Караджов: Петков лъже цял ден, той е жалка картина на това, което се случва в коалицията

Той разясни казуса с милярдите, които е искал за АПИ
8 юни 2022 19:20, Нели Христова
153
Караджов: Петков лъже цял ден, той е жалка картина на това, което се случва в коалицията
Снимка: БГНЕС

Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е изрекъл днес лъжи по негов адрес.

"По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, заяви в ефира на bTV Караджов.

Още по темата

Защо му трябват още милиарди за строителни фирми?

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той говори и за ин-хаус договорите.

"Подготвя се отново да финансират същите фирми по ин-хаус договорите. На срещата, на която отидох с различните варианти, бяха премиера, финансовия министър и Бойко Рашков. Всички се разбрахме, че договорите вече ще са строителни, а не за доставки. Те възложиха на двама зам, министри да работят по въпроса. На тези крадливи фирми аз една стотинка не съм разрешил да се плати. Платил съм на база решение на НС. Повечето ни поръчки са на най-ниска цена. С нито една фирма не съм се срещал никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Грозде, не само Киро, всички в тази коалиция сте жалки. Жалки, жалки и пак жалки. Големи претенции, големи анонси, А-групи, говорещи английски /голям праз-не го говорите само вие/, умни и красиви....И какво стана? Срамна работа, ето това стана. Толкова свалихте нивото през целия си период на управление, а днес направо ме беше срам да гледам вечерните новини....Колко мислиш че повишихте доверието в политиците на българина, а грозде просто?
104
1
 
11
 
! Отговори
Въпроска ? преди 1 година
През колко партии и правителства е преминал Караджов досега ?
103
0
 
12
 
! Отговори
ех преди 1 година
бедни ми народе, заслужаш си управниците, защото си наивен и вярваш на всеки качил се на камък оратор, не преценяваш, не мислиш и си роб на чувствата
102
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов, нали ИТН щяха да гонят корупцията? Защо трбяваше да излезете от коалицията с фалшиви приказки за 9 милиарда за 9 дни, за да започнеш да говориш. Или всичко е било скрито покрито и сега, понеже стана така, тогава се сети да се правиш на праведен. Партията ви е руска слуга и е видно отвсякъде. Пак се напъвате да дадете на Радев властта.
101
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво сте нападнали Петков всичките управляващи, на това правителство им се падна криза, скок на цените, военни конфликти, бежанци
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко и Костя ша ва опраат роби, направо се слейте с руската федерация, те ша ва опраат още повече !
99
14
 
7
 
! Отговори
Mdaaa преди 1 година
ИТН са предателчетата и агентите на Кремъл заедно с ГЕРБ-СДС-ДПС-*** !
98
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брокерът на Фоган и Пеевски се изказа. Вервайте му!
97
12
 
3
 
! Отговори
ъхъъ преди 1 година
Кремъл отново с протежетата си в България направи криза. Браво на ИТН-СДС-ГЕРБ-ДПС-*** за поредната криза в България. Честито на народа сметката ще я плащаме всички !
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ИТН да не се хабят с медиите по примера на Простокирото, да припкат веднага директно при главния прокурор и да свидетелстват за схемите на Киро и Асан, време е някой да обере пешкира, много им се насъбра на всички политици.
95
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лигльовците от ПП навити на комунистическата пружина, да си обират крушите и дим, да ги няма. Стига лъжи и кражби. Назначиха си родата до девето коляно. Едно говорят, друго вършат. Посрамиха държавата, парламентаризма. Западът "харесва" Петков, както се харесваглупак, който им върши работа.
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вън ПП от властта, веднага! Стига са лъгали и крали безобразно. Децата на комунистите от ПП върнаха комунизма на власт. Направиха това, което и БСП не поспя да направи. Петков лъже непрекъснато, дори когато говори против Путин, лъже. Продажници, които работят против интересите на България, докато твърдят, че уж, ги защитавали.
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най добре е итн да отидат при ГЕРБ ДПС и каскетите със сийките- в производственото следствие . Ама чакай малко, те Станислав Трифонов вече го разследват за неплатени данъци. Хубавото на просто Киро е, че ще разкаже играта за няколко месеца на разни измислени бг герои латиноамерикански характери като Борисов, Гешев, Слави, всички където се мислеха за голямата мафия ще изгният в затвора. Знам че Борисов ще излезе на 83 години от затвора.
92
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков лъже все едно е учил в империята на лъжите? Лъжи ми, от ден първи, много се забавихте да го забележите!
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата лъжише, а Киро Лъжата НЕ Е КАЗАЛ истина!
90
4
 
10
 
! Отговори
Марк Рюте преди 1 година
"Лъжата в политиката не е грях!" - а евроатлантическа ценност. Нали искате да ставате евроатлантици?! Не рИвете, а свиквайте!
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 121Дори да лъже Бойко парите, които загубиха от спряното строителство са в пъти повече. Колко литъра гориво се изразходват за един километър магистрала умножи го по километрите , които се строят и по 1 лев минимум на литър прибави и поскъпването на всички други материали за една година и ще получиш в най-добрия случай шест цифрена сума която са загубили от това, че спряха строителството. Некадърниците, които назначи потника се видяха какво могат. Да си ходят.
88
2
 
2
 
! Отговори
Румен Кирококоров преди 1 година
Ми, аз такова,нали, г-жа Лъжа, която ти ми даде, нали, тя ми каза тъй да праа и аз тъй напрайх - лъгах ви всяка секунда;))) Чи то, ку вас не излъжа, кой бре?!;))) Ми, секи ден ва лъжат по телефона и вие фъргате хилядарки през балконите, е, не се ли лъже лесно такъв народ?! Чи то и аз тъй праа: лъжа ва преди изборите и кат *** изберети, ва лъжа още повече след изборите;)))
87
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Гугъл пишат, че Киро дава по 1 милион на депутат от ИТН, който подкрепи правителство на малцинството.Става напечено.
86
0
 
7
 
! Отговори
tot преди 1 година
некадърник и спяшта кукла нямат работа в управлението....задържате процесите