Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
13
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Кой беше този някой помни ли го ?
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Асен подценяват българите. Те се имат за нещо повече от останалите хора, които не са завършили Харвард. Киро и Асен имат нещо много сбъркано в представите за морал. За тях е морално да си назначават любовници и баджанаци във властта. Едва ли са ги научили на това в Харвард, но явно дългото им отсъствие от България е променило представите им за редно и нередно. Те подценяват хората, като се имат за нещо свръх гениално. Киро е нарцис, а Асен има симптоми на социопат.Вредни са за България.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е като бълхата ти я гониш от главата ,тя ти скача на краката .
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
76 Повече от година спецът по фалити Василев и Киро ментата, прехвърлят едни милиарди от едно място, на друго, след което не могат да кажат, защо липсва част от тях. ГЕРБ и ДПС не са във властта повече от година ГЕРБ, а ДПС още по-дълго.
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При продажбата на български оръжия трябва да има клауза те да не бъдат внасяни в Украйна. И в момента, в който продажбите, о боже мой, рязко спаднат, ще искам Киро Обратното на Острото да ми обясни този феномен. Защото в момента се крие зад решението на НС, знаейки, че продадените ни оръжия във втори страни отиват директно в Украйна.
52
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРП и ДПС прибират добри пари от ЕС но не дават на ПП и затова се карат.
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не им е Африка, всеки да се бори навън за властта, със сила. България е демократична страна, има демократични институции, закони, които трябва да се спазват. Правителството е свалено законно, след успешен вот на недоверие, гласувлван с болшинството, в парламента. Това което прави Киро и фенове, е анархия. Органите на реда да се намесят и приберат тези хулигани от улицата, които пречат на гражданите.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В царство Чалгария всички придворни шутове се правят на царе! Рицари Чалгари, конвистадори канадски шумкари, Пъдари, рапъри и Шамари! Нема такъв чалгарски феодализъм никъде на света. Слава на цар Радо Шишарката и царица Радка Пиратка!
49
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво стана, че не следя - ИТН изчегъркаха ли ГЕРБ и ДПС?!?
48
1
 
7
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 1 година
Сашо бе, ходил ли си на лекции, упражнения, знаеш ли въобще къде се намира Университета.. Оправи си статията.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Македония ГЕРБ и ДПС гласувааха за ПП и Петков пак лъже. Или си коалиция с тях или не си.
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна"----------А защо при продажбата на оръжия на втори страни не включите клауза те да не бъдат продавани в Украйна, селски хитрецо?
45
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Асен се опитват да наложат апартейд в България. Тези хора нямат връзка с главния мозък. Поразени са от Ефект на Дънинг-Крюгер-илюзия на превъзходството. Това е когнитивна склонност, при която некомпетентни в дадена област се мислят за свръх компетентни и надценяват себе си. Дънинг и Крюгер установяват, че невежеството поражда увереност. Или с прости думи некомпетентните не разбират колко са некомпетентни. Поради това вземат лоши решения и по-късно обвиняват други хора за своите грешки.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако тази тълпа няма разрешение от общината, моля органите на реда, да осигурят спокойствието на софиянци и да приберат този бездарни шоумен. Или да му помогнат да си ходи вкъщи.
43
1
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Пак ще се съберете в рамките на този парламент. Разделихте се временно като скарана двойка.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов, добави той."____Супер, значи няма да управлявате повече.
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек трябва да умее да губи с достойнство. Но, къде у Киро просто достойнство?
40
19
 
1
 
! Отговори
Отлично преди 1 година
Браво. Така се прави.
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя като какъв се исказва ? Нали правителството падна след вот на недиверие как ще прави ново правителство
38
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сега Киро работеше само за техните фирми, кумове, съученици, роднини и любовници. Видимо е по назначенията. Сега се прави на ни лук ял, нито лук мирисал. Прокуратурата разследва Лена за назначението и след записа пред вратата на сеkс квартирата с Кирчо.