Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха

"Петков нарушаваше коалиционното споразумение в частта външна политика", посочи той
Обновена: 9 юни 2022 13:01 | 9 юни 2022 12:25, Красимир Ангелов
297
Тошко Йорданов: Това правителство и тази коалиция приключиха
Снимка: БГНЕС

"Това правителство приключи и тази коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи ще видим", заяви Тошко Йорданов от партия "Има такъв народ" (ИТН) пред журналисти. Той участва в национална дискусия "Демографията няма цена".

"В момента това положение е нетърпимо, няма да продължим по този начин и дори нещо по-нататък да се случи, няма да е при тези условия", категоричен бе Йорданов. По думите му е имало опит да се заобиколи националният интерес и договорката в коалиционното споразумение по темата Република Северна Македония.

Още по темата
"Нещата ескалираха. Те нарушаваха коалиционното споразумение и това можеше да се случи още преди три месеца. Кирил Петков нарушаваше коалиционното споразумение в частта външна политика. Има факти, че се опитваха да заобиколят решението и на парламента, и на държавата, пък и на хората по отношение на Северна Македония", каза Йорданов, цитиран от БТА.

Той заяви, че всички министри ще депозират оставка. Йорданов отбеляза, че в момента министърът на енергетиката Александър Николов и заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова са в чужбина, но и те ще подадат оставка.

Относно перспективата за провеждане на предсрочни избори Йорданов коментира, че всичко е въпрос на конфигурация. "При падане на правителството започва раздаване на мандати от най-голяма, втора, трета, която избере президентът. Някъде в този процес е възможно да се случи това", заяви той.

Във връзка с актуализацията на бюджета, Йорданов коментира, че ИТН ще подкрепят „социалната сфера, пенсиите на хората - всичко останало не“.

"Бюджетът се гласува по параграфи, така че могат да забравят всичко останало. Амбицията на Асен Василев да изхарчи една торба пари, неясно къде, няма да се случи", каза още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
23
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
ИТН и балъчетата сценаристи приключиха с политиката.От 21% на 10% до под чертата.ЧАО! Няма да ми липсвате.
130
2
 
19
 
! Отговори
МАЛКОТО ДПС НА СЛАВИ преди 2 години
ДПС ПАК СВАЛИХА ПРАВИТЕЛСТВОТО. ТАКА БЕШЕ, С ОРЕШАРСКИ, ПРЕДИ ТОВА С КОСТИНБРОД, ОЩЕ ПО ПРЕДИ СЪС СДС НА ФИЛИП ДИМИТРОВ, А СЕГА С МАЛКОТО ДПС-ИТН!
129
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичо се прави заради закона за конфискация на имущество и средства за които няма доказателство за произход .А човека ,който трябва да е лидер на тази институция на 100% ще я изпълнява.Не е Македония и Бюджета причината.Слави също е засегнат от този закон.Той притежава много пари,за които няма доказателство.
128
3
 
12
 
! Отговори
Слави приключи преди 2 години
Приключи само незапочналата политическа кариера на Слави Рубладжията!
127
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов US посланик, нов Кабинет. Хайде на есен да си пожелаем и нов Президент, че тоя явно е скачен съд с Доган, Слави и Баце и нещо пак ще ни врътнат с поредната "промяна".
126
2
 
3
 
! Отговори
Слави са из къкъ преди 2 години
Там дето Кирю и Асан топят човки!
125
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяха, че ще им търсят резултати и няма да могат да си правят далаверите и пропищяха, колко са онеправдани. А да подвиват опашки точно в този момент, показва и колко ги е грижа изобщо за страната. Изобщо отсега нататък, който се опита да дестабилизара допълнително държавата или се отклони от обещанията си, трябва диреткно да се вкарва в затвора за национално предателство за поне 20г за пример на следващите мераклии.
124
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие също приключихте с парламентаризма така го виждам
123
1
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО БЕ ДРУГАРИ? преди 2 години
ХВАНИ ЕДНИТИ, УДАРИ ДРУГИТЕ! КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЧЕТИРИТЕ ПАРТИИ ОТ КОАЛИЦИЯТА? ЗАЕДНО ЧЕГЪРТЪХА, ЗАЕДНО ХВЪРЛЯХА ЯЙЦА, УШИ, РИБА! ЗАЕДНО ПРИЕХА МАШИНИТЕ, ЗАЕДНО ПРОМЕНЯХА СТАТУКВОТО И? ТРИ ПЪТИ НА ИЗБОРИ, ПРОТЕСТИ, ЮМРУЦИ, ШНОРХЕЛИ, ХАРВАРДЦИ... И НАКРАЯ ЕДНО НИЩО!
122
1
 
2
 
! Отговори
Сармат преди 2 години
Е най мощната балистична ракета създавана някога и Путин иска да бия завре отзад задето не пуснахме лавров да хортува с Вучко србски из оня ден другото име на сармат е сатана ||
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toшето направо ги подкара с правата лопата, хахаха.
120
1
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До ?!?.......Тоя ми отне правото да ви гоня с камъни........... Да де, и аз се бях настроил пак да гоня Р.Гечев от парламента като 1997г., ама Славито им *** в шапката :))))))))))))))))
119
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите си осигуриха присъствие в следващия парламент с ваденето на кирливите ризи на киро. Корнела пък тотално ще ликвидира комунистите.
118
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учиндолският предател показа публично кой му натиска копчето.Болен човек, не се знае колко ще изкара, но е зависим от ДПС и ще си отиде като предател.....Лоша съдба.Слава, слава и накрая ПРЕДАТЕЛ и палати за милиони- празни и самотни.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави какви принципи можеше ти да си мандатоносителя ,но се отказа ,после се нави сега се разви защо изобщо се хващаш трябваше да откажеш и вторият път като ще е гарга да е рошева
116
0
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя ми отне правото да ви гоня с камъни. Така ли ще се отървете за всичките простотии който направихте заедно? Като си прехвърляте вината едни на други! Не няма да стане. Съд за всички ви.
115
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН - / Има Такъв Нужник / и гологлавия чалгар е дупката в него.
114
2
 
1
 
! Отговори
Ей сармат, преди 2 години
някакъв диалект пишеш, на делиормански или на неграмотен ? Какво е това САРМАТ, честно казано признавам си аз не зная, обясни ми !
113
17
 
3
 
! Отговори
КАКЪВ ЦИРК САМО? преди 2 години
ГЕРБ ДЕСЕТ ГОДИНИ ГО ИЗБИРАХМЕ ДА УПРАВЛЯВА И ДЪРЖАВАТА ДРЪПНА, А ТЕЗИ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ТАКА СЕ НАСР...АА, ЧЕ ЩЕ МИРИШЕ ОЩЕ ГОДИНИ!
112
5
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Киро получи мощен чалгарски шут. Още се чуди откъде му дойде.