В създалата се ситуация печелят тези, които не говорят - като Борисов

Според Краевски, ИТН излезе от коалицията не за да си вдигне рейтинга
20 юни 2022 11:23, Петя Славова
80
В създалата се ситуация печелят тези, които не говорят - като Борисов
Снимка: БГНЕС

Неясно бъдеще за политическия живот у нас след разпадането на четворната коалиция.

"Очевидно е, че "Има такъв народ" излезе не за да вдигне рейтинга си за едни предстоящи избори. Това е трудно да се прогнозира, както не можеше да се предвиди обществената реакция, че поддръжниците на "Продължаваме промяната" ще се съберат за подкрепа пред парламента. Съпартийците на Слави Трифонов просто следват политическата логика след неспазване на ангажиментите в коалицията." Това коментира пред Радио София политологът Тончо Краевски.

Още по темата

Според него, ангажиментите между партньорите трябва да се спазват, независимо от електоралните щети, които може да се понесат в краткосрочен план. Не можеш да останеш в управление, в което е невъзможно да се реализират обещания към избирателите. Тогава още по-сигурно няма да влезеш в следващия парламент.

Когато се заговори постоянно и натрапчиво за морал, значи е настъпила ерозия в политическия и обществен живот. Това е симптом, че моралът е започнал да отсъства. Заложеното в четворната коалиция "гръмна" бързо, защото обединяващата линия за различните по идеология нейни членове, беше отстраняването на ГЕРБ. Събития в международен план промениха рязко конюнктурата и създадоха нови деления.

В създалата се ситуация печелят повече тези, които много не говорят - например Бойко Борисов.

Краевски допусна, че "Демократична България" дебне провала на "Продължаваме промяната" с надеждата да си върне част от електората. БСП има интерес да остане във властта и лоялността ѝ е най-искрена.

Доколко е станала екстремна политическата ситуация, ще видим днес и утре по демонстрациите и протестите на привържениците на различните политически формации, кама още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
15
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Бяорисов може да спечели единствено на Муро таратанците !
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо- ББ МИСЛИ за държавата,и още как! След него да има поне един такъв?? Кой,кажате? КОЙ ОТ ЕДНА ГОДИНА НАСАМ МИСЛИ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА!? НЕЩО ДА Е НАПРАВЕНО ОТ ЕДНА ГОДИНА НАСАМ? Е,да направиха ни за посмешище,направиха ни бедняци!!!! И изобщо не ме интересува съвета ви,и въпроса ви! ИНТЕРЕСУВА МЕ САМО ДАЛИ МОГА ДА СИ ПЛАТЯ СМЕТКИТЕ,С ТОВА,КОЕТО ИМАМ, ИНТЕРЕСУВА МЕ ЗАЩО ЗИМАТА НЕ МОЖАХ ДА СЕ ТОПЛЯ НА ГАЗ!!!!-ЗАЩО СТАНА НЕВЪЗМОЖНО ОЩЕ ОТ ЕСЕНТА,НАЛИ ТОГАВА НЯМАШЕ ВОЙНА!!
46
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да е вярно , в заглавието трябваше да го няма тирето ! Щото по-голям дрънкач на глynocmu от Боко няма - все едно дали е в опозиция или не ! Съпартийците му - също , и те да не останат по-назад ! Гадното е , че моделът "И аз съм npocm u вue cme npocmu " все още работи - npocmume гласуват за него , а npocmuяm после им обира паричките ...
45
14
 
13
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Абе тия гербери от година и половина все печелят и накрая все никой не ги иска :)
44
11
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен,който написа:-"По-голям ДЪРЖАВНИК и политик от бориссофф няма"...Драги,драги!...Не си наясно с понятията..Държавника мисли основно за държавата !..Тиквата се ПОДЛАГАШЕ на ВСИЧКИ само за да го галят по главата и да не го бутнат от яслата..Това НЕ е политика!..-Това е безпринципен СЛУГИНАЖ..Нека не се правим на по-дамлосани,отколкото сме!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 45....Е,то и Нинова казваше,че никога няма да се съгласи да даваме оръжие на Украйна,но даваме,нали???? Някой да не е съгласен???
42
10
 
