Гьоков: Сложно ще е съставянето на друго правителство в този парламент

Без актуализация на бюджета няма да има покачване на пенсиите
20 юни 2022 16:52, Нели Христова
19
Гьоков: Сложно ще е съставянето на друго правителство в този парламент
Снимка: БГНЕС

"В рамките на този парламент ще бъде доста сложно съставяне на друго правителство", смята министърът на социалната политика Георги Гьоков, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, присъства на откриването на панаира в Пловдив.

Той уточни, че дори вотът да бъде гласуван, правителството в оставка ще продължи да управлява и ще е възможно да промените в бюджетите да бъдат приети.

По думите на социалния министър без актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване, както и на големия бюджет на държавата, увеличение на пенсиите няма как да има, предаде NOVA.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
пенсионерка преди 1 година
Гьоков, ти каза, че не си икономист...????Какво дириш тогава в това министерство??? Че аз имам две деца завършили Свищовската академия и сигурно по-добре ще се справят от теб.Хайде, чупката, нямате вече никакъв авторитет - не само от нас дъртите сухи съчки, ами и от младите....Не можахте с Ковид да ни изтръшкате, с глад и студ ще успеете...Мизерници
10
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
избори до дупка докато случим на хора аморални няма да ни управляват
9
0
 
1
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До 8 Именно това е най-големият проблем на настоящото управление. Постоянно се лъже или по-скоро управляващите постоянно променят своите позиции по отношение на една или друга политика. Това може да е свързано с тяхната неопитност или е заради сблъсък на различни идеи, между партиите от коалицията. Например ДБ обикновено са против вдигането на соц. разходи и дефицита, а останалите партии са на по-различно мнение. Може да не са се сбъднали прогнозите за по-високи приходи, което е друга причина
8
0
 
2
 
! Отговори
Да,Гьоков,трудно преди 1 година
ще е.Няма кой да гарантира на Корни вицепоста,а на тебе и другите и клонинги- минстерските кресла и другите постове.Затова е плачът на Корни.Ако някой и кажеше,че тя ще е новият премиер,тя щеше да спи на прага на НС,да чака да отвори и да и се спусне назначението.
7
1
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Че Пълен Провал ще паднат - това е 1000% сигурно. Въпросът е, който и да дойде след тях, ще се задържи на власт и ще срещне подкрепата на народа, ако веднага се направят стъпки към: напускане на НАТО и ЕС, подобряване на отношеният с Русия, елиминиране на краварското влияние и криминализиране на ЛГБТИ проявленията.
6
1
 
5
 
! Отговори
ШЕ ВИ ЧАГЪРТАМЕ преди 1 година
КОГАТО НИ УПРАВЛЯВАТ КРЕМЪЛСКИТЕ ДРУГАРИ БГ Е ВИНАГИ РАЗБИТА- В НАЧАЛОТО ПЕНСИИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ С 21.5%, ПОСЛЕ С 11%, А СЕГА С 6.1% ПО ЗАЛОЖЕНИЯТ ПЛАН НА ГЕРБ, ПЪРВО ТРЯБВАШЕ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ С 125%НАД СРЕДНАТА И КОКОР ИМ ОБЕЩА 1900ЛВ ОСНОВНА ЗАПЛАТА В ПРЕДАВАНЕТО ЛИЦЕ В ЛИЦЕ НА 26 ФЕВРУАРИ СЛЕД ТОВА ГИ УВЕЛИЧИХА С 10% НА 1412ЛВ- АМАН ОТ ЛЪЖЦИ- СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ АМИ СИ ХВАЩАЙТЕ ЮМРУЧЕТО И СЕ ИЗМИТАЙТЕ ЩЕ ВИ ЧАГЪРТАМЕ
5
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Нали триехте коментари не по-темата.Този за психото какво го пускате тука,никне по-всички статии
4
4
 
5
 
! Отговори
САЩ реди Парламата преди 1 година
Чак пък сложно. ГЕРБ и ПП са едно цяло.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве чорапа ще го назначи следващото . Не бой са . Махай са . Само да не са като тия че агонията ще продължи с инфлация и скъп демократичен газ със зелени сделки и другите такива лоши евроработи.
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не говорете измислици - ПП, ГЕРБ, ДПС, ДБ са истинската коалиция. Те са единодушни по всички национални теми - пращане на оръжия в Украйна, сваляне на ветото на РСМ и корона мерките. Те са проводник на разбиране и сплотяват народа. ПП, ДПС, ДБ, ГЕРБ - поклон пред пазителите и лъбимците на народа Борисов, Петков, Карадайъ, Иванов, техния командир Радев и техните офицери - Гешев и Рашков.
1
1
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
гьоков , увеличението на пенсиите що не е с 21.6 % , кво стана та не се случи ?