Корнелия Нинова: Трябваше да продължат разговорите с "Газпром"

Твърдя, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна, каза тя
25 юни 2022 10:15, Петя Славова
167
Корнелия Нинова: Трябваше да продължат разговорите с "Газпром"
Снимка: БГНЕС

След няколко срещи с газоразпределителните дружества, които осигуряват 85% от икономиката у нас, и с останалите работодатели, единственият извод е, че правителството трябваше да продължи преговорите с "Газпром". Моето мнение е същото.

Още по темата

Това каза пред БНТ министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тук с Петков имахме разминаване, и многократно сме го коментирали, допълни вицепремиерът.

Не е вярно, че в интервюто за в. Гардиън премиерът казва, че ще спре износа на оръжия за Украйна. Казва, че ще спре износа за Полша без да уточнява нищо повече.

Продължавам да твърдя, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна и не изнася, допълни Нинова. Изнасяме за 64 други държави, а какво правят те с българската продукция, си е тяхна отговорност и ние нямаме възможност и право да ги контролираме, уточни вицепремиерът.

Нинова допълни, че президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са започнали да атакуват правителството буквално в първия месец. "Аз нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП, който ги изстреля във властта, ги атакува. С времето си дадохме сметка какво става" каза тя.

На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт

Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на промяната, като някакви кукли едва ли не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И след като Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и според мен разривът започна с първата смяна в "Булгаргаз", заяви Нинова.

Тя определи в много случаи като абсолютно необективни атаките от президентството.

Президентът чрез своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития премиер, а Кирил Петков да бъде лицето, допълни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
6
 
! Отговори
ПП=МЛАДЕЖКОТО БКП преди 1 година
ГОЛЕМ ПЛАН....... СЛАБИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.....
62
5
 
5
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 1 година
Кокорчо е най-успешния заместник-министър-председател който сме имали. И това е факт, който няма как да отречете. И нямате право да го съдите, защото не изкара дори и 6 месеца, защото ДС го свали.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 62 Набиха ти кофата за Белене, защото техните слуги си бяха подписвали договорите в тяхна полза. А газовия ни договор не е подписван от тях.
60
2
 
7
 
! Отговори
Курнето преди 1 година
сега ще натопи Кирчо,причината е,че не я допускали до оргиите в МС,щото е дърта,а Гешев кога ще пусне записите по НТ записите от МС,защото ми се гледа порно с леНчето.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 "Има понятие "форсмажорни обстоятелства"." Боби, смени плочата, че вече те познаваме само по репликите. Няма "форсмажорни обстоятества" когато единствената причина да ти прекратят доставките е желанието за рекет на Джуджо.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53Какъв дюкян те гони, каква кинкалерия? Както ни набиха кофите за Белене, така ще ни го натресат и за газа. Ама Кирчо няма да е тук. Имаш ли абер и понятие от търговско право? Дадох елементарен пример, ама то само с гръбначен мозък не стааа.
57
2
 
7
 
! Отговори
Теди ебе с преди 1 година
Мутрата и Сокола се усетиха, че нещата хич не са добре и от вчера активно предлагат на кирчо "евро-атлантическа" коалиция. Така смениха плочката, че още малко на изборите ще гласуват за ПП...
56
2
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 година
корни , измисли ли кво ше говориш на бузлуджа
55
3
 
4
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Парапетии, Пръждосвайте се
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Хойнелия директно от Русия и нареждат какво да говори и какво да прави. За съжаление още няма и един осъден за шпионаж и национално предателство.
53
3
 
8
 
! Отговори
аа1830 преди 1 година
Г-жа Лъжа:1. Докато ние сме в правителтвото, ветото за РСМ няма да падне. Червена линия2. Ние не изнасяме оръжие директно за Украйна. Заявили сме категорично3. Ние вдигаме пенсиите и социалните. Да, ама тя инфлацията се вдига по-бързо и в крайна сметка нищо не вдигате.
52
5
 
8
 
! Отговори
Кой преди 1 година
лъже,Корни или Кирчо,и двамата са безобразни ЛЪЖЦИ.
51
2
 
7
 
! Отговори
Хихи преди 1 година
Kako, а на тебе Кирчо сайдисва ли ти парапетитите?
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41"Кой ми ака в гащите"! Още преди 6 месеца афера.бг, същата с шкафчетата с кюлчета и евра писа, че до юли правитеството пада. И писа защо. Е, не бе причината мафията, а самите ментета дошли на власт благодарение на Херо и Радев със задача да пуснат С Македония и ръфат Русия. А, ако извадят записите от стаята за почивка и други места в МС/в което се съмнявам, не е в стила на ББ/ще разберете каква яка борба е вървела с мафията.
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен49 Приятелю това не е магазин. Тук си има договор, ние плащаме толкова, колкото пише в договора, тогава, когато пише в договора, в такава валута, каквато пшише в договора. Останалото е грубо погазване на правилата от страна на Газпром.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не изнасяме директно в Украйна оръжия Корни, чрез посредници ги доставяме, Полша например :)))
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да видим как ще изглежда новия кабинет. ПП може пак да са първа сила. Слави може да е аут.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 Ти като ходиш в магазина , можеш ли да пазаруваш без пари ? Няма как да не плащаме за газа , а да искаме от Русия да ни дава . Как си плащаме за американския газ
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат срама, нито тоя тъпчо Кирч, нито тая Корнелия. Те ли не знаят за къде изпращат българското оръжие Полша?! Трябва да се разпилее тази държава, да дойде глад и фалит, че нещо да се оправи. Всички са отвратителни!
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имах си хас да не лобира за Газпром :)) А от къде е сигурна, че не сме изнесли нито един патрон за Украйна ? :)))