Увеличение на пенсиите от 1 юли със сигурност ще има

Депутатиje вероятно ще се съберат извънредно за бюджета
Обновена: 24 юни 2022 11:48 | 24 юни 2022 11:20, Камелия Цветанова
37
Увеличение на пенсиите от 1 юли със сигурност ще има
Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки че актуализацията на бюджета на ДОО и на държавния бюджет се бави, председателят на социалната комисия в парламента Искрен Арабаджиев увери, че увеличението на пенсиите от 1 юли ще стане факт.

Още по темата
Според него предвид късите срокове ще има извънредни заседания и на Комисията по бюджет и финанси, и на Народното събрание, за да се приеме актуализацията.

Арабаджиев смята, че забавянето от няколко дни не е проблем.

"Трябва да успокоим пенсионерите, че от 1 юли със сигурност ще получат увеличение на пенсиите с 6,1%. В рамките на юли, като второ плащане или най-късно през август, ще получат финалното увеличение, което ще приеме в крайна сметка Народното събрание", обясни той.

Депутатът припомни, че има още предложения, направени от ГЕРБ и ДПС, които предстоят да бъдат дискутирани в пленарната зала.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
17
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До 6 Разбира се че ПП ще имат още по-голям процент на изборите. Доста бях разочарован от някои техни действия, но това, което направиха четирите партии на мафията си е подмяна на вота и незачитане волята на народа в името на това да си върнат краденето. Не искат К. петков, не искат да управляват, дългия се крие като лалугер по дупките и пише из фб, възраждане бяха на протест с ДПС, ГЕРБ-ДПС са ясни. Категорично няма да гласувам за никоя от тях.
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АХ НАИВНО МОМЧЕНЦЕ, НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ПЕНСИОНЕРИТЕ - ЩЕ ГО ДУ-ХАТ!!!
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошковци, Трифоновци, Борисовци, Карадайъци.......все некадърници. Защо свалят правителство, като не знаят какво да правят сега, а не им се и управлява. Направиха Петков светец с тия им действия. На новите избори ПП ще е с още по-голям процент. А Тошко ще има възможността да бръщолеви неадекватно, но не от трибуната на НС, а само от екрана на маломерната 7/8 тв.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мразещият пенсионерите Боко, ги беше оставил на глад и мизерия, защото те не можеха да му връщат обратно 40% , както правеха приближените му фирми за обществени поръчки. Затова се сърдете на него. ПП тъкмо започнаха промяната и ги катурнаха от властта. И сега пак обратно, където си бяхме.
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека не забравяме все пак че 95% от хлебопроизводството и борсите на едро, в България както и 90% от търговията с горива се държат от фирми на ГЕРБ и ДПС. Именно те допълнително надуха цените за да свалят Правителството.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години пенсията ми е увеличена 2 пъти - с 2.4% и после с 1.8 % от "народния човек" Бойко Борисов. За последната година пенсията ми беше увеличена 2 пъти от "кокорчовците" - с 6.7% и с 12.5%. Сегашното увеличение с 10% , което трябваше да се състои от 1 юли и което ГЕРБ и ИТН провалиха щеше да мие трето за последната година.
1
3
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
къде е Боко да ми се кара от телевизора и да ми вдигс пенсията с 5 лв всяка година!