В създалата се ситуация печелят тези, които не говорят - като Борисов

Според Краевски, ИТН излезе от коалицията не за да си вдигне рейтинга
20 юни 2022 11:23, Петя Славова
80
В създалата се ситуация печелят тези, които не говорят - като Борисов
Снимка: БГНЕС

Неясно бъдеще за политическия живот у нас след разпадането на четворната коалиция.

"Очевидно е, че "Има такъв народ" излезе не за да вдигне рейтинга си за едни предстоящи избори. Това е трудно да се прогнозира, както не можеше да се предвиди обществената реакция, че поддръжниците на "Продължаваме промяната" ще се съберат за подкрепа пред парламента. Съпартийците на Слави Трифонов просто следват политическата логика след неспазване на ангажиментите в коалицията." Това коментира пред Радио София политологът Тончо Краевски.

Още по темата

Според него, ангажиментите между партньорите трябва да се спазват, независимо от електоралните щети, които може да се понесат в краткосрочен план. Не можеш да останеш в управление, в което е невъзможно да се реализират обещания към избирателите. Тогава още по-сигурно няма да влезеш в следващия парламент.

Когато се заговори постоянно и натрапчиво за морал, значи е настъпила ерозия в политическия и обществен живот. Това е симптом, че моралът е започнал да отсъства. Заложеното в четворната коалиция "гръмна" бързо, защото обединяващата линия за различните по идеология нейни членове, беше отстраняването на ГЕРБ. Събития в международен план промениха рязко конюнктурата и създадоха нови деления.

В създалата се ситуация печелят повече тези, които много не говорят - например Бойко Борисов.

Краевски допусна, че "Демократична България" дебне провала на "Продължаваме промяната" с надеждата да си върне част от електората. БСП има интерес да остане във властта и лоялността ѝ е най-искрена.

Доколко е станала екстремна политическата ситуация, ще видим днес и утре по демонстрациите и протестите на привържениците на различните политически формации, кама още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
11
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
3фонов няма да присъства в следващо НС, защото избирателите помнят какво прави. Депутатите от ИТН е важно да осмислят че нямат бъдеще с 3фонов освен обратно на село с чалгата. Толупът първи предаде Македония като гласува "За" добре че Франция тогава защити българския интерес като ги спря та да може да се замисли какво прави и да заеме някаква що годе българска позиция освен позицията на чекмеждетата.
27
5
 
26
 
! Отговори
КОЙ ГО МОЖЕ ГО МОЖЕ! преди 1 година
ЕДИН УПРАВЛЯВА 10 ГОДИНИ, ДРУГ САМО ПОЛОВИН ГОДИНА?
26
2
 
17
 
! Отговори
Тююююх..язък ,бе преди 1 година
Рундьо --пак не случи на "послушно правителство"....ДАНО НОВИТЕ СА ПО-ПОСЛУШНИ И ПО-ПРОСТИ , ДУХОМ.....ха,ха,хаааа
25
8
 
6
 
! Отговори
нема нужда преди 1 година
За какво да говори Слугите на Слави ,Копейката и Хамид вършат тази работа.Само че така лъсва цялата истина.Не си правете илюзии.Дотук беше.
24
18
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
че борисов не млъква да говори прос-то-тии от сутрин до вечер те повече властняма да видят 12 години стигат избори до дупка докато случим на хора сегакартинката на участниците е ясна отиваме за гъби а за другите избори през2023 ще му мислим като видим какво е на сергията
23
15
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Този още ли е на свобода ? Да се закрият съдилищата ,полза никаква! Престъпниците на свобода ,а ние обикновените хора плащаме луди пари за адвокати , за да защитим имущество ,гори ,ниви заграбени от алчни чорбаджии получаващи европейски пари ! Тези изедници не подписват договори ,водят ги бели петна за да плаща държавата никакви пари за много тичане по институции ! Този владее села и градове , раздаваше пари на малограмотни ,службите са окупирани от него!
22
21
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Боко не може, не че не иска да говори!
21
4
 
6
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО... преди 1 година
ИЗМИСЛЕН ОТ РУСОФИЛА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ(РУСОФИЛ - АГЕНТ ЗА ВЛИЯНИЕ)... ЗА ДА МАЧКА ИДЕНТИТЕТА НА БЪЛГАРИТЕ - РУСКА ПОЛИТИКА........ ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ПРЕЧИ НА БЛАТНИТЕ КРЕПОСТНИ АМБИЦИИ....
20
2
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
ПЕЧЕЛИ РУНДЬО ----С НОВАТА СИ ФОРМАЦИЯ ОТ ЯНЕВ , КОПЕЙКИН И ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ПАРТИЯТА НА ЧАЛГАРО.... ЩОТО ТЕ ЩЕ ГО "СЛУШКАТ БЕЗПРЕКОСЛОВНО"... И НЕМА ДА ИМА НУЖДА ОТ "ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА"...КАТО НА ПУТИН!!!!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мълчанието е злато! Държавата ви Чалгария е философски неиздържана. Затова най-добре замълчете и не ни давайте държавнически акъл как трябва да се управлява държава. Закрийте парламента и президенството и се управлявайте с пряка демокрация в градове-държави. Това е единственото ви спасение да не ви набъркат във войната и да не ви унищожат. Ако щете вярвайте.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има знаци,че ТБД си отива до година -две.
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сравнително точен анализ. В сключеното споразумение се договориха кой кое Министерство поема, за което има най подготвен експерт, накрая се оказа, че ПП си водят собствена политика / френското предложение /, и не приемат други предложения освен техните, случая с Г.Караджов. Ами който и да беше, щеше да напусне подобен съюз. Само да не се окаже, накрая че нещо гърмящо е изпратено в ...., че тогава не знам.
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Неспазване на ангажиментите"Не знаех, че са се били ангажирали да пълнят гушите на фиктивните им строителни фирми
15
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вкарат Борисов, Доган и Пеевски в затвора и държавата резко ще тръгне напред.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алеко Константинов: И едните, и другите са маскари!Сред глупаците, този които мълчи е мъдър човек!
13
1
 
12
 
! Отговори
ТРЕТИЯ ПОЛ.. преди 1 година
ГО НАЛАГАТ, ЗА ДА УНИЩОЖАТ РЕЛИГИИТЕ, ДЪРЖАВИТЕ И ХОРАТА....ПРАЙД ПАРТИЯТА
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак Борисов виновен, сега пък защото мълчи! Ех, че статия!
11
1
 
13
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
....номера е да говориш глупости ----ТАКА СЕ ПРАВИ ИМИДЖ И ПОЛИТИЧЕСКИ АВТОРИТЕТ!!!!-----/ПОЧНЕШ ЛИ ДА ГОВОРИШ УМНО---ПРОСТАЦИТЕ И КОМУНИСТИТЕ , ВЕДНАГА ШЕ ТЕ НАМРАЗЯТ/
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
демокрадци долни, като сте толкова ербап я ми обяснете следното - ако народа е владетеля на страната що му отнемат това право като го карат насила да гласува за друг да му върши тая работа, под формата на парламент?
9
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, друго си е да говориш като Кирето без да казваш нещо. Любимата му думичка е "заедно" Заедно ще правим това, заедно ще правим онова....Абе въобще заедно ще победим. Ура, другари!