Събев: Не е обсъждан друг премиер на мястото на Кирил Петков

Вариантът е 60:40 в полза на това да мине вотът на недоверие, смята той
Обновена: 19 юни 2022 22:34 | 19 юни 2022 22:15, Анисия Иванова
95
Събев: Не е обсъждан друг премиер на мястото на Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

В отговор на въпрос дали „Продължаваме Промяната“ (ПП) има друг човек, когото да предложи за поста министър-председател, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев заяви, че тази тема не е обсъждана. Коментара си той направи за предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Събев каза, че смята, че смяна на поста министър-председател винаги е възможна. „Самият Кирил Петков потвърди, че стига да продължаваме промяната в тази посока, за него не е важно само да е премиер“, коментира той. Министърът уточни, че лично е поел обещание към Кирил Петков и вицепремиера и финансов министър Асен Василев, влизайки в правителството. „В момента, в който те не са (в управлението, бел. авт.), аз си тръгвам от официалната сцена, но ще продължа борбата срещу мафията заедно с тях“, каза Събев.

По думите му Кирил Петков и правителството са доказали, че са диалогични, но без да „правят сделки“ за неща, които биха увредили обществения интерес.

Попитан за развоя при гласуването на вота на недоверие идната седмица, министърът каза: „Вариантът е 60:40 в полза на това да мине вотът на недоверие, но 40 процента са различни от нула. Ние ще се борим докрай, защото сме дали обещание да променим тази държава, и нито за секунда, независимо от някои грешки, които сме допускали, не сме се отклонявали от тази посока“.

Народното събрание ще заседава извънредно във вторник, 21 юни, от 11:00 часа. На заседанието ще се състоят разисквания по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на министър-председателя Кирил Петков. След дебатите по вота следва гласуване, което според правилника на парламента трябва да се състои не по-рано от 24 часа след приключването на разискванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
3
 
! Отговори
Бебе преди 1 година
Това правителство не го интерисуват никакви закони и конституцията. Готови са да минат през трепове само да останат на власт. Това за борба с мафията са празни приказки защото те са част от нея.
69
0
 
2
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Събев да каже с колко си купи премиерския пост. Да се маха от управлението и да отива да прави жп линията София-Етрополе.
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дедо Еконтий, не смятай, ами си стягай куфарите и марш обратно в Еконт. Да уволниш някой друг мързелан, че много се разпуснаха, откакто стана министър. Една кирлива пратка не могат да оформят!
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкот на ЕКОНТ!!!
66
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 1 година
събев,оправи **еконт**,след това и транспорта,преполагам,ч2 си **готов **и за премиерския пост,според Петков,си големата работа,но всъщност,си въздух под налягане.
65
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Праведен,твоето банкянско слънце,беше най-големия измамник,но въпреки това и стотинка не бил взел от черепа,а е изпушил само една пуричка,от неговите.
64
2
 
6
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
И ако мине, кво, как ще я карате занапред, измамници ?!?!?
63
1
 
4
 
! Отговори
м...да преди 1 година
Промяната започна с лъжи, купуване на министерски постове и така наречената шуробаджанащищина-кой кум, кой сват, кой на булката брат! Честито на всички печаливши! П . ст народ слаба държава!
62
1
 
3
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Дядо Еконтий никаква борба срещу мафията нямате , просто тв продължава да ви управлява! Да не говорим за корупцията , защото ти сам си купи поста и гледаш да го задържиш на всякяа цена! Просто Киро и Кокорчо заедно д кабинета да си вървят , уверено водят страната към четеърта национална катастрофа , която е приоритет на партията чиито нсдледници да те!
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много противен човек ! Също толкова алчен
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един чук за киро, ха-ха, хи-хи? В кухата глава... за асен от същото... май ви излязоха криви сметчиците, не сте учили много прилежно в харвард, или толкова му е качеството на продукцията, най-важна е суровината на входа.
59
1
 
5
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Чудя се дали вьзраждане да избера на изборите то всички други ги видяхме - ако нищо не свьршат и те поне и копейко да направиме милионер като останалите
58
0
 
10
 
! Отговори
Я па ти преди 1 година
Обсъждан е, дядка. Но ти не си в схемата, затова не знаеш :)
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА БЕ мафиот
56
2
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сьвсем честно незнам за кой да гласувам на предстоящите избориПп излязоха по зле и от - герб, дб, герб, са ясни, вьзраждане с някакви крайни вьзгледи то други май няма освен да дам глас за - дпс и соколаЩе е странно да дам глас за дпс като бьлгарин *** натам вьрвят нещата
55
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Значи борят се срещу мафията, което е хубаво. Хубавото е, че щом се борят срещу нея, значи знаят какво точно е мафията и кои са в нея. Лошото е, че не ни го казват :))))
54
0
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Хубаво е, че скоро си тръгват - дано и цените спрът да растът
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде друм всичките
52
1
 
10
 
! Отговори
Става притеснително преди 1 година
Верно Американците ще ни направят една гражданска война, ако наистина има протест пред президенството. Радев горчиво ще съжелява, че се намеси в изборите! А иначе за дядо Еконтий, плати си поста, дрънка врели некипели, две думи на кръст едвам вързва, но почна от фалита на пощите, скоро ще фалира и конкурента Спиди и пратките ще станат 5 пъти по скъпо монополно. Къде е КЗК и др. върви че разбери. Купуваш си пост и действаш, на него май 500к му искаха, чрез дарение, дано ги е избил, че иначеее!!!
51
2
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
О,току-шо съобщиха по нова тв,че имало насрочен протест пред президенството,май днес,за защита на демокрацията.Проблем ще е,че президентът има разпознаваемо лице сред избралите го,които в по-голямата си част са избрали и коалицията,но коалицията е с неясно лице,някак си замъглено в съзнанието на хората,а лицето на президента им бе като увеличителна лупа,за да видят тяхното по време на изборите.