Нейков: Понякога не знаеш на кого да дадеш и даваш на калпак

Очаква ни втори вариант на същия бюджет
6 юни 2022 20:51, Росен Стойчев
6
Нейков: Понякога не знаеш на кого да дадеш и даваш на калпак
Снимка: БГНЕС

Реформите явно няма да са в актуализирането на бюджета.

Още по темата
Това каза в интервю за БНР Иван Нейков, председател на Балканския институт по труда и социалната политика, бивш министър на труда и социалната политика.

"Ще гледаме втори вариант на същия бюджет. Продължаваме втория етап на Бюджет 2022. Tова е нормалната картинка, винаги когато се актуализира републиканският бюджет – всяка общност излиза и казва – моите проблеми са най-тежки, дайте ми", заяви Нейков.

"Няма криза, в която България да е влязла и да е излязла по друг начин, освен с повече труд. Ако изходът е с повече труд, тогава къде са решенията в бюджета на решения като какво правим с хората с увреждания, как им помагаме да излязат на пазара на труда? Над 150 хиляди души с някакви увреждания, които ги няма на белия пазар на труда, защото не сме създали условия за тяг", коментира Нейков в предаването "Преди всички". По думите му сегашната ТЕЛК система е за музея.

"Като не знаеш на кого какво да дадеш, почваш да даваш на калпак, в резултат на което харчиш много пари, но от другата страна ефектът, резултатът от тях не е онзи, който очакваш. Защото тези пари не стигат до истински нуждаещите се хора."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не слушайте Нейков! Това е все едно, да слушате експерта по хиперинфлация Гечев!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истински нуждаещите се хора са богатите и бизнеса. За тях ще построим комунизъм, с енергийни помощи и ще им плащаме да се правят на бизнесмени със скъпи играчки и ще пълним банковите им сметки от държавата. А за народа ще построим див капитализъм. Решено.
4
0
 
4
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Браво ПРОСОТО , пълна истина !! Тоя го помня още като беше при Ив . Костов и тогава нищо не направи , а само генерираше ; за себе си ! Като толкова знаеш , ела и направи нещо за държавата , а не само да лаеш напресоки !!
3
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
тоя е голем образ!..Още от "мътните води" след 1989-та,тоя ШМЕКЕР яхна "Вечното магаре",наречено сега на майтап "Балкански институт по труда и социалното политика",а преди това просто именувано "КНСБ"..Само прочетете историята му!..Тя е пълна със СЛУЖБОГОНСТВО,СИНЕКУРИЕ и тлъсти облаги..И тоя го хрантутим цели три десетилетия ?!?!...Е ашколсун!.."ШМЕКЕРА vs СТААА ДО ТО"..
2
2
 
5
 
! Отговори
Комунист гаден ! преди 1 година
Отивайте си в САЩ , Западна Европа или Русия ! Микроцефали , които ни управлявате след 9 Септември 1944 година и до ден днешен ! Корупционните схеми и планове са в основата на комунистическата ви жилка !
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даването на калпак никога не е правилна политика. Но е по-лесно и става за пропаганда.