Ген. Миланов: Сектор "Сигурност" не се управлява добре

Въпросът не е до пари, коментира бившият полицейски шеф
Обновена: 24 юни 2022 21:29 | 24 юни 2022 21:27, Александър Попов
15

"Когато говорим за разпада на сектор "Сигурност" и кой ще го управлява задаваме въпроса - "Ние подредили ли сме го, че да се разпада? Реално сектор "Сигурност" ние не го управляваме както трябва. Въпросът не е до пари, а или до незнание, или до нежелание. По-мощната от тези две компоненти е нежеланието. От 10-20 години боксуваме", коментира бившият зам.-директор на "Националната полиция" ген. Румен Миланов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че добре подреден сектор "Сигурност" би бил силен инструмент за държавата за постигане на поставените цели. А липсата на желание за реформи не е в интерес на националната сигурност. И предположи, че каквото и да стане с актуализацията на бюджета за МВР, пари за заплати ще има.

"Казваме, че има реформи, но техният КПД на моменти беше със знак минус. Времето, нужно да пробваме една система, е поне една година, за да видим как работи. Ние създаваме структура и искаме веднага да заработи и преди да сме я я видели казваме "тя е лоша", уточни гостът.

Според него не трябва да се извършват уволнения само, за да се намали броят на служителите.

А в борбата с корупцията той препоръча да се развива интензивна превенция спрямо средата, която създава корупционни практики.

"Нулева корупция звучи много добре, но няма как да се реализира. Но да се минимизира в обществените поръчки, е задължително", заяви ген. Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Румен Миланов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
То кое в държавата е наред ?
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Македония говорят български а не са част от България . В България не говорят брюкселски а са част от брюкселската империя . Нали се сещате че това не е нормално и ще има големи проблеми. Както как виждате България като колония на Брюксел след 5 или 10 години . Вървейки по същия тоя път на изчезване на нацията ,фалити и задлъжняване ? На всички е ясно че нямаме бъдеще . Какво очакваме от бъдеще с членство по същия този път на усвояване инфлация и безнаказани брюкселски режими като например герб
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да то щото по твое време МНОГО добре се управляваше. Точно по твое време се родиха 80% от мутрите и главорезите. Даже помня, че един го стреляха с базука в София! Я се скрий бе МИШОК!
1
4
 
9
 
! Отговори
ужасен преди 1 година
В тази държава генералите са повече от войниците !!!!Няма такава държава , щом и тиква -пожарникар стана генерал !!!