСТИНА МИ ХАРЕСВА!
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако приемем че ЕК на ЕС е наложила санкции за външния министър на РФ Сергей Лавров то мисля че това е едно много лошо и недалновидно решение. Мисля че ЕС се превръща в агресивен политически съюз с много лоша външна и икономическа политика. Разочарование.
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че той няма да влиза, ба си тъпотията, верно да и зби ят всички хохли, че да мирясаме
55
5
 
8
 
! Отговори
Георги С. Раковски преди 1 година
Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни Българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Петков е от Дупница. Не се шегувам.