8
 
! Отговори
.... преди 1 година
Крадливата хиена вожда, мълчи като вдовица, защото така му изнася, но онзи чакал трифонов пък си набута сам кочана на доган дълбоко в мозъка. Ха ха ха .
41
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ха ,борисов 10-По-голям държавник и ИЗГРАДЕН ПОЛИТИК от ББ НЯМА!!! Колкото и да им се иска на някои да не е такъв-АМИ ТАКЪВ Е!-може да се спарави в критични за държавата моменти,може да говори с народа,може да поддържа приятелски отношения с ВСИЧКИ държави,умее да договаря и...още и още..Никога не ни е излъгал!Имало е моменти,когато е казвал едно,но се е получавало друго...НО:ВИНАГИ е давал обяснение защо се получило обратното!!!Срам ги е някои хора да си признаят,че така,НО-ТАКА Е!
40
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам ГЕРБ пак да управлява.Имат добри специалисти с опит,но заради Бойко няма да стане.Писнало им е на хората от него.Пък и да не забравяме,че той беше подкрепил даването на оръжия на Украйна.Някакви по-умерени ще са следващите.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ИТН повече бих гласувал само ако балет Магаданс ми дойдат на гости с преспиване...
38
13
 
8
 
! Отговори
извод преди 1 година
спасението е в едно от двете: или монархия, или президентска република.....тази републиканска пасмина от 240 хрантутници, без чатал на врата, води към гибел май-ка българия!
37
16
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Тиквата не говорел?!?!...Това некакъв майтап ли е?..Първо:-ТОЙ лае най-свирепо по сегашните..Второ:-Освен от неговата уста,клевети излизат и от устите на държанките му.Тоест,пак той ГОВОРИ...И трето:..- Бакиите в държавата ги забърка той и сега е трудно да се върнем в нормални релси..Па и друго:..-Тоя разчита на максимата "Всяко чудо-за три дни"..И чака да се позабравят историите му .."Снишаване,снишаване,снишаване!"..Помните ли кой изрече тия думи?..-Ами КУМИРА на Тиквата..
36
12
 
11
 
! Отговори
Варан преди 1 година
Че той като говори се излага всячески,така че най-добре е да мълчи и да се скрие в с.Банкя.
35
15
 
9
 
! Отговори
тт преди 1 година
Има ли още сбъркани хора,които да гледат в банкянския шебек??По-скоро в затвора той и Ахмед крадеца/сложната мисъл-сбърканото изречение/.
34
2
 
13
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Войната се води по научни правила: 1 правило: Остави врага да си покаже магариите.Николо Макиавели в трактата си За войната.Сигурно Боко Тиквата го е прочел и поумнял.А харвардците не са го чели.
33
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Борисов що милиардни е напечелил за 12 години , докато народът спи , ехеееееееееее
32
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е изпечен интригант, най вероятно стои зад всичко това и се прави на ударен. Не му е за пръв път.
31
3
 
6
 
! Отговори
щкщкщкщ преди 1 година
спри да си даваш мнението
30
1
 
15
 
! Отговори
ТАКАВА Е ИГРАТА ,БЕ. преди 1 година
..ЩОМ РУСИЯ Е НАЗНАЧИЛА --ТОЗИ , КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ "СМЪРТ ЧРЕЗ ОБЕСВАНЕ" НА ЛЕВСКИ /..ИВАНЧО ХАДЖИПЕНЧОВИЧ/---ЗА ГУПЕРНАТОР НА СОФИЯ СЛЕД РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ....НЯМА ИЗОБЩО , КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ...!!!!.....ДА ВИ ОБЯСНЯВАМЕ ЛИ --КАК ОБЕСВАНЕТО НА ЛЕВСКИ Е СТАНАЛО ПО ЗАПОВЕД НА ГРАФ ИГНАТИЕВ--ДИПЛОМАТ ПРИ СУЛТАНА В ИСТАМБУЛ , ИЛИ ПРЕДАВАНЕТО НА ЧЕТАТА НА Х.ДИМИТЪР ОТ РУСКИЯ КОНСУЛ В БУКУРЕЩ , ЗА МЯСТОТО НА ДЕБАРКИРАНЕТО И ПО ДУНАВА...??!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
свалиха единия шоумен и веднага ни натресоха другия шоумен.Празно нема.