Пламен Юруков: ПП влязоха неподготвени във властта!

Според него, ГЕРБ е поискал вот на недоверие в най-подходящия момент
16 юни 2022 09:57, Петя Славова
8

Напрежение във властта след като един от партньорите се оттегли и четворната коалиция се разпадна. ГЕРБ поиска вот на недоварие, а това е най-подходящия момент за това, коментира бившият лидер на СДС Пламен Юруков в студиото на "България сутрин".

"И господин Борисов, и най-близкият му кръг имат усета за слабостта на противника и да нападнат в точния момент. Както казваме в айкидото - първо вадиш някой от равновесие и след това го събаряш. В момента правителството е извадено от равновесие и от ГЕРБ имат намерение да нанесат два последователни удара", коментира Юруков.

Още по темата

По думите му първият удар – гласуването за отстраняването на председателя на Народното събрание Никола Минчев, ще бъде тест за втория – вотът на недоверие срещу кабинета "Петков".

"Ако не мине вотът на недоверие, това означава, че по определена причина сегашната опозиция не желае да поеме управлението и вече е необходима политическа гъвкавост, за да може "Продължаваме промяната" да продължи реализирането на своята политика. Но те абсолютно неподготвени влязоха във властта и оттам естествено имаше едно неподредено законодателство", посочи бившият лидер на СДС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Юруков войната в Украйна е помогнала политически на правителството да консолидира властта.

"Помогна им да вземат ясна позиция, че е крайно време България да се откъсне от Русия и да предприеме целенасочено към свободния демократичен свят, и да спазва ангажиментите си като пълноправен член на НАТО", отбеляза той.

Бившият лидер на СДС похвали "Има такъв народ", че стратегически са избрали да не поемат отговорност за управлението на страната. "Отвори им стратегия да се оттеглят и да покажат, че наистина те крепят правителството", посочи Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
КС преди 1 година
Айде и кафеджията от СДС се обади. *** и корумпе. Като беше много умен и голям разбирач, докъде доведе СДС-то? ***!
6
3
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Не само неподготвени, те всички са неуки и неалфабетни, насъбрани от кол и въже от праванса зеленотиквеничета!
5
3
 
9
 
! Отговори
СПОРЕД МЕН, преди 1 година
Малограмотници, мозъчно ограничени хора, като БиБи-тко, Славунчо, Йорданчо-Ментърджията и други лидери били по-подготвени да управлявад България! Ние сме малък, но много мозъчноограничен народ.
4
7
 
5
 
! Отговори
И още нещо.. преди 1 година
ПП са неподготвени морално.... Първите 7 години........ Алчни по рождение са....
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
въртим сучем - все при Бойко се връщаме и налитаме
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем скоро пак ще ни обясняват как ГЕРБ е най голямото зло и трябва да ги изметем като вкараме следващата еднодневка да се наяде и да вика наздраве за тоя електорат дето и ние го оправихме хахахахах.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичките тия години се видя как най големите де били дето най много плюеха по ГЕРБ, докараха няколко пъти на власт най големите де били дето за по няколко месеца омазват всичко и си тръгват оядени и това се повтаря постоянно.