Николай Василев: Девет милиарда са потънали, говорят се лъжи

Призова за стабилно правителство
Обновена: 13 юни 2022 11:55 | 13 юни 2022 11:36, Росен Стойчев
209
Николай Василев: Девет милиарда са потънали, говорят се лъжи
Снимка: БГНЕС

Мисля, че 9 млрд. лв. са потънали и не се знае за какво са били използвани.

Още по темата
Това обяви някогашният министър на икономиката Николай Василев пред bTV.

Това е така въпреки обясненията на вицепремиера Асен Василев. Според Николай Василев пред офиса на правителството е сложен "Часовник на дълга", който отброява в какъв размер е дългът на правителството – около 32 млрд. лв. До края на годината се очаква дългът да стигне 38 млрд. лв.

„През последните години съм казвал, че е добре да има за държавата редовно правителство с 4-годишен мандат. Не е ясно какво ще стане, но е добре да има реформаторски, западно ориентирано правителство, с което България да върви напред“, добави Василев.

Не ми харесва, когато политиците баламосват с твърденията си и говорят празни лъжи. Това е най-небалансираният бюджет – както миналият, така и актуализацията на бюджета. Това е все едно да се нарече националният отбор по футбол успешен, разкритикува икономистът. По думите му, актуализацията е малка, несериозна и мерките не са антикризисни и антиинфлационни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на славчо министър председателят добре че ни се размина
179
3
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До 4700Искатисе да е така ама нее
178
3
 
8
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
В момента се случва по голямо крадене от времето на бацо и на барагараците никой не им е виновен за екзотичните политически избори от последната година докарали безпътната революция на "промяната" ... Ами честито!
177
4
 
9
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Значи крадеца вика дръжте крадеца! Само да напомня как ей тоз м.дил продаде БТК за никви пари! И взе комисионни като за 5 продадени БТК! И сега ми седнал да ми реве Еми кажи ти какви гуйна сътвори гато ни опрявяхте с царчето! Щото сега ама ич не ти вярваме да знаеш! Крадец измамник и лъжец си ти! Та почни първо с твоите кирливи ризи!!! Щото те не са никак ама никак малко!
176
3
 
8
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Малкото човече е отмъстително ....
175
4
 
12
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Малкия Мук изпълзя и заговори за кражби, вярвайки в късата хорска памет...
174
7
 
11
 
! Отговори
4700 преди 1 година
Щом на този но му харесва бюджета, значи бюджетът е перфектен.
173
6
 
8
 
! Отговори
Дид преди 1 година
Тоя ходи и реве под прозорците ,като селска гюдерия.Не става Василев,не става.
172
0
 
11
 
! Отговори
Кой преди 1 година
Кой открадна 9 милиарда?
171
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев ти първо изкарай на печалба фондовете на Експат, че всичко там свети в червено. Оправи си първо своя бизнес, после давай акъл
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Василев ти първо изкарай на печалба фондовете на Експат, че всичко двете в червено. Оправи си първо своя бизнес, после давай акъл
169
2
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
Защо не каже колко милиарда потънаха по време на правителствата на НДСВ и на тройната коалиция след това, чийто член беше и той? Сега разбира се пак трябва да се търси отговорност, но не е Николай Василев човекът, който има моралното право да прави това.
168
0
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Използвани са за лява ръка- десен джоб!
167
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се, лъжжец дребен. Можеш да лъжеш само просстти тиккви като Слафчо и Тошко. Съветите на Ники василев са подходящи за Африка, Индия, Латинска Америка. Либертарианец, който иска да храни паразитния бизнес с държавни пари.
166
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девет милиарда са потънали с флагмана "Масква".
165
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави да си прибере експертите по мошеничества, които е събрал накуп в партията си, обратно във фалиралото шоу. Скечове, маймунджилъци да прави във Фалиралото шоу. Мошеник-експертите му са против увеличаване на пенсии и заплати и за даване на държавни помощи на богатите и бизнеса. Ники Василев го съветва и Певецът на мутрите повтаря либертарианските му лъжи.
164
1
 
13
 
! Отговори
счетоводител преди 1 година
Този бил завлякъл 1 милиард, другия повече . Абе няма ли кой да им каже , че идват голи и боси на този свят и така си отиват. Къде ги мъкнат тези милиарди бре ? Ще си палят печките ли с тях ?
163
6
 
21
 
! Отговори
Гарабед преди 1 година
Николай Василев ще е по-добре, ако каже какви са цените за дяловете на Експат. Това с милиардите, може да попита и друг ог бившите финансови министри, Владислав Горанов. Като например, къде са 16-те милиарда облигационен заем, емитиран от правителството на Борисов, както и кога предстои за се изплащат. Честито на финансисти като него и Дацов.
162
8
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Комунистическите *** навремето тръбяха как Бойко Борисов бил откраднал уж 1 милиард, после станаха 2 милиарда, накрая казаха, че бил откраднал 10 милиарда за 12 години :)))) Тези, Харвардските шампиони само за месец откраднаха 9 милиарда, а се оказва, че досега са 32 милиарда за няма и година, а до края ще са 40 милиарда. А честита ви промяна, дрогаре и дрогарки
161
5
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Абе кой ги изравя тези политически трупове , и софиянски, и никитувасилев ?!