Първан Симеонов: Трифонов се надценява политически

От предсрочни избори биха спечелили русофилските партии
Обновена: 9 юни 2022 10:59 | 9 юни 2022 10:33, Нели Христова
95
Първан Симеонов: Трифонов се надценява политически
Снимка: БГНЕС

Русофилските партии в България ще бъдат основните печеливши от едни бързи и нови избори, прогнозира пред Би Ти Ви политологът Първан Симеонов от агенция „Галъп“.

Още по темата

„България застава абсолютно на ръба на пързалката. Това означава, ако се тръгне към тази нестабилност насред войната, което не е ясно дали няма да стане съвсем война, насред инфлацията, която ние очевидно няма как да повлияем, след пандемията, след месеци на улични протести и след година на 3 поредни избора, от тази пързалка трудно ще има връщане“, отбеляза политологът.

Според него Слави Трифонов е направил грешка, защото се надценява чисто политически и надценява желанието на българите за резки промени.

„В главите на българите не е изградена чакаща алтернатива, хората започват да искат резки промени нови избори, когато виждат готова алтернатива. Част тях ще видят във „Възраждане“, а част от тях ще си кажат при ГЕРБ беше по-добре, но още не са го казали и Борисов го знае“, коментира Първан Симеонов.

ИТН са влезли в правителството с мисълта, че в един момент ще го напусне с искане на преструктуриране на съотношенията на силите, от самото начало те играят и в тази посока, заяви и политологът проф. Румяна Коларова – преподавател в Софийския университет.

От самото начало там се аргументира някакъв вид алтернативна позиция, смята тя. „По отношение на финансите в това правителство диалог няма. В това правителство министърът на финансите е този, който не само окончателно последна сметка, така без активен диалог разпределя средствата. Тук не става дума за корупция, а за приоритизиране на определени ресори“, посочи проф. Коралова. Според нея обаче не са там причините за разпада на коалицията.

Според политолога Даниел Смилов поведението на ИТН е последователно от миналата година. „Те в крайна сметка разтуриха два парламента и сега са на път да направят същото. В това виждам някаква последователност“, посочи той.

Въпросът, който трябва да си задаваме според него, е защо го правят.

„Един, от големите проблеми, които излязоха, бяха тези ин хаус поръчки, предварително дадени пари на определени фирми, а сега всъщност ИТН става едва ли не брокер от името на тези фирми пред правителството и пред финансовия министър. Това е парадоксът, който аз не мога да си обясня. Защо се случва това нещо, дали е случайно, дали е страничен ефект на някакви други дълбоки замисли?“, запита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Мафиот шеф на МВР преди 1 година
Мафиота Юлиян Борисов Георгиев от Перник е новият шеф на МВР Перник и РУ Бобов дол!
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН беше същия като Бареков,Янев,Марешки,Сидеров,Каракачанов,Джамбаски,Доган,Симеонов и още много.Хора създадени от създателите на ГЕРБ и ДПС.Това са хора на митрите,които откраднаха държавата имсвга притежават бизнеса и вдигат умишлено цените. Това са анти-Българи.Интересува гимсамо личната изгода.Това което говорят е политическо говорене.Казват Ви това което трябва да чуете за да са на власт.Искат Ви бедни.
15
9
 
11
 
! Отговори
РАДЕВ СТОИ ЗАД ВСИЧК преди 1 година
През 2020-при абсолютна икономическа стабилност на България - Радев организира протестите и разцепи България... 3 служебни правителства... Превзе силовите министерства... Икономиката...........Преследва политическите партии и ще установи президентска диктатура от Путинов тип....
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя защо си е обръснал само лявата лабия?
13
10
 
10
 
! Отговори
съд преди 1 година
На льотчика му се нареждат плановете да ни превърне отново в "Задунайская губерния". Айде още 50 години руски ботуш.Честито на печелившите!
12
1
 
5
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Така е, НО с. винята е гладна. Много гладна и нервна.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително некомпетентно написана статия с много грешки.
10
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трифонов е продажник и анти-Българин.Нищо друго не е.Е да както той каза,нещасник е .Няма никакво щастие в него.Болен е ,няма семейство ,няма деца ,трудно се придвижва.Няма нещо което да му е добре.Затова в озлобен и иска и другите да страдат.Ръси злоба и омраза.Негативни хора не ни трябват в държавата.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти се надценяваш, но слава Богу мога да си превключа канала.
8
0
 
14
 
! Отговори
Taню преди 1 година
От предсрочни избори биха спечелили русофилските партии >>>Плашим се верно, колко тьп тоа народ...
7
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трифонов е пунта мара, грешка, като един от Банкя дето имаше
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приключихме Промяната.
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е сценарий дето фигуранта изпълнява чрез Кирчовци и чалгари да засили руското влияние тука. Тия не случайно се правят на големи борци против Русия, сега чалгаря го активираха да ги махне и путинистите сега ще ни спасяват от високи цени като спрат еврото и ни дръпнатжв блатото при Путин
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажи го.ИТН е създадена от хората,които създадоха ГЕРБ ,ДПС и на всички форми на псевдопатриоти.Проблема е че като се спрат парите за мутрите става лошо.ИТНниакаха да дават на мутрите,това е проблема.Няма Македония,няма бюджет ,това е самата истина.ИТН влезна в политиката за да покаже,че ГЕРб и Бойконаа хората.Даже и на малкиъе деца е ясно.Възраждане прави същото.ИТН бавеше работата в парламента повече от ГЕРБ даже.Това защо е според вас?"да се покаже че не стават управляващите"
3
1
 
8
 
! Отговори
Социолозите се надце преди 1 година
Социолозите се надценявате ! Корупционните схеми , практики и планове много успешно работят още от тоталитарните Живкови времена ! Успехи за бъдещите ви практики !
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, я напишете една новина за това, че рашистанците гласуват за непризнаване на независимостта на Литва. И там ли ще откриват нацисти и фашисти, и ще освобождават?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опрайте си куцото заглавие.