Десислава Атанасова: Кабинетът днес падна три пъти

Кворумът е задача на управляващите, посочи шефът на ПГ на ГЕРБ
22 юни 2022 11:43, Красимир Ангелов
76
Десислава Атанасова: Кабинетът днес падна три пъти
Снимка: БГНЕС

Три пъти днес правителството падна и това, което ще се види на извънредното заседание е, че правителството ще падне за четвърти и пети път, ако има прегласуване. Това заяви пред журналисти Десислава Атанасова, председател на ПГ ГЕРБ-СДС във връзка с проваленото редовно заседание на парламента тази сутрин заради липсата на кворум.

Още по темата
Атанасова припомни, че конституционното мнозинство за кворум е ангажимент на управляващите. По думите й днес се е видяло, че управлящото мнозинство на "Продължаваме Промяната", БСП и "Демократична България" нямат повече от 110 гласа.

"Ние управлявахме и в продължение на месеци тогавашната опозиция в лицето на БСП и ДПС не се регистрираха в зала, тогава не сме винили никого", посочи Атанасова.

По думите й именно ГЕРБ е силата, която е прекратила парламентарното номадство с промени в правилника през 2009 г. и е забранила гласуването с чужди карти.

"Вотът на недоверие е конституционна процедура. Седем пъти БСП с ДПС са внасяли вот на недоверие към правителства на Бойко Борисов. В този смисъл ние никога не сме търгували, купували народни представители", коментира Атанасова, цитирана от БТА.

Тя отново подчерта, че всякакви приказки за ново парламентарно мнозинство са абсолютно несериозни.

Колегата й Любен Дилов коментира, че депутатите от ГЕРБ-СДС не са длъжни да крепят кворума на управляващите. Той изрази мнение, че това е най-лошият парламент за времето от началото на демокрацията и посочи, че не си спомня да е имало такъв, в който опозицията да няма председател на комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 година
ГЕРБ вън не ви искаме бандити
52
2
 
7
 
! Отговори
Пенчо преди 1 година
Деса 3 пъти се разкрачи за да отпразнува победата.
51
9
 
27
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Герб смирете се наглеци,не ви стигат кражбите но и интриги плетете.Добре, че ПП ви извадиха мръсното бельо и го видя цял святЧестният човек не ви иска!
50
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 53 коментар .Ще поживеем ще видим! Ти новини явно не гледаш , ако не знаеш има война, която стана причина за повишената инфлация не само у нас! Тя е световна , а цените се определят от световната борса.Колкото са цените на борсата толкова ще бъркаш в портфейла си! Ако някой друг ви лъже , то е само за да се докопа до властта!
49
11
 
14
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Еей "умния". Инфлацията у нас се усили отТъпото натегачество на евроатлантическото краварско правителство .
48
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако този кабинет падне ще го духаме, всички ние! Ще ядете постната пица на ГЕРБ!За по- глупавите, да знаете че цените пак ще си останат същите само че заплатите ви и те! Тези след тях и да искат не могат да спрат инфлацията и цените ! Ами това е!Героите различни, филма същият! Честито !
47
5
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 1 година
До Истина е Дъщеря ти вони на леш. Снощи повърнах.
46
0
 
11
 
! Отговори
До Истина е преди 1 година
Ферментиралата скумрия шведите я продават в консерви под името сюрщрьоминг. Или май беше херинга, забравих. Все тая, щом от УБО го твърдят, значи е вярно.
45
6
 
19
 
! Отговори
Истина е преди 1 година
От потвърдени източници от НСО,на Деса Дуловска и мирише междукрачието на ферментирала скумрия. И,от там и е злобата.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как разбра след като не си била там.Да не си духала на някой през това време.
43
2
 
12
 
! Отговори
Птицевъд преди 1 година
Прическата е модел за полог на кокошките ми
42
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Герп искат хартиени бюлетини, защото без тях, те НИКОГА НЯМА ДА **бият*:)):)):)):)). НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ БОЙКИЕВО НАРОДНО СЪБИРАНИЕ.:)):)):)):))
41
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкиевото народно събирание, което ръководеше П,К,П отиде в канализацията веднъж и завинаги. Мафията Герп_ДПС в канала, млади българи.
40
7
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Десо,Десо!...И вие ТРИ ПЪТИ бяхте събаряни от хората..Помниш ли,че от цялата ни история САМО ПРИ ВАС хора се палеха по площадите?!...Е,преди година и нещо ПАК ви бутнаха,но тоя път ОКОНЧАТЕЛНО !...Посипете главите си с пепел и кой от къде е!../ти специално са за каанализацията,както е отбелязал колегата долу/..
39
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинетът не е паднал, ама Герп падна ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ!!!!
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти някой ден ке паднеш бе чудо в канализацията ще изтечеш
37
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много кекс има в тази женица. Изглежда доста недонатакована и напрегната. Тя милата, си мисли, че като наглее и демонстративно не се явява на работа, прави някакво голямо геройство. Дребни политически игрички. Но да се върнем на кулинарната тема - без съмнение бих я клатурил много злобно и мощно.
36
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
краси, а когато бсп не влизаше със седмици, за да бойкотира управлението на герб, беше хубаво, нали?!
35
5
 
14
 
! Отговори
Довечера в 19 .00.ч. преди 1 година
Пред Народното събрание всички коитоподкрепяме евроатлантическата посока наБългария! Независимо от политическите пристрастия! Заедно срещу прорускитеамбиции на Копейкин и Мутрофанова!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали затова са парапетите , да се държиш да не паднеш.