НС на БСП ще обсъжда бюджета и трусовете в правителството

Основна тема е актуализацията на държавния бюджет
12 юни 2022 09:00, Анисия Иванова
35
НС на БСП ще обсъжда бюджета и трусовете в правителството
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП се събира заради бюджета и труса в коалицията. Днес от 11:00 ч. ще се проведе заседание в централата на партията на ул. "Позитано" 20, съобщиха от пресцентъра на партията.

Основна тема, която ще бъде обсъдена, е предстоящото приемане на актуализацията на държавния бюджет през месец юни и предложенията на БСП по актуализацията на Закона за държавния бюджет, Закона на бюджета на ДОО и Закона за бюджета на НЗОК.

В дневния ред ще залегнат още и темите за актуалната политическа обстановка в страната и позициите на Националния съвет на БСП, както и подготовката за местните избори през 2023 г.

Преди дни лидерът на ИТН Слави Трифонов съобщи, че оттегля министрите си и излиза от коалицията, което доведе до разпад на крехката коалиция. Нинова изрази позицията, че нови избори сега ще донесат още хаос и задълбочат кризите.

За БСП най-важната точна в дневния ред на парламента и обществото е актуализацията на бюджета, за да могат да се реализират предложените от правителството антикризисни мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: политикаБСПбюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Комунистите, преди 1 година
Айде бе, айде къш. Г.усни и нахални, няма партия, чието създаване по един или друг начин да не е свързано с БКП-БСП. Навсякъде са. Отърваване няма.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги,винаги закономерно БZП на власт държавата ФАЛИРА.Нека така да бъде.
25
1
 
6
 
! Отговори
да преди 1 година
от бсп ли зависи бюджета та ше го обсъждат . по скоро нинова ше опита да се задържи още малко на тоя пост .
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали си давате сметка, че днешното положение, че и за години напред го дължим на унищожаването на България от ГЕРБ и СДС...
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП можеха да имат много повече гласове на изборите през 2021 година, но с Нинова начело толкова, че и по-зле ще става за тях.
22
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
БСП не се притесняват кой знае колко, те си знаят, че при предсрочни избори си ги имат 10-те процента. С председател Нинова - толкоз... Съвещават се за това кой кое място в листите да заеме... Който е крал по-малко - ще се натиска да го сложат на избираемо място...
21
1
 
8
 
! Отговори
Мии преди 1 година
БСП то и ПП докараха народа да яде Луксозни Храни. Като ХЛЯБ НАПРИМЕР! ВЕЧЕ ВКЪЩИ НЕ ЯДЕМ ТОВА.
20
1
 
8
 
! Отговори
Амиии преди 1 година
НАЛИ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА, ЧЕ ДНЕШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ГО ДЪЛЖИМ ОСНОВНО НА РЕМЕН РАДЕВ И ИЗБОРА МУ ЗА СЛУЖЕБНИТЕ КАБИНЕТИ!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП почне ли властта, не пуска! Корнелия я довърши тая партия!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, кво ще обсъждат? Цената на лука ли? Наесен няма да им пука, че ще е пет лева лука. Сега кво има да обсъждат? Имат само 26 депутата. Хипотетично могат да ги качат на една каруца и директно Нинова да ги закара на нивата в с. Крушовица под крушата. Там да си ритат топката ако искат на футбол. Точно за два отбора по футбол стигат 26 депутата, на които им пречи главата, не краката. В 48 НС няма да имат и 13 депутата. Те го знаят това. За това ще обсъждат как да финтират народа и да го излъжат.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво са БСП във властта в България? За да работят за жизнения стандарт на народа или да прокарват и пазят интересите на Русия?! 30 години БСП са едни фигуранти с власт - нищо повече!
16
1
 
10
 
! Отговори
Защо преди 1 година
По- напредналата от нас Румъния ОТЛОЖИ влизането на еврото за 2029 година?!??
15
2
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Киро е българскиат Зелен.ски. Живее в мечти и дилетантски въжделения, в Антибългарска Утопия. Усмихнато Зло.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво да обсъждат комунистите? От тях сега и за напред нищо не зависи
13
1
 
9
 
! Отговори
ф преди 1 година
До стар комунистЧе нали това е преименувано име. Тази т.нар соц. партия няма нищо общо с левите идеи. Няма нищо общо с левите партии по света.
12
4
 
5
 
! Отговори
Комунист - русофил преди 1 година
Партията, чийто председател е Нинова, не може да се нарича "социалистическа". Срам и позор! Светлите идеали на нашите деди, дали живота си за свобода, справедливост и равенство, бяха осквернявани и потъпквани десетилетия наред от хора като Нинова и приближениъе й. Закрийте тази партия, съставена в момента от шайка крадци и предатели, на..г._ъзили се на американските капиталисти-империалисти.
11
1
 
15
 
! Отговори
стар комунист преди 1 година
Тази партия трябва да изчезне или да се преименува ,защото тя няма идеите и принципите на левите хора! Няма как един експлоататор- капиталист да е човеколюбец и готов да работи за народа си!За него Богът са парите !
10
1
 
14
 
! Отговори
Ич ми не требе преди 1 година
Сбогом, Крушевица!;)))
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По стар обичай БСП започва да обсъжда нещо чак когато ножа опре да кокъла и когато започва да губи почва и електорат , а предсрочните избори са вече на прага.
8
2
 
13
 
! Отговори
Препоръчвам преди 1 година
...здравословна дистанция от Киро !