Външната комисия в НС изслушва Генчовска за РМС

При парламентарни групи внесоха проекти на решения за ветото
26

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Външната комисия в НС успя да събере кворум и започна заседанието си.

Като първа точка от дневния ред е представяне на становище и информация от Министерството на външните работи за френското предложение.

Министър Теодора Генчовска го представя пред депутатите.

Преди да бъде гласуван дневният ред, председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов настоя изслушването на министъра на външните работи да отпадне като точка от дневния ред.  

Ангел Георгиев от "Възраждане" предложи отлагане на заседанието на комисията, докато не бъде представено това, което е направено от Министерския съвет. От ДПС и ГЕРБ-СДС настояха, освен обсъдени, проектите за решения да бъдат и гласувани от комисията.

Внесените проекти на решения да три.

Проектът на решение на ДПС е внесен още вчера и е за одобрение на предложения от Френското председателство проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на РСМ и Албания.

Предложението на ГЕРБ-СДС е внесено днес и предвижда предприемане на действия от Министерския съвет на Република България за одобрение на проекта на Преговорната рамка и проекта за Заключение на Съвета на ЕС за европейската интеграция на РСМ.

Третият проект на Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България", е внесен днес и е във връзка с разширяването на Европейския съюз и процеса на преговори на Република Северна Македония. В него се предвижда прецизиране на текста на проекта на заключенията на Съвета, така че да гарантира вписването на българите в конституцията на РСМ в разпоредбите, в които са споменати други народи, на равна основа с тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички предложения на Боци са в негов интерес. Не мога да разбера как може да му вярват хората вече, че щял да направи нещо за България или народа? Ако няма нищо за крадене няма да има и краен резултат! Видяхме го от Южен поток. Путин не беше отворил никаква вратичка за крадене и Южен поток свърши преди да е почнал, като не забравяме, че голям принос имаха и украинските братя, които протестираха заради конкуренцията от страна на България.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3. Глу.пости. Извърташ си нещата както ти е угодно.
12
0
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Стига с тоя Ремс бе, това беше при комунизма.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво да дискутират за макетата, като днес пак са поругали наш паметник- копие на Мадарския конник. Вето до дупка!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Външната комисия ще изслушва Генчовска , после ще изслушва Баце , следват: Биков , Митов , Плевнелиев , Паси , Найо Тицин , PKP , Трифоноф / ако се появи/ ,..... и тЪ. нЪ.
9
1
 
11
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Изискванията към РСМ е резонно да бъдат преформулирани като изисквания не на една държава, а на целия ЕС !
8
7
 
13
 
! Отговори
Ало,Копейкин преди 1 година
Нали направи протест срещу Киро за Македония.Сега обаче не протестираш срещу ДПС.Вчера,като бяхте заедно,"взехте "ли се?Горчиво!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда само Възраждане не са вътре, но виждам медиите да пишат за новата шесторна коалиция?
6
2
 
10
 
! Отговори
Ако на Киро носът преди 1 година
растеше като на Пинокио за всяка лъжа,той нямаше да може да влиза и излиза от сгради и помещения.С изритването му от властта НС му направи голяма услуга- спасява го от необходимостта да затъва в лъжи как всичко в правителството му е наред и народът цъфти,та чак връзва.Лъжи в службата,лъжи в семейството, лъжи навсякъде.Явно човекът е болен.Да ходи да се лекува,има психотерапия с електрошокове и студени душове.Тъй като е в напреднал стадий-висок волтаж и много студена вода.
5
11
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Щом от БZП и Обряzване реват на умрело, начи трябва да се постъпи точно обратно. Явно френското предложение си заслужава. По-далече от Мордор е по-добре :))))))))))))))
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петата Подпора и (Про)Дай България на съд за национално предателство!
3
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро дойде на власт след редовни избори. С преврат Борисов и Доган свалиха Орешарски през 2014 и Петков през 2022
2
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ако Киро имал намерение (което така и не се доказа) да вдигне ветото е национален предател. Ако Тиквата направи същото е герой. Шизофреничка държава....
1
7
 
8
 
! Отговори
Гриша Ганчев преди 1 година
Изтезават Българи в град Бобов дол, какво РСМ каква Генчовска, вие наред ли сте бе Татарлъ промити! Изтезават Българи в град Бобов дол, терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник, купува си селскиполицаи за да потулват!