Гласуването на вота на недоверие можело и да е в четвъртък

Гласовете "Въздържал се" се отчитат като подкрепа на правителството
Обновена: 20 юни 2022 11:15 | 20 юни 2022 11:13, Камелия Цветанова
32
Гласуването на вота на недоверие можело и да е в четвъртък
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Ако дискусията продължи до 19 часа във вторник, то не по-рано от 19 ч. в сряда може да се гласува вотът, но по-реалистично е това да стане в четвъртък сутринта”. Това каза експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова пред Нова телевизия.

Още по темата

Тя обясни процедурата, която предвожда гласуването на вота на недоверие. По думите й е предвидено самото гласуване да стане 24 часа след като приключат дебатите, защото се очаква през това време правителството да събере подкрепа. За да падне кабинетът се изискват поне 121 гласа „За”. Гласовете „Въздържал се” се отчитат като подкрепа в полза на правителството.

Конституционалистът коментира и казуса с избор на нов председател на Народното събрание.

„В последната една година се нагледахме на доста различни прочити на процедурите, но според мен ще се опитат да изберат председател, защото това ще улесни максимално работата”.

Според доц. Киселова Кристиан Вигенин е зам.-председателят на НС, който се справя значително по-добре от другите, с чувство за хумор.

А ако кабинетът „Петков” оцелее след този вот на недоверие, опозицията не може да внася друг със същата формулировка в следващите шест месеца, подчерта експертът по конституционно право.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НАМИРАМЕ СЕ В БЪЛГАРИЯ! ТУК Е ВСЕКИДНЕВНО ЛЪГАНЕ В ПАРЛАМЕНТА!!! ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА! ОТ ТОВА ГЕРБ ВМЕСТО ЗА СВАЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ГИ ПОДКРЕПИ! ДО ТОВА БСП И ДБ ДА ГЛАСУВАТ ЗА СВАЛЯНЕ НА КАБИНЕТА! ВЪЗРАЖДАНЕ НЯМА КАК ДА ПОДКРЕПЯТ КАБИНЕТА ! И ПРИ ДПС Е МАЛКО ВЕРОЯТНО!
7
0
 
9
 
! Отговори
НА преди 1 година
Мама в п
6
0
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
аморални хора нямат работа в политиката ние сме вярващи хора и такова поведениене толерираме оставка и избори до дупка докато случим на хора
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3Спонтанен протест, айде бре. Мислех, че първо са отишли за по един сандвич, кафе и многоцветен байрак за вчера до НПО-то.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, Вигенин най-яко ги финтира.
3
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София е в подкрепа на правителството. На Копейкин и ДПС "протестърите", които ще ги докарат с рейсове от най-западналия прованс, слабо ме интересуват. Те не носят НИЩО на икономика и общество. Важното е, че ценните кадри за тази държава подкрепят правителството. Това се видя и на спонтанния протест, ще се види и идните няколко дни.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да е в петък, денят на Пунатамарата.
1
2
 
26
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Май вече се чудят как да го отложат. Народната любов не им харесва... :D