Слави: Малоумните внушения за мафия прикриват некадърността на Петков

В РСМ има българи, а не малцинство, заяви лидерът на ИТН
Обновена: 18 юни 2022 19:09 | 18 юни 2022 18:25, Александър Попов
529
Слави: Малоумните внушения за мафия прикриват некадърността на Петков
Снимка: БГНЕС

Френското предложение за вдигане на ветото за започване на преговори на РС Македония за ЕС е факт. И от което става ясно, че Кирил Петков е водил политика, различна от тази на външното ни министерство. В този документ се говори, забележете, за „българско малцинство“. Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в РСМ няма българско малцинство, а има българи. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в телевизионно обръщение.

В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем РСМ да стартира преговорите, а пък Франция и ЕС ще гарантират, че Северна Македония ще си изпълнят после ангажиментите. После ще приеме българите в Конституцията си като държавотворен народ и после ще приеме решенията от Договора за добросъседство от 2017 г. После, а гаранция, че после това ще се случи ще дадат Франция и ЕС. т.е. гаранция-Франция, каза Трифонов.

Лидерът отбеляза още един абсурд във френското предложение свързан с така наречения македонски език.

"Тъй като ние българите не приемаме съществуването на македонски език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят. На нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков от момента, в който стана премиер“, заяви Трифонов.

Той заяви, че една от основателните причини, заради които е изтеглил министрите от правителството вече е факт.

"Малоумните внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков", подчерта Слави Трифонов.

От обща култура трябва да знаете какво е мафия - срастване на организираната престъпност с властта. Как да бъдеш мафия, когато нямаш власт? Значи, аз, напускайки властта, пропускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт, заяви Трифонов.

Той заяви, че другата седмица ИТН ще заяви своята позиция по време на вота на недоверие с депутатите си, „колкото и да са те“. „Търговията с депутати през последните дни е толкова унизителна и срамна работа и показва само едно, че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена“, заяви Трифонов.

Лидерът на ИТН заяви, че не е разговарял с никога и, че коалиция между неговата партия, ГЕРБ и ДПС няма.

„Няма, няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците“, заяви Трифонов.

Той се обърна лично към Кирил Петков и Асен Василев: „Явно вие сте били в Канада, докато аз съм бил в България и не ме познавате. Няма да се спра. Всички депутатите да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз няма да се спра, защото на моя страна е справедливостта! Нямам какво да губя, какво ще вземете на човек, който няма какво да губи. Няма да спра!“, обеща Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


529
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
28
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма защо да упреквате Слави. Постъпи достойно, като се разграничи от една корумпирана шайка, к в момента управлява. Но наистина идва и Видовден, вероятно, неговите отцепници, ще се срамуват от това к вършат в момента.
239
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало да се спре. Хората като те направиха първа политическа сила се скри да не казвам като какво. Ще имате присъствие в парламента докато се разпусне този парламент и после само по 7/8
238
6
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Има такъв народ, ама вече няма. Разпаднаха се.
237
5
 
29
 
! Отговори
Суверена преди 1 година
Прав е Слави, мафия в България няма, има едни продажни мекерета , които се водят политици, и които забогатяват на гърба на народа. Време е Петков да направи реформа в съдебната ситема и да почне да вкарва в затвора и да конфискува имущество.
236
19
 
17
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Слафчу, мой да е секакъв, но тук е много точен. В РСМ няма "българско малцинство", а само българи! Македонците не са македонци,а българи. Те и сърбите са българи, ще продължа, аз. Ако искаме да деблокираме Македония трябва да се борим с антибългаризма на сърбите! А тази опорка за "българското малцинство" бе спусната през Радев, първом, ако си спомняте и продължена чрез Петков! Обясняваха се, че това било,з а да разбере ЕС, по-добре проблема, да се обясни проблема на техен език;)))
235
17
 
23
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Слави не взима решния, на него други му казват какво да прави и то не в интерест на България.Има ли някой още на който не му е ясно?
234
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заглавието е достатъчно! Браво Слави-точно и много ясно!
233
11
 
14
 
! Отговори
Джовани Фалконе преди 1 година
Не, Славуне, думата мафия и нейното етимологично значение е друго. Толкоз сценаристи, вземете се поинтересувайте. Срастването на мафията с властта се случва доста след като думата "мафия" е станала нарицателно. Аре чао!
232
10
 
17
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
Голите факти противоречат на господин Трифонов. На преброяването в Македония миналата година резултатите са следните. От 2.2 млн население, като българи са се декларирали 3000 човека. Жители на пограничните села с България. Това даже не е малцинство, а символична част от процента. Тези хора не искат, да са българи. Насила няма да ги направим българи. Разберете го това. ! Насила хубост не става. Не желаят, да са българи. Просто трябва вето без милост и скрупули.
231
2
 
17
 
! Отговори
дд преди 1 година
Абе дори не ме интересува "болният" Слави какво говори, интересува ме КЪДЕ беше когато трябваше да управлява и да ГОВОРИ?! Или Тошко Тъпуту му е бил Аватар там в НС? Като Мини Ми?
230
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти като си толкова кадърен,защо не направи правителство?Защо проваляш вече трети парламент?
229
11
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
За Слави гласува утайката на обществото и както винаги това не води до нищо добро.
228
7
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Славчо,защо не си гледаш само чалготеката и балета. От това...разбираш,къде се буташ в...политиката. То от всяко дърво...*** ако ставаше,всички щяхме да...свирим.
227
6
 
12
 
! Отговори
сс преди 1 година
Да живее Тракия. заради македония има 1 млн. безанци след 1913 година от брломорска Тракия, Слави иска война по поръчка на русия
226
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане Борисов ще я разформирова с едно телефонно обаждане във Варна.
225
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато робуваме на тези божества Слави,Бойко,Доган няма да се оправим.
224
8
 
27
 
! Отговори
Ккк преди 1 година
*** са най-вредната "партия" в момента.Копейкин да сцепва за Масква
223
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо някой български политик не изрази мнение и защита на българите за така наречената "зелена" енергия? Защото мафията прибира пари от тази сделка.
222
11
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Честно казано ги разбирам македонците. Аз съм тракиец и не намирам много общо с тея от северна България или шоплука. И Австрия говорят немски во не са германци.
221
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слафчу е проект на Доган. Пешо Илиев плагиата трябваше да е новият Пеевски. Народът ги цакна и номерът не мина. Сега народът пак ще ги цакне. Големият проблем на ДС милиционерите от ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане е, че са много некадърни. Ама много са некадърни.