Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС

По-добро от френското предложение нямало
Обновена: 22 юни 2022 11:34 | 22 юни 2022 11:34, Камелия Цветанова
777
Бойко Борисов: ГЕРБ дава зелена светлина на РСМ за ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ категорично подкрепя френското предложение за РМС. Той призова премиера Кирил Петков да се престраши и да го внесе в Народното събрание за обсъждане.

„Ако все пак се осмели този страхливец и лъжец, ще има подкрепата на депутатите от ГЕРБ да дадем зелена светлина на Северна Македония и Албания за ЕС“, отсече Борисов.

Още по темата

„Вярвам в президента Макрон и в ЕК. До този момент всичко добро, което се е случило в България е благодарение на ЕС. Наслушах се вчера на смелчаци как не ги е било страх. От какво? От мечки“, коментира той.  

Според него премиерът и управляващо мнозинство взимат тежки и непопулярни решения, а сега след като ЕС иска разширяване, как така може министър-председателят да казва, че не е чел френското предложение.

„Петков разчита на това, че ние сме истинска евроатлантическа партия, а за разлика от него ние не сме толкова смели, но знаем да си вършим работата. Френското председателство е дало най-добрата рамка, по-добра не може да се направи“, настоя Борисов.

Той смята, че за последните 6 месеца българското правителство и това на РМС не са свършили нищо.

„Евтин пиар, че литкат на самолетче, нула, всичко е нула, а председателството на Франция дава прекрасно предложение. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното, лъжливо момче“, каза лидерът на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


777
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, нали знаете, че той собствено мнения няма - "каквото кажат началниците"! ДО миналата година - баба меркелица, сега микрона, че още не мое запомни името на Шолц, а тайно (и не толкова) - САЩ, но с тях му е трудно да говори, щото те му спускат задачите през мустафата!
46
4
 
7
 
! Отговори
За какво сте живи преди 1 година
ДАНС работят лично за ТЕРОРИСТА Иван Стоименов Гешев и про. ститутката-ур.од му Юлиян Борисов Георгиев от Перник! Ур.одите преследват жертви и цяла Европа за гаври уж ходят командировка за борба с престъпници!
45
3
 
12
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Недей да правиш внушения!ПП никога няма да се прегърнат с ГЕРБ.Явно на тебе много ти се иска.
44
4
 
27
 
! Отговори
ББ е предател преди 1 година
ГЕРБ така предадоха България и за НАТО и после Македония се опълчи за бг езика и историята Сега ЕС ще решава кое е бг и кое маке и ще кажат че сичко е маке.
43
2
 
16
 
! Отговори
сина преди 1 година
е сега оная твойта захариева какво ще говори днес, като до сутринта обвинаваше Кирчо Петков, че е предател, а пък сега и вие сте предатели. Да я поканят журналята и да я питат що така бе миме си извъртяхте зад ниците на 180 градуса ? Аз знам, защото буци е заплашен от американското посолство, че ако не ръчне РСМ, всичко за него излиза наяве и бам в пандица
42
5
 
11
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ББ - КАТО ИЗЯВЕН ДЪРТ КУМУНЯГА ВИНАГИ Е БИЛ НА СТАРИЯ КУМУНЯЖКИ ПРИНЦИП - "ПРЕДИ ДА ПОИСКАШ ПОМИСЛИ КАКВО СИ ДАЛ!" ПИТАНЕ КАКВО ВЗЕ БЕ БОКИ ЗА ТАЗИ СИ ПОЗИЦИЯ?"
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега какво и Тиквата ли излезе предател, закърнелия мозък на дългия инвалид хептен изпърдя
40
9
 
30
 
! Отговори
Пич преди 1 година
А, такааа.... Баце отново се извъртя на 180 градуса: ще свали ветото, което самият той сложи заради неизпълнение на договора, който самият той подписа :) И разбира се, Петков му е виновен, задето тичаше да оправя бакиите, които самият Баце сътвори. Шизофренията на ИТН май е заразна и за другите политически сили.
39
4
 
26
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Има един страхотен запис на Иван Славков Батето за Борисов. " Мутрите на ресторанта пред Славия даже не го пускаха вътре бе, държаха го навънка да пази колите. И сега тва нещо е премиер, обидно е". Винаги е бил страхливец. За съжаление македонците ни познават политиците. Затова вместо да се разберат с нас, хукнаха по Европа да молят някой да ни натисне, защото знаеха, че ще клекнем. Стратегия, която никога дори и не им хрумна да приложат пред гърците, защото знаеха че няма мине. Жалко.
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата е готов на всичко само и само от краварника да си затварят очите за далаверите му. Общо взето в този случай няма разлика между него и канадецО и двамата са предатели.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вижте сега иде реч за отношения между България и СМ, ние сме член на ЕС, те не са но искат да станат, никакво посредничество не трябва да има, никаква Франция, Германия и т.н., или Скопие правят каквото трябва, или си остават извън ЕС, това е!
36
4
 
23
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
В целия свят националното предателство се наказва с бесило.Само за тези думи, дебелия разбойник трябва да виси на Цариградско с главата надолу!!!
35
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са против френския диктат! Време ни е за Възраждане!
34
2
 
20
 
! Отговори
съвет преди 1 година
Стара и неактуална снимка от времената като Началник на държавата, сменете я!
33
4
 
21
 
! Отговори
NNN преди 1 година
Вие май заравихте какво представлява ББ и за малко да го върнете на бял кон, ама той сам си спря тоя процес :)
32
3
 
21
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Този наглец няма ли кой да си го прибере, не разбирам защо дразните българите да му гледаме муцуната бандитска и да му слушаме бисерите! Какво искате от народа да му покажете, че е тотално смачкан и в безозходица щом 12 години го държахте на власт този шоп ар да безчинства и да мутрее безнаказано?!?
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде обяснявайте ми че има разлика между ПП и ГЕРБ. И Кирчо и Бойко ще целуват краката на Байдън ако се наложи.
30
4
 
38
 
! Отговори
Македончето преди 1 година
Баба ми и дядо ми в гроба се въртят като гледат какви предатели са се навъдели във властта. Те идват през 1924 г. като бежанци от Егейска Македония. Живяха до 90+ години и винаги казваха: "Майка Македония трябва да е българска! Ние сме българи, македонски българи!" Очите ми се насълзяват като гледам тия идииоти отгоре как предават всичко.
29
19
 
6
 
! Отговори
КОЛКМИ.... преди 1 година
Мачкай ,Баце!! Но намери млади хотра да те заместят.
28
6
 
34
 
! Отговори
Лимона преди 1 година
Чекмеджан наясно ли е че е най-мразеният човек в България ?