Елена Гунчева напуска Народното събрание и "Възраждане"

Тя още вярвала на идеите, но не вярвала на лидера
Обновена: 24 юни 2022 07:09 | 24 юни 2022 07:03, Елка Василева
331
Елена Гунчева напуска Народното събрание и "Възраждане"
Снимка: архив, БГНЕС

Народният представител Елена Гунчева напуска Народното събрание и партия "Възраждане". Това обяви самата тя във фейсбук профила си.
 
Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията й тогава съобщиха, че е в болничен.

Тази нощ тя написа: "След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна "Възраждане", въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера".

Елена Гунчева изброява още причини за решението си - проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи".

Според нея Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

Гунчева добавя и че усеща лично отношение към нея, „безотчетните пари, които се полагат на депутатите и които са били взети от партийната каса", както и сътрудничеството на партията й с ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе,Сидеров жив, ли е?
197
4
 
8
 
! Отговори
1 милион под масата преди 1 година
Костя прибра парите,той все така прави . На лицето му е изписано!
196
4
 
10
 
! Отговори
Божинката преди 1 година
Възраждане ми е ДПС
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да напуска у България.
194
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето Болен правеше циркове пред джамията после подкрепяше дпс със златния пръст. Копейката се е гушнал с дпс и без циркове, би минал и в Да Б-тата, ако му предложат повече долари от рашките, вие му вярвайте, че е родолюбец, а не сребролюбец.
193
3
 
5
 
! Отговори
ХФ преди 1 година
Хм, това определено е друга голяма новина, след падането на кабинета. Не съм очаквал подобен подход от Гунчева, изглеждаха много сплотени, единни. И според мен лидера им нещо много на сериозно се взе. Толкова на сериозно че, взех да гледам несериозно към тази формация. Сега Гунчева дали няма да представи свой политически проект? Логично продължение...
192
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетох внимателно какво е написала г-жа Гунчева. Ако това е истина, означава че Възраждане са организация която не трябва да бъде в парламента.Означава и че Възраждане нямат нищо общо с това за което се представят.
191
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 209. Мен не ме е страх от Възраждане, а ме е страх, че има толкова много бавноразвиващи се в България, които да гласуват за Възраждане
190
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адвокатите си имат слабо място!!! Всички знаем кое е ТО!!!Това не е единичен случай с Гунчева,но е срамота за нея!!!!
189
9
 
13
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 1 година
Понеже има лъжливи твърдения, че съм нареждал на депутатите да гласуват както кажат от ГЕРБ, искам да кажа, че това е абсолютна лъжа! Нареждах им да гласуват както каже Доган.
188
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не били копейки а турски лири
187
4
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Ха-ха-ха !!!___Значи тая е русУфилка :) :) :), но копейкин се отнасял пренебрежително с русУфилитие :) :) ;) Че то всеки нормален човек се отнася така , браво на копейкин :) :) :) Иначе копейката се държи досуш боленлидеров и също както при него започна отлюспване на депутатите, ха да е на хаирлия :) :) :)
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 160/207 Можеше и да не ти я вдигнат и тогава тия 30% щяха да са още повече. Нищо няма да "забравям". На някои много им се иска да се "забравят" неща, които вървят срещу разказчетата им, но не става.
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Забрана за медийни изяви ", "лидерът иска верни, а не мислещи хора".....все типични за режима на Путин 'принципи', които партията на този предрешен като патриот руски агент, иска да наложи и в България.
184
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 208 "А ДОКАРАХА 20 И ПОВЕЧЕ % ИНФЛАЦИЯ!!! НЕЧУВАНО,НЕВИЖДАНО В ИСТОРИЯТА НИ!!!" Не само, че е виждано в Историята ни, но е виждано в най-новата ни история при Виденов, при това в МНОГОКРАТНО по-големи размери, при това без война.
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 202 "Грешка си." Не съм в грешка. Едното не противоречи на другото. Може да намали гласовете За недоверието и да увеличи гласовете За доверието. Двете неща имат различна стойност. Гунчева не само не подкрепя Възраждане, но не подкрепя и ПП. Следователно не е напазарувана от ПП.
182
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 160...И ЗА ЕДНА ГОДИНА НИ ПРЕВЪРНАХА В БЕДНЯЦИ,ВДИГАЙКИ ЦЕНИТЕ 5 ПЪТИ!!! И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЛЪЖЕЙКИ (ОТНОВО) СЕ ХВАЛЯТ КАКВИ ПРИХОДИ ИМА В ХАЗНАТА,КАКВИ ИНВЕСТИЦИИ СА ПРИВЛЕКЛИ,КОЛКО ХУБАВ Е БЮДЖЕТА ИМ,КОЛКО ХУБАВО ЖИВЕЕМ.... А ДОКАРАХА 20 И ПОВЕЧЕ % ИНФЛАЦИЯ!!! НЕЧУВАНО,НЕВИЖДАНО В ИСТОРИЯТА НИ!!!!
181
2
 
7
 
! Отговори
до 160 преди 1 година
аха с 30 лева вдигнали МРЗ а пропусна да добавиш че обезцениха тази МРЗ с 30% тоест да ти го обясня това което сега купуваш със 700 кинта, лани се купуваше за 550 мой. Говоря горива, услуги, храна, строутелни материалу, нв ти говоря за рояли и кристални полилеи. Така че тива с МРЗ го забрави.
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ДПС, ПП, ГЕРБ, ДБ заедно за падането на македонското вето, за подаряването на оръжия посока Украйна и за въвеждането на зеления сертификат. Опознайте своите спасители - ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС за една свята родина. Не подбират цвят и етнос крадат от българи, роми и турци по еднакво, за да не се чувствате дискриминирани! Гласувайте за ДПС, ПП, ГЕРБ, ДБ за една по-богата България. Заедно с тяхната патерица БСП, за последните 15 години вкараха цели 16 милиарда в България (под формата на външен дълг)!
179
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да ми натискате минуси, имайте смелост и си признайте защо точно гласувате за Възраждане. Какво са ви аргументите? Интересно ми е да разговарям с такъв човек,не познавам хора, които гласуват за палячовци!