Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха

"Петков нарушаваше коалиционното споразумение в частта външна политика", посочи той
Обновена: 9 юни 2022 13:01 | 9 юни 2022 12:25, Красимир Ангелов
297
Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха
Снимка: БГНЕС

"Това правителство приключи и тази коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи ще видим", заяви Тошко Йорданов от партия "Има такъв народ" (ИТН) пред журналисти. Той участва в национална дискусия "Демографията няма цена".

"В момента това положение е нетърпимо, няма да продължим по този начин и дори нещо по-нататък да се случи, няма да е при тези условия", категоричен бе Йорданов. По думите му е имало опит да се заобиколи националният интерес и договорката в коалиционното споразумение по темата Република Северна Македония.

Още по темата
"Нещата ескалираха. Те нарушаваха коалиционното споразумение и това можеше да се случи още преди три месеца. Кирил Петков нарушаваше коалиционното споразумение в частта външна политика. Има факти, че се опитваха да заобиколят решението и на парламента, и на държавата, пък и на хората по отношение на Северна Македония", каза Йорданов, цитиран от БТА.

Той заяви, че всички министри ще депозират оставка. Йорданов отбеляза, че в момента министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова са в чужбина, но и те ще подадат оставка.

Относно перспективата за провеждане на предсрочни избори Йорданов коментира, че всичко е въпрос на конфигурация. "При падане на правителството започва раздаване на мандати от най-голяма, втора, трета, която избере президентът. Някъде в този процес е възможно да се случи това", заяви той.

Във връзка с актуализацията на бюджета, Йорданов коментира, че ИТН ще подкрепят „социалната сфера, пенсиите на хората - всичко останало не“.

"Бюджетът се гласува по параграфи, така че могат да забравят всичко останало. Амбицията на Асен Василев да изхарчи една торба пари, неясно къде, няма да се случи", каза още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
31
 
! Отговори
Спиров преди 2 години
Каква агония? В агония са тези, на които им разкриха схемите! За това е този яростен отпор. Готови са на всичко, за да върнат статуквото, при което крадяха безнаказано!
150
3
 
35
 
! Отговори
Pp преди 2 години
Чао чао Тоше.
149
13
 
13
 
! Отговори
Браво Тошко ! преди 2 години
Аман от тези комунисти и техните родители и производни .
148
5
 
30
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Аз не мога да разбера докога Слави Трифонов и ИТН ще разиграват цялата държава, парламента, правителството и всичко. Миналата година два пъти - през април и през юли имаха възможност да направят правителство и нищо не направиха. Защо имат партия, защо участват на избори, а не искат да управляват. Зад ИТН стоят задкулисно ГЕРБ и ДПС. ИТН са много безотговорни.
147
3
 
36
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Фактът, че ДПС се готвеше за избори - значи са знаели или направо са изкомандвали Славчо.
146
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако шоумена Трифонов беше на мястото на шоумена Зеленски, Украйна нямаше да съществува вече. Толкова за това какво представлява Трифонов като чевек и шутовете около него.
145
3
 
40
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Нема се плашиш Тоше, вие също приключихте ;)
144
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нови избори ще стане още по голяма коалиционна помия. На Тошко номерата са: Дай си ми куклите, на ти си парцалките.
143
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То може да продължи този парламент, но ако може без Кирил Петков. Това се оказа голям проблем, супер неподготвен. Не става за политик. Просто не става. И не, че очакванията са били големи. Той тръгна с язовирите и с тях си остана. Никаква промяна реално. Не става така, само обикаля и се среща и пръв се отказа от руската газ. Няма що. Оправи язовирите, сега и още по-зависими (по-скъпа) от руската газ ни направи.
142
14
 
10
 
! Отговори
САМО ЗА 1/2 ГОДИНА преди 2 години
ДОБРЕ ЧЕ СВЪРШИ ТАЗИ АГОНИЯ, АМА ЗАЩО ЧАК СЕГА? ОЩЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА СЕ ВИДЯ, ЧЕ ТЕЗИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО! КАК ГИ ТЪРПЯХТЕ 7 МЕСЕЦА? НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ, ЧЕ СА ГО.ЛА ВО.ДА? КАК ЩЕ ГИ ПРЕЦЕНИТЕ, КАТО И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ. НО НАИСТИНА ПРОМЕНИХТЕ ДОСТА НЕЩА. НАПРИМЕР - ЕДНА СПОКОЙНА, ПРЕДВИДИМА, СТАБИЛНА ДЪРЖАВА В КОШЕР, ДА НЕ КАЖА В КЕ.НЕ.Ф.
141
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото им е успешна телевизията , толкова е успеха им и в политиката !
140
4
 
25
 
! Отговори
:) преди 2 години
ей сдушихте се с герб и дпс. За пари на всичко са готови.
139
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сценариста на сценаристите от мъпет шоуто на Слави се намира в Росенец
138
7
 
14
 
! Отговори
Газибарев преди 2 години
Връщайте тиквата на власт, сега ще може да краде още по-безнаказано, защото ще е опрвдава пак два мандата как тези преди него са опоскали всичко.
137
4
 
19
 
! Отговори
22 преди 2 години
Тези за кой път развалят правителство?Инфантилно и безотговорно поведение!Време е да ги изметем като случайни в политиката хора с ирационално поведение!
136
3
 
19
 
! Отговори
онзи от преди 2 години
Росенец отвръща на удара. Гумената лодка на Доган се оказа ИТН
135
3
 
25
 
! Отговори
Koko преди 2 години
ИТН ПРИКЛЮЧИ!
134
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
само,че и ти ще приключиш като депутат със тези селски номера и селски тарикътлъци
133
5
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 години
Всички много добре знаем, включително и Тодор Йорданов, че тази коалиция и това управление бяха нелигитимни, още изначало. Самата коалиция бе некакъв особен вид лабораторен опит да съешат и сношат части от цялото, между които никога не може да има спойка, а всяка част поотделно нямаше собствена електорална тяга, която да и дава способността да управлява самостоятелно. Всичко останало бе "препрочит" на праламентарният вот, т.е. бламирането му! И се получи "Борисов 4", но без Бойко;)))
132
2
 
9
 
! Отговори
с безсмисленото си преди 2 години
поведение приключвате и вие. жалко за *** му, беше рано