Борисов: Кабинетът падна заради арогантността си

Ако имах такава опозиция, сигурно 50 г. премиерство щях да карам, заяви той
Обновена: 23 юни 2022 12:25 | 23 юни 2022 12:18, Нели Христова
363
Борисов: Кабинетът падна заради арогантността си
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи молба към управляващите да вкарат френското предложение за Северна Македония в пленарна зала.

Той се включи с представители на партията по видео във фейсбук.

Още по темата

"Цялата парламентарна група реши да даде зелена светлина на РСМ. Очаквахме днес, без игрички и хитрости, това да влезе в пленарна зала. Това е жизненоважно за Западните Балкани", заяви Бойко Борисов. Той иска следващите поколения да не познават България като страната, спряла РСМ и Албания по пътя им към ЕС.

"Днес е исторически ден за Европа и света, защото има възможност и Украйна, и Молдова, и Северна Македония, и Албания... съюзът да стане по-силен", допълни лидерът на ГЕРБ. "Но от сутринта пак слушаме обяснение на премиера, че това не може да се случи. Обвинения, кой страхлив, кой смел. Приемаме, че ние сме страхливите, той е смелият - нека влязат в парламента, нека внесат предложението, нека успехът да е изцяло ца тях, нека да ми стоят пред къщата, да ме наричат предател, но ние знаем, че това е най-доброто за България, за съседите, за Балканите, за РСМ и трябва да се възползваме от френското председателство, и трябва да го направим сега."

"Вие сте смелите, вие сте готините, вкарайте го в зала", заяви Борисов. "Аз да имах такава опозиция, сигурно щях да карам 50 години премиерство."

Също така той разпореди на депутатите си да подкрепят бюджета.

"Има огромни спекулации по темата за бюджета", добави той. "Самата управленска коалиция се счупи. Обвиненията й в корупция, лъжи, задкулисие, и то брутални... Като слушах Гроздан Караджов, като слушах "оня от отсрещната сграда", става въпрос за президента Радев, да се разплащал с фирми - ами те говорят в прав текст за корупция, а искат да се заметнат с наметалото борци срещу корупцията."

"Имаме много забележки по този бюджет, имаме по-добри предложения", каза Борисов, но все пак той е разпоредил на депутатите си да подкрепят бюджета, колкото и да е "унищожаващ", за да не се спекулира, че ГЕРБ е виновен за кризата в страната.

"За да няма каквато и да е спекулация, ако не приемат нашите решения, ако не се вслушат в разума, нека внесат две точки в дневния ред - Северна Македония и Албания и приемане на бюджета", заяви той.

"Кабинета бе свален от неговата арогантност, от изпадането в изолация в парламента", каза Борисов. "Аз им предлагам на всички - нека се върнем към предицборинте програми.

Борисов заяви, че ако премиерът счупи и кабинета в РСМ, то той е съюзникът на Митрофанова и Путин в България.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
16
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Един гноен цирей се спука след 6 месечни мъки и народа си отдъхна.
251
11
 
15
 
! Отговори
българин преди 1 година
Защо ме изтрихте?Защото писах,че няма да се оправим,докато не бъдат вкарани доживот в затвора банкянския шебек,и дръндарски философ-криминален престъпник.Пак ме изтриите.
250
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен!
249
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата да го направят председател на НС от новата коалиция. Може и Доган. Или Слафчу Холограмата. И Копейката става.
248
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата не може да проумее, че това правителство си свърши работа да изчегърта Герб от властта и след като си е свършило работата е време да си ходи. Никога повече Герб като управляваща партия!
247
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и ти падна заради арогантност, а и не само. И двамата има още да се учите. Жалко, че народа понася всичко на гърба си.
246
1
 
12
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Бойче каквото и да кажете е ясно. Гласуваме така, сякаш живота ни зависи от това. И това е точно така- народа срещу мафията. Или мафията или народа!
245
17
 
16
 
! Отговори
Аман от ГЕРБ и Тикви преди 1 година
Падна, защото на група овластени престъпници взеха да им пресъхват източниците на откраднати пари и защото на същите (като Вас, г-н Тиква), не им се лежи в затвора. Надявам се, въпреки всичко, последното да не Ви се размине. Амин!
244
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ТОЙ ПОСТОЯННО СЕ ПРАВИ НА НЕЩО, ЛИЦЕМЕР И ЛЪЖЕЦ
243
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен Боклуциyк е тоя. Провали заседанието на външната комисия от селски политически цели! Сега се прави на загрижен. В затвора гни до проклета
242
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен БОРИСОВ ПАДНА ЗАЩОТО ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ И СЪЮЗНИЦИТЕ И, ПРОДАДЕ БАЛКАНИТЕ НА РУСИЯ.
241
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много нагъл Бойко Борисов, отново.
240
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради арогантността на Бойко Борисов паднаха два негови кабинета, но не само заради арогантността му. Паднаха и заради задържането на доходите на мизерно ниво, заради корупцията и заради ограбените милиарди и т.н.
239
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАБИНЕТЪТ БОРИСОВ ПАДНА ЗАРАДИ АРОГАНТНОСТТА СИ
238
6
 
8
 
! Отговори
до 257 преди 1 година
аз с гейовете нямам проблеми ама, ама щях да замисля да се хвърля от някъде ако бях герберска ***
237
10
 
16
 
! Отговори
ГЕПИ преди 1 година
г-н Борисов едно говори, второ мисли и трето прави. Еее няма такъв лъжец като него...Не наядае ли се тоя човек, той ще се пръсне вече... След неговите три мандата България е дъно във всяко едно отношение: икономичско, социално, политическо, инвестиционно и най-вече демографско и с цялата си наглост иска да управлява с неговата пасмина.
236
11
 
14
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Само се чудя тез дето така фанатично защитават ПП, вечер като си лягат целуват ли портрета на Кокорчо?)))))))))))
235
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 241:Побликуваха го по интернет вчера.Прочети го.Пише да се спазва договора за добросъседство,да се въведат промени в спорни въпроси по историята от експерти по история и се гарантират правата на българите в Македония.
234
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оле майко, кой говори за арогантност. Ей ту герберите за кебабчета и 20 годишни BMW-та майките си ще продадете.
233
0
 
7
 
! Отговори
опс преди 1 година
Споко момчета, демокрацията не се дава, а се извоюва. А най-голямата борба е срещу невежеството и политическата апатия. Във всички слаби държави населението е 'аполитично'. Участавайте ще се справим, нема се плашите!