Слави: Малоумните внушения за мафия прикриват некадърността на Петков

В РСМ има българи, а не малцинство, заяви лидерът на ИТН
Обновена: 18 юни 2022 19:09 | 18 юни 2022 18:25, Александър Попов
529
Слави: Малоумните внушения за мафия прикриват некадърността на Петков
Снимка: БГНЕС

Френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС е факт. И от което става ясно, че Кирил Петков е водил политика, различна от тази на външното ни министерство. В този документ се говори, забележете, за „българско малцинство“. Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в телевизионно обръщение.

В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем РСМ да стартира преговорите, а пък Франция и ЕС ще гарантират, че Северна Македония ще си изпълнят после ангажиментите. После ще приеме българите в Конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от Договора за добросъседство от 2017 г. После, а гаранция, че после това ще се случи ще дадат Франция и ЕС. т.е. гаранция-Франция, каза Трифонов.

Лидерът отбеляза още един абсурд във френското предложение свързан с така наречения македонски език.

"Тъй като ние българите не приемаме съществуването на македонски език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят. На нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана премиер“, заяви Трифонов.

Той заяви, че една от основателните причини, заради които е изтеглил министрите от правителството вече е факт.

"Малоумните внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков", подчерта Слави Трифонов.

От обща култура трябва да знаете какво е мафия - срастване на организираната престъпност с властта. Как да бъдеш мафия, когато нямаш власт? Значи, аз, напускайки властта, пропускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт, заяви Трифонов.

Той заяви, че другата седмица ИТН ще заяви своята позиция по време на вота на недоверие с депутатите си, „колкото и да са те“. „Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно, че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена“, заяви Трифонов.

Лидерът на ИТН заяви, че не е разговарял с никога и, че коалиция между неговата партия, ГЕРБ и ДПС няма.

„Няма, няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците“, заяви Трифонов.

Той се обърна лично към Кирил Петков и Асен Василев: „Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Няма да се спра. Всички депутатите да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз няма да се спра, защото на моя страна е справедливостта! Нямам какво да губя, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи. Няма да спра!“, обеща Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще спечели изборите на есен имат 25% подкрепа. Основен фактор войната в Украйна. ГЕРБ да мислят
219
1
 
8
 
! Отговори
До 394 преди 1 година
ВАНГА: "Не лъжи! ВИНАГИ КЪМ СЕ СМАТАЛА ЗА БЪЛГАРКА! ЗНАМ ИСТОРИЯТА ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ!"
218
11
 
11
 
! Отговори
До 389 преди 1 година
НЕ! ПЪТЯТ НЕ Е НАТО И ЕС, ЗАЩОТО ДО ТРИ МЕСЕЦА ЕС СЕ РАЗПАДА НА СЪСТАВНИТЕ СИ ЧАСТИ!!! А САЩ НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ВЪТРЕШНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ! Ф16 НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧИМ, ЗАЩОТО МИЛИАРДИТЕ НИ ОТТЕКОХА КЪМ УКР ПРЕЗ САЩ!!! ПАЛАЧИНКАТА СЕ ОБРЪЩА, НО МНОГО ХОРА ВЪОБЩЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ! НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ.
217
7
 
13
 
! Отговори
Стар СДС-ар преди 1 година
Това е голям тест за ГЕРБ. Пътят е ЕС и НАТО не Русия
216
11
 
9
 
! Отговори
Да ама не преди 1 година
Българи са няколко хиляди според преброяването.Хората масово се считат за македонци.И са горди с това!Ное горди ли сме с тая мафиотска държава на ДПС ,че сме българи?
215
9
 
10
 
! Отговори
Елементарно преди 1 година
Възраждане ще смени ПП и ето ви Путин тук чрез избори на есен. ГЕРБ да вземат да подкрепят Кирил
214
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трифонов преди доста време си показа иронията и тя му се връща. Скеча му беше че му развили един болт от пъпа и му паднал г ъ за. Ами сега му падна и интелекта, ако въобще го е имал.
213
14
 
9
 
! Отговори
Амиии преди 1 година
Киро ппададе Историята Ни за 2 кофи течен газ!!!!! Толкова ли сме евтини????
212
3
 
2
 
! Отговори
6 преди 1 година
До НАРОДЪТИ какво точно му крепиш.
211
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България няма проблеми, макетата да се оправят. Слави играе отново с Радев. Борисов е на ход. Това е голям тест за ГЕРБ. Пътят е ЕС и НАТО не Русия.
210
7
 
11
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 1 година
ПОДКРЕПЯМ РАДЕВ, НЕ КИРО СЛУГИНАЖА! ИСТОРИЯТА НА БГ НЕ СЕ ПРОДАВА!!! ОТЕЦ ПАИСИЙ.
209
6
 
8
 
! Отговори
МАФИЯТА Е преди 1 година
...СРАСТВАНЕ НА ОЛИГАРХИЯТА С ДЪРЖАВАТА. СЛАВИ ВЕЧЕ НЕ Е В ДЭРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ, ТАКА ЧЕ НЯМА КАК ТОЙ ДА Е МАФИЯТА. ТИЯ, КОИТО УПРАВЛЯВАТ СЕГА - ТЕ БИХА МОГЛИ ДА СА МАФИЯ. ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ...! :)
208
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво и да приказва дългия,ДПС го осветли.
207
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев срещу Кирил, а сега да ви видя смешници! 100% подкрепям Кирил. ГЕРБ също трябва да подкрепят Кирил.
206
10
 
1
 
! Отговори
Споко бе преди 1 година
Путин ще спечели изборите на есен, машинките от Венецуела са настроени вече
205
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ превзеха БСП чрез Нинова
204
0
 
12
 
! Отговори
До тракия преди 1 година
ТИ КАТО СИ ТРАКИЕЦ - БЪЛГАРИН ЛИ СИ??? МИЗИЕЦ - БЪЛГАРИН ЛИ СИ? МАКЕДОНЕЦ - БЪЛГАРИН ЛИ СИ? ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ БАВАРЦИТЕ СА ДРУГ НАРОД И НЕ СА ГЕРМАНЦИ!!! ПРОЧЕТЕТЕ ГЕРМАНСКИ ИЛИ АВСТРИЙСКИ ВЕСТНИЦИ ОТ НАЧАЛОТО НА 20 ВЕК - ТАМ АВСТРИЙСКИ И ГЕРМАНСКИ ЖУРНАЛИСТИ ПИШАТ:" ВЪСТАНАХА БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ..." ТАКА ЧЕ...БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НЕ СЕ ПРОДАВА!!!!
203
5
 
5
 
! Отговори
КОАЛИЦИЯТА -УМРЯ преди 1 година
...РАДЕВ И ДС/БКП --ГОТВЯТ ИЗБОРИ И "НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ" В УГОДА НА МОСКВА И ПУТИН!ДРУГОТО ---СА ПРИКАЗКИ ОТ 1001-НОЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
202
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей заради този шовинизъм Англия, Франция решиха през 1918г България да остане с половината си територия
201
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови предсрочни избори и Трифонов на почивка в психото. Там в психото сценаристите ще му диктуват писанията и изказванията в социалните мрежи.