Главчев: Правителството предлагаше закъснели мерки

Със сигурност ще има още една актуализация на бюджета
Обновена: 8 юни 2022 23:57 | 8 юни 2022 22:27, Нели Христова
10

Управляващата коалиция остава тройна - задават ли се предсрочни избори?

"Вотът на недоверие е парламентарен подход и заради това е измислен. Това е времето на опозицията, с този вот на недоверие. Неслучайно през последните 30 години в съвременната демокрация не е имало успешен вот на недоверие. Важно е да излязат сметките на българските граждани. Това е смисълът на всяко едно управление", каза бившият председател на НС от ГЕРБ Димитър Главчев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него напоследък точно тези сметки не излизат.

"Неслучайно така предложената актуализация не се приема нито от работодателите, нито от синдикатите. Такъв случай в тристранен съвет не си спомням. Най-вероятно финансовият министър Асен Василев ще влезе в историята с това, че има повече актуализации, отколкото приети годишни бюджети. По-логично е да се иска вот на доверие от премиера Кирил Петков", допълни Главчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ще е интересно как ще се "набави" липсващият брой депутати в коалицията.

"Всички мерки са закъснели. През цялото време правителството предлагаше закъснели мерки. Ако в самото начало беше предложила компенсация на работодателите, това щеше да свие инфлацията. Така направиха другите страни в Европа. Именно това закъсняване води до по-тежките проблеми от това, че то ще падне от власт", подчерта дългогодишен депутат на партията.

Той смята, че със сигурност ще има още една актуализация на бюджета.

"Има много голяма активност в посока харчене на пари. Забелязвате ли, че сравняват дълга с този от 31 декември? Сега са 2 млрд. по-малко от този през декември. Но го сравнете с този, когато ГЕРБ си тръгна. От партията свикнахме да сме виновни за всичко", добави Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато само от един гьол на границата си откраднал няколко десетки милиарда, а това е само една от многото хранилки, не е много трудно да сасипеш живота на един честен човек.
5
3
 
2
 
! Отговори
Хасан Генов преди 1 година
Бонбони мерси, и Лена с мустаците. Ах Лено, да налапаш кочана.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерси за мерсито!
3
9
 
6
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Да факт е ,че правителството е съставено от лъжци,крадци,напушени и още нещо... Но пък точно персоната Главчев да дава оценка на обществото идва в повече,та той е меко казано неразумение!
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главчев говори за правителството в минало нвсвършено време.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз мерси